Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας και Θανάσης Παφίλης, στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα ξενοδοχεία της Εύβοιας.
Αθανάσιος Παφίλης βουλευτής του ΚΚΕ
Αθανάσιος Παφίλης βουλευτής του ΚΚΕ

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Εργασιακές συνθήκες γαλέρας επικρατούν στα ξενοδοχεία του νομού Ευβοίας, όπως καταγγέλλει το σωματείο ξενοδοχοϋπάλληλων και εργαζομένων επισιτισμού νομού Ευβοίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Στα ξενοδοχεία OLYMPIC STAR, MALACONDA BEACH, HOLIDAY IN και ERETRIA VILLAGE η εργοδοσία οφείλει μεγάλα ποσά δεδουλευμένων αποδοχών.

Οι εργαζόμενοι στο OLYMPIC STAR διεκδικούν οφειλές της εργοδοσίας από το 2010 και βρίσκονται σε πολυήμερη επίσχεση εργασίας.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του σωματείου που εργάζονται στο HOLIDAY IN βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα.
Εργολαβικές εταιρίες καθαρισμού εφοδιάζουν με προσωπικό πόστα σερβιτόρων, ρεσεψιονιστ, θυρωρών, μαγείρων κ.τ.λ..

Στο ξενοδοχείο AVANTIS SUITES HOTEL η εργοδοσία έχει κοινοποιήσει με εξώδικο την απόλυση της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας γιατί έθεσε ζήτημα για τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς (26 ώρες δουλειάς μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο). Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας και επίσης ότι στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχει υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, με μικρότερες αποδοχές από την κλαδική, και η υπογραφή έχει τεθεί από 7 άτομα μεταξύ των οποίων και συγγενείς του φερόμενου ως ιδιοκτήτη.

Πολλές από τις παραπάνω παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων διαπιστώθηκαν και κατά τον έλεγχο που έγινε από το ΣΕΠΕ νομού Ευβοίας στις 27/06/2013. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η κυβέρνηση μαζί με τους ξενοδόχους έχει τεράστιες ευθύνες για την επιβολή του «εργασιακού μεσαίωνα».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλα τα ξενοδοχεία της Εύβοιας, να ακυρωθεί η απόλυση της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας από την εργοδοσία του ξενοδοχείου AVANTIS, να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα που καταστρατηγούνται και να εφαρμοστεί η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας.


Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης
Γιάννης Γκιόκας
Θανάσης Παφίλης

Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος