Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Καλαχόη, Ανθούριο και Γκουσμάνια, είναι μερικά από τα φυτά που ταιριάζουν σε κάθε ελληνικό σπίτι και σε πολύ οικονομικές τιμές από το ανθοπωλείο Dariveris-Creations. Αυτή η εποχή είναι η πιο ιδανική για να τα φυτέψετε στις γλάστρες σας ή στον κήπο σας.
Λουλούδια για δώρο σε πολύ οικονομικές τιμές
Λουλούδια για δώρο σε πολύ οικονομικές τιμές


Αυτά τα φυτά είναι ιδανικά και για δώρα σε φίλους ή συγγενείς.  Έχουν και την πρασινάδα τους αλλά και το χρώμα στο ανθάκι τους. Αλλά και για το σπίτι είναι ιδανικά, αφού χαρίζουν μία όμορφη ατμόσφαιρα με τα χρώματα και τις πρασινάδες.

Οι τιμές τους ξεκινούν από 5€ - 15€. Θα βρείτε πλούσια ποικιλία στο ανθοπωλείο Dariveris-Creations.

Λίγα λόγια για τα λουλούδια:

Καλαχόη:
Η καταγωγή της είναι από την Μαδαγασκάρη, ενώ ορισμένες έρπουσες ποικιλίες υπάρχουν στην Βραζιλία και στα Νοτιοανατολικά της Ασίας.
Γενικά, χρειάζεται αρκετό νερό για να αναπτυχτεί. Θα πρέπει να προσέχετε όμως στο πότισμα. Μπορεί επιφανειακά να φαίνεται ότι είναι στεγνό το χώμα αλλά εσωτερικά να είναι ακόμα υγρό. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι ρίζες να είναι συνέχεια υγρές και να σαπίσουν. Αλλά μην την αφήνεται όμως και να διψάσει γιατί αυτό θα καθυστερήσει την ανάπτυξή της καθώς το φυτό θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει.

Ανθούριο:
Τα λουλούδια του έχουν σχήμα καρδιάς, συνήθως κόκκινου χρώματος και εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια. Το ανθούριο είναι αποκλειστικά φυτό εσωτερικού χώρου και αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καλλιεργηθεί, δεν είναι από τα φυτά που μπορεί κανείς να παραμελήσει. Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το ανθούριο είναι να βάλετε τη γλάστρα μέσα σε ένα κουβά ή μία λεκάνη με νερό και να το αφήσετε να τραβήξει από τις τρύπες στον πάτο της γλάστρας όσο νερό χρειάζεται.

Γκουσμάνια:
Η γκουζμάνια είναι επίφυτο φυτό. Η καλλωπιστική αξία της γκουσμάνιας είναι τα όμορφα βράκτια φύλλα της τα οποία μπορεί να είναι πορτοκαλί, κίτρινου ή κόκκινου χρώματος. Χρειάζεται αρκετά φωτεινά σημεία χωρίς να την βλέπουν όμως άμεσα οι ακτίνες του ηλίου. Η καλύτερη θερμοκρασία είναι από τους 20 εως τους 25 βαθμούς. Κάτω από τους 15 βαθμούς μπορεί να χαλάσει.

 Όταν βρέχει και δεν είναι χειμώνας, καλό είναι να βγάζετε την γκουζμάνια έξω στην βροχή. Το νερό της βροχής είναι το ιδανικό. Το χώμα της πρέπει να έχει άριστη στράγγιση. Ποτίζουμε 2 φορές την εβδομάδα και τον χειμώνα μια φορά την εβδομάδα.

Ακόμη μπορείτε να αγοράσετε και συνθέσεις σε γυάλινο βάζο με φυτά εποχής, είναι και αυτό μία όμορφη επιλογή, μπορείτε να δημιουργήσετε όποια σύνθεση εσείς επιθυμείτε.

Ανθοπωλείο Dariveris - Creations
Υπεύθυνη Μαρία Δαριβέρη
Χαϊνά 9, Χαλκίδα, 34100
Τηλέφωνο: 2221021510 Φαξ: 2221087013
Site: www.dariverisflowers.gr

Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος