Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος και η Βίκυ Στεφανή σας προτείνουν γι αυτή την εβδομάδα το βιβλίο της Μαρούλας Κλιάδα που ήταν υποψήφιο για το Κρατικό βραβείο το 2011- Μία μπαλάντα για τη Ρεβέκκα.
Πρόταση βιβλίου: Μία μπαλάντα για τη Ρεβέκκα της Μαρούλας Κλιάφα
Πρόταση βιβλίου: Μία μπαλάντα για τη Ρεβέκκα της Μαρούλας Κλιάφα

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όταν ξημερώνει η 28η Οκτωβρίου του 1940, η Ρεβέκκα, μια νεαρή εβραιοπούλα, εξαιτίας μιας μικρής αδιαθεσίας, είναι αναγκασμένη να μένει στο σπίτι και χάνει το πανηγύρι της κήρυξης του πολέμου: ο κόσμος πανηγυρίζει ενθουσιασμένος στους δρόμους και ξεκινά για έναν πόλεμο που, εκείνες τις μέρες, φαντάζει ότι θα τελειώσει νικηφόρος. Κανείς δεν φαντάζεται τι θα ακολουθήσει...

Η νεαρή ηρωίδα δίνει κρυφή υπόσχεση στον εαυτό της ότι, από δω και στο εξής, θα είναι παρούσα σ' όλες τις μεγάλες στιγμές που θα ακολουθήσουν. Μέσα στα σκληρά και δύσκολα χρόνια της Κατοχής, τα εφηβικά της χρόνια θα σημαδευτούν από ιστορικά και προσωπικά γεγονότα, ευχάριστα και δυσάρεστα, που θα την οδηγήσουν στο δρόμο της ενηλικίωσης και της προσωπικής αυτογνωσίας.

Με την απελευθέρωση από τη Γερμανική Κατοχή, η Ρεβέκκα να είναι μια ώριμη νεαρή γυναίκα έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες και τις δυσκολίες της ζωής. Ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται ευχάριστα και από ενήλικες.

ΜΙΑ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΕΚΚΑ Μαρούλα Κλιάφα (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) € 11,00

Βιογραφικό Μαρούλας Κλιάφα:

Η Μαρούλα Κλιάφα γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1937 στα Τρίκαλα, όπου και κατοικεί μόνιμα. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, είναι παντρεμένη με τον Κώστα Κλιάφα και έχουν δύο παιδιά. Από το 1972 ασχολείται με τη λογοτεχνία, τη μελέτη της τοπικής ιστορίας, τη συλλογή λαϊκών παραμυθιών και θρύλων και τη συλλογή παλαιών φωτογραφιών.

Τα μυθιστορήματά της για εφήβους έχουν κάνει πολλές επανεκδόσεις, ένα βιβλίο της έχει μεταφραστεί στα ρωσικά και ένα στα γερμανικά, ενώ αποσπάσματα των έργων της έχουν συμπεριληφθεί σε σχολικά βιβλία του δημοτικού σχολείου και στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του γυμνασίου. Τα μυθιστορήματά της Άγρια παιχνίδια και Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα ήταν υποψήφια για το Βραβείο Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα για το Κρατικό Βραβείο του 2011.

Βιβλιοπωλείο - Εκδόσεις Διάμετρος
Υπεύθυνη Βίκυ Στεφανή
Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα 34100
Τηλ: 22210 21796
Email: [email protected]

Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος