Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Προβεβλημένη καταχώριση
Η εταιρεία Mpimpas Investing Group σας δημιουργεί επιχείρηση εναλλακτικών βιολογικών καλλιεργειών με την μέθοδο franchise farming.
Καινοτόμο πρόγραμμα με τη μέθοδο Franchise Farming
Καινοτόμο πρόγραμμα με τη μέθοδο Franchise Farming

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για μικρές γεωργικές ιδιοκτησίες. Με δεδομένη την ύπαρξη στην πατρίδα μας χιλιάδων αγροτεμαχίων χωρίς αξιοποίηση ή εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες τους, ο Όμιλος Mpimpas Investing Group ανακοίνωσε ένα ρηξικέλευθο επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο αφορά στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα την καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη έκταση τουλάχιστον 1 στρέμματος, με τη μέθοδο του franchise, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα για γεωργικές καλλιέργειες. 

Η εγχώρια παραγωγή υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης μανιταριών στη χώρα μας, δημιουργώντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Αρκεί να ειπωθεί, πως,  ενώ η κατανάλωση μανιταριών κινείται στο επίπεδο των 11.000 τόνων ετησίως, η εγχώρια παραγωγή ανέρχεται κάθε χρόνο στους 3.000 μόλις τόνους. Οι ποσότητες που υπολείπονται καλύπτονται από εισαγωγές, κυρίως από Πολωνία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία, αλλά και από Κίνα, Ταιβάν και Τουρκία.

Η στρεμματική απόδοση κάθε κύκλου καλλιέργειας φτάνει τους 10 τόνους με προϋπολογιζόμενο τζίρο γύρω στις 40.000 ευρώ, ενώ το χρηματοδοτικό σχήμα της επένδυσης καλύπτεται κατά 25% με ίδια συμμετοχή και το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται για τη δημιουργία και τη λειτουργία μονάδας καλλιέργειας των μανιταριών, από σημαντικό ποσοστό χρηματοδότησης και επιχορήγησης από κοινοτικά κονδύλια.

Λίγα λόγια για τα μανιτάρια
 
Τα μανιτάρια είναι μύκητες συμβιωτικοί, παρασιτικοί ή σαπροφυτικοί, οι οποίοι αναπτύσσονται και αναπαράγονται πάνω σε οργανικοί ύλη.
 
Από τα 2.500 είδη των φαγώσιμων μανιταριών της φύσης καλλιεργούνται μόνο 30 και από αυτά μόνο 5 σε συστηματική εμπορική κλίμακα. Τα γνωστότερα καλλιεργούμενα μανιτάρια είναι το «λευκό μανιτάρι» (Agaricus bisporus), το «σιι-τακε» (Lentinula edodes) και το «Πλευρότους» (Pleurotus ostreatus), καθώς και άλλα λιγότερο γνωστά όπως τα Γανόδερμα (Ganoderma lucidum), Φολίοτα (Pholiota aegerita), Enoki (Flammulina sp), King oyster (Pleurtotus eryngii) κ.τ.λ. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή μανιταριών, τα είδη Pleurotus κατατάσσονται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, με μέσο όρο παραγωγής που υπερβαίνει τους 1.500.000 τόνους ετησίως.
 
Που καλλιεργούνται τα μανιτάρια Pleurotus
 
Τα μανιτάρια καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους με ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες και αναπτύσσονται πάνω σε έτοιμο υπόστρωμα κατά του οποίου η βασική πρώτη ύλη (άχυρο σιτηρών), επεξεργάζεται σε διάφορα στάδια έτσι ώστε στο τέλος να προκύψει ένα υλικό για την ανάπτυξη του μύκητα Pleurotus sp. Την προμήθεια του υποστρώματος για την παραγωγή του μανιταριού Pleurotus sp ο παραγωγός την κάνει από τον όμιλό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα.

Όμιλος Μπίμπα Group Investing
Λεωφόρος Αθηνών – Μαραθώνος 68-70 Παλλήνη
Τηλ-fax: 210 6033934 – 210 6669866
Mobile: 6945986878
Site: www.omilos-mpimpas.gr | Email: [email protected]

Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος