Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Προβεβλημένη καταχώριση
Η κα. Μαριλένα Μανιουδάκη, αντιπρόεδρος του επενδυτικού Ομίλου Mpimpas Group Investing απαντά σε ερωτήματα για την καλιέργεια μανιταριών και το κατά πόσο το Franchise Farming μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στην κρίση.
Η κα. Μαριλένα Μανιουδάκη
Η κα. Μαριλένα Μανιουδάκη

Ποια είναι η καινοτομία του Ομίλου στην καλλιέργεια μανιταριών;

Καινοτομία και ρηξικέλευθες ιδέες εφαρμόζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Όμιλο Mpimpas Group Investing στον τομέα των καλλιεργειών με την μέθοδο Franchise Farming. Για πρώτη φορά αλλάζουν οι αποδόσεις των καλλιεργειών από την επιστημονική ομάδα του Ομίλου, η οποία έχει κατορθώσει έπειτα από μακροχρόνια μελέτη, μόλις σε ένα στρέμμα γης να παράγονται 60 τόνοι προϊόντος και εγγυημένη απόδοση 40.000 ευρώ κατ’ έτος.  Η παραπάνω απόδοση σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό κέρδος αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα.

Ποιος είναι ο στόχος του Ομίλου για εξαγωγές; Υπάρχει ενδιαφέρον για υλοποίηση έργων από επενδυτές;

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος Mpimpas Group Investing έχει θέσει τις βάσεις, έτσι ώστε τα μανιτάρια να αποτελέσουν το σημαντικότερο παραγόμενο εθνικό προϊόν και η Ελλάδα να καταστεί η πρώτη εξαγωγική χώρα. Να σημειωθεί, ότι πλήθος ενδιαφερομένων απ’ όλη την επικράτεια, έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον και προχωράμε τις διαδικασίες σε υλοποίηση έργων, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα Franchise Farming αξιοποιώντας την επιδότηση του Αναπτυξιακού Νόμου, η οποία φτάνει το 50%.

Ο όμιλος θα προχωρήσει σε δικές του καλλιέργειες μανιταριών;

Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και την ραγδαία εξέλιξη των μικρών εκτάσεων, ο Όμιλος έχει θέσει το αναπτυξιακό του αποτύπωμα έχοντας σε εξέλιξη δυο μεγάλες μονάδες παραγωγής στην Αχαΐα και την Εύβοια, στις οποίες θα προβεί στην δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων, με σκοπό την δημιουργία καθετοποιημένων
μονάδων για την τυποποίηση και διανομή στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πιστεύετε ότι το όραμα του ομίλου μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση;

Ο Όμιλός πιστεύει ακράδαντα ότι μέσα από ισχυρές επενδύσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, μπορεί η χώρα μας να βγει από την οικονομική κρίση, η οποία έχει αντίκτυπο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, με την μέθοδο Franchise Farming, η χώρα μας πιστεύουμε ότι μπορεί να ξαναγίνει ανταγωνιστική απέναντι σε άλλες χώρες της Ε.Ε και όχι μόνο.

Όμιλος Μπίμπα Group Investing
Λεωφόρος Αθηνών – Μαραθώνος 68-70 Παλλήνη
Τηλ-fax: 210 6033934 – 210 6669866
Mobile: 6945986878
Site: www.omilos-mpimpas.gr | Email: [email protected]

Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος