Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος και η Βίκυ Στεφανή σας προτείνουν γι΄αυτή την εβδομάδα το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη - Μικρά Αγγλία, το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Παντελή Βούλγαρη.
Πρόταση βιβλίου: Μικρά Αγγλία της Ιωάννας Καρυστιάνη
Πρόταση βιβλίου: Μικρά Αγγλία της Ιωάννας Καρυστιάνη

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
 
Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1997 και βραβεύτηκε την επόμενη χρονιά με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Δεκαέξι χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ανέλαβε να το ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη, το σενάριο φυσικά, είναι της Ιωάννας Καρυστιάνη. Η Άνδρος στη διάρκεια του μεσοπολέμου ονομαζόταν "Μικρά Αγγλία" κι αυτό χάρη στη ναυτοσύνη της.

Το νησί ανέδειξε από εφοπλιστές μέχρι ναύτες που ταξίδευαν στα πέρατα του κόσμου προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειές τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο ο τόπος να γυναικοκρατείται, αλλά και να σπαράζει από κρυμένους πόθους και μυστικά. Η καπετάνισσα Μίνα Σαλταφέρου, μόνη, προσπαθεί να κουμαντάρει τις τύχες των δύο θυγατέρων της, παρά τη θέλησή τους.

Ωστόσο η κλειστή, αποπνυκτική ατμόσφαιρα της μικρής κοινωνίας του νησιού, τα ματαιωμένα όνειρα και ο πόλεμος που θα 'ρθει θα ανατρέψουν για πάντα, αμετάκλητα, τις λεπτές ισορροπίες. Τίποτε δεν θα μείνει στη θέση του, ούτε το ίδιο νησί, το οποίο θα χάσει ένα μεγάλο κομμάτι του στόλου του. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που ευχόμαστε να έχει αποδοθεί κινηματογραφικά όπως του αξίζει!

ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ Ιωάννα Καρυστιάνη (εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ)
Αρχική τιμή: € 15,98 - Τιμή Διαμέτρου: € 14,38


Ιωάννα Καρυστιάνη
Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά το 1952 από Μικρασιάτες γονείς. Σπούδασε νομικά. Δούλεψε ως σκιτσογράφος.

Βιβλία της: Με γκρι και γκρίζο, σκίτσα (Εκδόσεις Αίολος, 1985), Ένα σκίτσο στο τσεπάκι, σκίτσα (Εκδόσεις Αίολος, 1987), Η κυρία Κατάκη, διη­γήματα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1995), Μικρά Αγγλία, μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1997), Κουστούμι στο χώμα, μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώ­τη, 2000), O άγιος της μοναξιάς, μυθιστόρημα (Eκ­δόσεις Kαστανιώτη, 2003), Σουέλ, μυθιστόρημα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2006), Τα σακιά, μυθιστόρημα (Εκ­δόσεις Κα­στανιώτη, 2010), Καιρός σκεπτικός, διηγήματα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2011). Έχει επίσης γράψει το σενάριο της ταινίας «Nύφες» του Παντελή Βούλγαρη (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2004) και συνεργάστηκε στο σενάριο της ταινίας «Ψυχή βαθιά» του ίδιου σκηνοθέτη (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2009).

Βιβλιοπωλείο - Εκδόσεις Διάμετρος
Υπεύθυνη Βίκυ Στεφανή
Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα 34100
Τηλ: 22210 21796 Email: [email protected]

Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος