Στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος στην Χαλκίδα, θα βρείτε τα πιο όμορφα παραμύθια από Έλληνες συγγραφείς που προάγουν την συναισθηματική νοημοσύνη και τα παιδιά απολαμβάνουν να διαβάζουν τις ιστορίες τους.

Σας προτείνουμε τα παρακάτω παιδικά βιβλία για να τα χαρίσετε στα παιδιά σας και να μοιράσετε πολλά πολλά χαμόγελα.

1) ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ, ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΠΟΤΕ… ΑΧΙΝΟ!
Βαγγέλης Ηλιόπουλος, εικονογράφηση Λήδα Βαρβαρούση
(εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ) Τιμή εκδότη: € 11,50 Τιμή Διαμέτρου: € 10,35

Τρεις φορές εμπιστεύθηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών. Θα καταφέρει το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ… στο μίσος και στις διακρίσεις; Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαροσφαίρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας; Η νέα περιπέτεια του αγαπημένου ήρωα των παιδιών ενάντια στο ρατσισμό.

 

2) ΓΙΑ ΑΚΟΥ, ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ! Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη,
εικονογράφηση Steve Smallman, Gill McLean (εκδόσεις ΣΑΒΒΑΛΑΣ)
Τιμή εκδότη: € 8,70 Τιμή Διαμέτρου: € 7,83

Ο Κορνήλιος είναι ένας ευτυχισμένος σκύλος. Μια μέρα όμως ένα χαριτωμένο, αφράτο κουταβάκι εμφανίζεται από το πουθενά και όλα ξαφνικά αλλάζουν! Καθώς ο Κορνήλιος προσπαθεί να βάλει κανόνες και να μάθει στον πιτσιρίκο πώς θα γίνει ένα καλό σκυλί, ανακαλύπτει ότι η ζωή είναι τελικά πιο ωραία όταν μοιρά ζεσαι πράγματα και συναισθήματα.
Άλλο ένα βιβλίο στη σειρά των βιβλίων που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών με στόχο να μυήσουν τα παιδιά στο να μπορούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

 

3) ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΟΧΑΧΑΝΟΧΩΡΑ Τάσος Ιωαννίδης, εικονογράφηση Βανέσσα Ιωάννου (εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)
Τιμή εκδότη: € 15,40 Τιμή Διαμέτρου: € 13,86
Ο Φαταουλίδας είναι ο απόλυτος Άρχοντας στη Λαχανοχαχανοχώρα!
Το όνειρό του ήταν να γίνει μεγάλος τραγουδιστής, μα μια παιδική φάρσα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή. Από τότε μισεί τα παιδιά και έχει βάλει σκοπό στη ζωή του να τα εκδικηθεί. Δελεάζει τα παιδιά της Λαχανοχαχανοχώρας δίνοντάς τους ως δώρο από ένα “μεταλλαγμένο” κινητό τηλέφωνο. Τα παιδιά χάνουν σιγά σιγά τη μνήμη τους, παύουν να αγαπούν τη μάθηση και το παιχνίδι και ασχολούνται μόνο με τα κινητά τηλέφωνα και το διαδίκτυο. Οι τρεις μικροί ήρωες της ιστορίας, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας, ο Ατσίδας, αναλαμβάνουν αμέσως δράση, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

 

4) Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΤΑΞΙΔΕΥΤΟΣ Νάνσυ Τρικκαλίτη, εικονογράφηση Έλενα Ζουρνατζή (εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ)
Τιμή εκδότη: € 16,90 Τιμή Διαμέτρου: € 15,20

Η ζωή στο λαμπερό παλάτι του βασιλιά Αταξίδευτου έμοιαζε να κυλά ειρηνικά κι ευτυχισμένα. Τα σαλόνια του άστραφταν από πλούτο κι ομορφιά, οι βιβλιοθήκες του έγερναν απ’ τα πολλά βιβλία, κι απ’ τις κουζίνες του αναδύονταν μέρα και νύχτα γαργαλιστικές μυρωδιές. Ένας παραδεισένιος κήπος αγκάλιαζε ολοτρόγυρα το παλάτι, σαν να το έκρυβε από τα μάτια του κόσμου. Τι συμβαίνει όμως όταν ξαφνικά εξαφανίζεται η όμορφη βασίλισσα Ψάξε Δε Θα Με Βρεις κι ο βασιλιάς ακούει στον ύπνο του φωνές; Πως ένα κυνηγημένο ελαφάκι, ένα κρυστάλλινο πουλί κι ένα πηγάδι μπορούν να βάλουν σε περιπέτειες τον βασιλιά και ν’ αλλάξουν τη ζωή του για πάντα; Μπορεί ένα δύσκολο ταξίδι να σε μάθει να ζεις και ν’ αγαπάς;

Υπεύθυνη Βίκυ Στεφανή
Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα 34100
Τηλ: 22210 21796 – Email: diametro@otenet.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News