Η ιστορία της Ποτοποιίας ΆVANTES ξεκινάει από τον Βασίλειο Κατσό και τον αδερφό του Σπύρο το 1963 όπου παίρνει την επίσημη άδεια λειτουργίας. Το ποτοποιείο βρισκόταν στο κέντρο της Χαλκίδας κοντά στην παραλία.

Σε αυτό το πολυσύχναστο σημείο συνάντησης οι Χαλκιδαίοι απολάμβαναν το ούζο, το κρασί, το κονιάκ, το βερμούτ που παρήγαγε η ποτοποιία.
Στην πορεία του χρόνου, η ποτοποιία ασχολήθηκε συστηματικά με την παραγωγή και την τυποποίηση ούζου, λικέρ και κονιάκ με την ετικέτα της επωνυμίας ΆΒΑΝΤΕΣ στις νέες εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην περιοχή Δροσιά λίγο έξω από την Χαλκίδα.
Το 2005 η Ποτοποιία ΆVANTES περνάει στα χέρια της Χαράς Κατσού (οινολόγου, κόρης του Βασίλη). Εκσυγχρονίζοντας πλήρως τις εγκαταστάσεις και δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση με συνέπεια, τεχνογνωσία και μεράκι.
Προϊόντα Ποτοποιίας ΆVANTES:
OYZO 100% ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΞΕΩΣ 45%vol
ΟΥΖΟ 40%vol
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
ΡΑΚΟΜΕΛΟ
PREMIUM LIQUEURS: ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΣ, GRATUS, LIBERA
RAISIN BRANDY
Τοποθεσία – Εύβοια
Το φυλετικό όνομα «ΆΒΑΝΤΕΣ» έφεραν οι κάτοικοι της Εύβοιας κατά την εποχή του χαλκού.
Η προνομιακή θέση της Εύβοιας την καθορίζει ως στεριανό νησί με κλίμα εύκρατο και υγιεινό που συντελεί στην άφθονη βλάστησή της.
Οι άνεμοι του Αιγαίου, σμίγοντας με το ατίθασο αεράκι του Ευβοϊκού, διασχίζουν τους κατάφυτους με πεύκα, έλατα και σπάνια βότανα ορεινούς όγκους και σκορπίζουν τη θαλασσινή αλμύρα.
Φιλοσοφία – Όραμα
Στην Ποτοποιία ΆVANTES κάθε μέρα ξεκινά από ένα κοινό σημείο: δημιουργία όχι απλά παραγωγή.
Αποκλειστικός στόχος της Ποτοποιίας ΆVANTES είναι να αξιοποιεί επιλεγμένες πρώτες ύλες στη καθαρή και φυσική τους μορφή, εστιάζοντας σε συνεργασίες με πιστοποιημένους καλλιεργητές από τις πλέον ενδεδειγμένες περιοχές.
Η Ποτοποιίας ΆVANTES επιλέγει την υπεύθυνη δραστηριοποίηση στο χώρο με καινοτόμα 100% φυσικά προϊόντα χωρίς τεχνητά πρόσθετα.
Οικογενειακό μυστικό της Ποτοποιίας ΆVANTES είναι το πάθος για το διαφορετικό, η εμμονή για την ποιότητα.
Ποτοποιία ΆVANTES
Διεύθυνση: Επαρχιακή Οδός Χαλκίδας – Δροσιάς, 34100, Εύβοια
Τηλ/φαξ: 22210 98998 
Ακολουθείστε μας στο Google News