Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Μέσω της Ψυχοκινητικής αγωγής το παιδί καλείται να αναπτύξει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, τον οπτικοκινητικό συγχρονισμό και συντονισμό, την ισορροπία του, την πλευρική κίνηση και μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια τη φαντασία και δημιουργικότητα! Στο Παιχνιδολόγιο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να εστιάσουν και στην σωματική άσκηση.
Το Παιχνιδολόγιο στη Χαλκίδα
Το Παιχνιδολόγιο στη Χαλκίδα
Στο πλαίσιο ενός τέτοιου προγράμματος το παιδί βελτιώνει:

– την κιναισθητική αντίληψη (αίσθηση του σώματος στο χώρο)
– την οπτική αντίληψη και παρατηρητικότητα
– την ακουστική αντίληψη
– τις ικανότητες συντονισμού και συγχρονισμού
– τις δεξιότητες προσανατολισμού (χώρος, χρόνος, κατεύθυνση)

Ενώ παράλληλα αναπτύσσουν και βελτιώνουν τα θεμελιώδη κινητικά πρότυπα (βάδισμα, τρέξιμο, ρίψεις, άλματα, λάκτισμα, σύλληψη μπάλας), το ρυθμό και τις βασικές φυσικές ικανότητες (ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία και επιδεξιότητα).

Τοίχος αναρρίχησης

Η αναρρίχηση είναι ένα άθλημα που ενδυναμώνει τους μύες, αυξάνει την ελαστικότητα του σώματος, αναπτύσσει το συντονισμό των κινήσεων και την ισορροπία. Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στη φυσική κατάσταση των παιδιών, ενισχύει και την αυτοπεποίθησή τους.

Με ύψος 3 μέτρα και μήκος 5 μέτρα ένας πρωτότυπος και απόλυτα ασφαλής αναρριχητικός τοίχος. Σκοπός είναι ο τοίχος αναρρίχησης έκτασης 15 τ.μ. να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να γυμναστούν και να διασκεδάσουν πάντα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού και ακολουθώντας τους κανονισμούς που ισχύουν για την πίστα.

Τραμπολίνο

Τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση με τραμπολίνο στο σώμα, την ισορροπία και το συντονισμό, συνδυασμένα με την αερόβια άσκηση και τη μυϊκή ενδυνάμωση το κάνουν έναν από τους ιδανικότερους και πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης για μικρούς και μεγάλους.


Ομαδικά παιχνίδια

Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από τον αυθορμητισμό, την ποικιλία και την εξέλιξη, ενώ μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια το παιδί έρχεται σε επαφή με την επιτυχία, την αποτυχία, τη νίκη και την ήττα.

Η μάθηση που προέρχεται από τη συμμετοχή του σε ομαδικά παιχνίδια υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικού αφορά στη θέσπιση προσωπικών στόχων, το χτίσιμο στρατηγικής, τη βελτίωση των επιδόσεών του, την αναγνώριση των διανοητικών και φυσικών ικανοτήτων του, καθώς και τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στους συμπαίκτες του.

ΠΑΙΧΝΙΔΟΛΟΓΙΟ
Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Λαγού
Πολιτικών & Προμαχώνος - Έναντι Πάρκου Βούρκου (είσοδος ΚΕΠ)
Τ: 2221 600 885
www.paixnidologio.gr | facebook - paixnidologio
Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος