Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου συνδέει από τις αρχές του 1980 την Σκύρο με την Εύβοια και το λιμάνι της Κύμης ενώ πλέον έχει προσθέσει νέους προορισμούς με δρομολόγια προς Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο.
Σκύρος Ναυτική Εταιρεία. Το χρονικό της θαλάσσιας συγκοινωνίας Κύμη -  ΣΚύρος
Σκύρος Ναυτική Εταιρεία. Το χρονικό της θαλάσσιας συγκοινωνίας Κύμη - ΣΚύρος
Στις αρχές του 1980 ιδρύθηκε στη Σκύρο η εταιρεία λαϊκής Βάσης "ΣΚΥΡΟΣ - ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" η οποία με το "Ανεμόεσσα" εξυπηρέτησε την τοπική γραμμή Κύμης - Σκύρου από τον Σεπτέμβριο του 1980.

Από το 1981 το F/B «Ανεμόεσσα» καθιέρωσε για τους θερινούς μήνες δύο δρομολόγια ημερησίως με ανταπόκριση προς και από την Κύμη των λεωφορείων του ΚΤΕΛ - Ευβοίας, ενώ το 1983 με κατάλληλη διασκευή αύξησε σημαντικά τους χώρους υποδοχής αυτοκινήτων.

Σκύρος

Από τις αρχές του 1989 η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου δρομολογεί το «Λυκομήδης» σε αντικατάσταση του F/B «Ανεμόεσσα».

Έκτοτε το F/B «Λυκομήδης» με καθημερινά δρομολόγια τη χειμερινή περίοδο και δύο ή και τρία δρομολόγια τη θερινή περίοδο συνεχίζει την εξυπηρέτηση της τοπικής γραμμής Κύμης - Σκύρου.


Αλόνησσος

Σήμερα η Εταιρεία κινεί υπερήφανα το πλοίο «Αχιλλέας», μετασκευασμένο πλήρως στην Ελλάδα το 2004, που από το Μάρτιο του 2005 αντικατέστησε το πλοίο «Λυκομήδης». 

Ταχύτερο και με μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επιβάτες και οχήματα, διαθέτει δύο σαλόνια τουριστικής και ένα διακεκριμένης θέσης, καθώς και τρία bar, εκ των οποίων το ένα στο κυρίως κατάστρωμα.Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία εκσυγχρονίζεται και διαθέτει το application για tablets και smartphones, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες στο κινητό του τηλέφωνο ή στο tablet του, πληροφορίες για τα δρομολόγια, τις τιμές αλλά και για το νησί της Σκύρου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το application για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και το application για συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS.

Σκιάθος

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Σκύρο Ναυτική Εταιρεία στα τηλέφωνα 22220 91789 και 22220 92164.

Δρομολόγια
Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος