Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Μία ιστορία σαν παραμύθι μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης, αφού κατάφερε μετά από πολλή προσπάθεια να αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία Καλαθοσφαίρισης.
Ο προπονητής του Γυμναστικού Βασίλης Μπορατσιάκος δίνει οδηγίες στους παίκτες του
Ο προπονητής του Γυμναστικού Βασίλης Μπορατσιάκος δίνει οδηγίες στους παίκτες του
Ιστορία του Συλλόγου

Η ίδρυση του πρώτου Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης έγινε στην Κύμη το 1893 και αποτέλεσε ένα από τα ιστορικά αθλητικά σωματεία στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Τρία χρόνια πριν την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα (1896), στις 21 Αυγούστου 1893 τελέσθηκαν στην Κύμη τα εγκαίνια του ιστορικού συλλόγου.

Αν και η δραστηριότητα του πρώτου Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης δεν διήρκεσε πολλά χρόνια (1893-1907) λόγω και των ιδιαίτερων κοινωνικών συνθηκών της εποχής, η αθλητική και άλλη δράση του θεωρείται πολύ σημαντική για την εθνική μας κληρονομιά. 

Το 2010, μια ομάδα νέων από την Κύμη, παρακινούμενη από την αγάπη τους για τον Αθλητισμό και τον τόπο καταγωγής τους, προχώρησαν στην ίδρυση αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης» ως συνέχεια του Γ.Σ. Κύμης του 1893, με το ίδιο έμβλημα (θεά Αθηνά), προκειμένου να τιμηθεί ο ιστορικός αυτός σύλλογος ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή. Την ίδια χρονιά (αγωνιστική περίοδος 2010-2011), ο νέος Γ.Σ.Κύμης ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα με ομάδα Καλαθοσφαίρισης ανδρών.

Πρώτο γυμναστήριο και μέλη-αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης (~1896-1899). Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Παπανικολάου.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι αθλητές αυτής της ομάδας, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους μεγάλωσαν και ζουν στην Κύμη, ήταν οι: Γιώργος Γέραλης, Γεώργιος Γλάρος, Νικόλαος Γλυκός, Κωνσταντίνος Δημάς, Προκόπιος Δούνας, Κωνσταντίνος Θαλασσινός, Χαράλαμπος Κωνσταντούρας, Aλέξανδρος Θεοδώρου, Ιωάννης Ιορδανίδης, Νικόλαος Κουτέλος, Ελευθέριος Μαλανδρής, Νικόλαος Γιαννιός, Δημήτριος Γιαννακός, Ευάγγελος Σέγκος, Ελευθέριος Πόγκας, Αναστάσιος Πέτσας, Χρήστος Μπασινάς, Βασίλειος Παπασταμέλος, Νίκος Πολιτάκης, Βασίλειος Σιδεράκης, Δημήτριος Σιδεράκης, Ιωάννης Σπανός, Σπυρίδων Τσικλιδής, Περικλής Ψύχας.

Βασικός χορηγός του Γ.Σ. Κύμης/2010 είναι ο ένθερμος υποστηρικτής και λάτρης του Αθλητισμού, νεαρός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Θεοδώρου, φίλαθλος αλλά και αθλητής και ο ίδιος.


Επιστημονικοί συνεργάτες της ομάδας και βασικοί συντελεστές της ίδρυσης του Γ.Σ.Κύμης/2010, είναι οι Χρήστος Λάμπρου και Ιωάννης Παπανικολάου, εκπαιδευτικοί, ειδικευμένοι σε διάφορα θέματα της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού.

Η έδρα του Γ.Σ.Κ. είναι το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος».


Το όραμα των υπευθύνων του Γ.Σ. Κύμης είναι η σταδιακή δημιουργία ενός ισχυρού Συλλόγου, με πλήθος αθλητικών και άλλων σχετικών δραστηριοτήτων (Φύση, Πολιτισμός), η εμβέλεια του οποίου θα ξεπεράσει τα όρια της ευρύτερης περιοχής της Κύμης και θα αποτελέσει διαφήμιση για τον τόπο μας.

Το ταξίδι του Γ.Σ.Κ. μόλις ξεκίνησε!

Οι άνοδοι

Η δημιουργία του  Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ήταν μια αυθόρμητη απόφαση που πάρθηκε από μια μικρή παρέα, που είχε ως σκοπό να βρει μια επιπλέον διέξοδο για να ασχοληθεί στον ελεύθερο χρόνο της. Στην απόφαση αυτή πρωτοστάτησε και ανέλαβε να την υλοποιήσει ο νεαρός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Θεοδώρου, μετέπειτα πρόεδρος της ομάδας.

Η Καλαθοσφαίριση αποτελεί την πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα με την οποία ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης το 2010. Μπορεί η αρχή να ήταν τελείως ερασιτεχνική, αλλά τίποτα δεν έγινε βεβιασμένα και από το ξεκίνημα μπήκαν σωστές βάσεις για να αναπτυχθεί σιγά σιγά ο Σύλλογος. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική περίοδο (2010-11) η ομάδα κατάφερε να προκριθεί από την Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑΣΕ στη Β΄, ενώ τη δεύτερη (2011-12) εξασφάλισε την πρόκριση στην Α΄ κατηγορία, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια από τις πιο φιλόδοξες ομάδες των Σωματείων της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Αυτό πιστοποιήθηκε από την τρίτη διαδοχική άνοδο με την ομάδα να περνά σε άλλο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά θα έπαιρνε μέρος στις εθνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στην Γ΄Εθνική.


Εκεί έδειξε για μια ακόμη φορά την ποιότητα της σε όλα τα επίπεδα και εξασφάλισε με άνεση την πρώτη θέση της βαθμολογίας και την άνοδο στην Β΄Εθνική, όπου αγωνίστηκε την σεζόν 2014-15. Για άλλη μια φορά ο ΓΣ Κύμης αναδείχτηκε πρωταθλητής της κατηγορίας, οπότε την νέα σεζόν κλήθηκε να πάρει μέρος στην Α2! Το πρωτάθλημα Α2 λοιπόν της σεζόν 2015-16 αποδείχτηκε το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών, με πολλές ομάδες να εξαιρετικά ισχυρές και να επιθυμούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την άνοδο. 

Ο νεοφώτιστος ΓΣ Κύμης μπήκε από την αρχή στο γκρουπ των πρωτοπόρων και με έναν καταπληκτικό 2ο γύρο κατάφερε να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο πρωταθλητή. Μαζί πήρε και την 6η διαδοχική του άνοδο, φτάνοντας στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, την Basket League (Α1).

Ο στόχος λοιπόν, που στην αρχή φάνταζε σε πολλούς απατηλό όνειρο, πραγματοποιήθηκε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το σημαντικότερο είναι ότι η παρέα που λέγαμε στην αρχή δεν χάθηκε, απλά χρόνο με τον χρόνο μεγάλωνε. 

Πλέον ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης είναι μια παρέα που περιλαμβάνει τους φιλάθλους όλης της Εύβοιας και όχι μόνο. Άλλωστε είναι η ομάδα που εκπροσωπεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Basket League, είναι η ομάδα όλων μας..

Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος