Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Σαββατοκύριακο μπροστά μας και ετοιμάζουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο και πεντανόστιμο.
Τάρτα με Άρωμα Βασιλικού και Καπνιστή Μπριζόλα
Τάρτα με Άρωμα Βασιλικού και Καπνιστή Μπριζόλα
Η σεφ Ντίνα Νικολάου και η Ζύμη Ψαχνών μας παρουσιάζουν μία υπέροχη συνταγή:

Τάρτα με Άρωμα Βασιλικού και Καπνιστή Μπριζόλα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φύλλο ζύμη κουρού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
150 γρ. καπνιστή μπριζόλα, ψιλοκομμένη
2 πατάτες βρασμένες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 ματσάκια βασιλικό, φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνω μέχρι λίγο πριν τον βρασμό. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύω και αφήνω την κρέμα στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να ρίξω κάποια λιπαρή ουσία ρίχνω την καπνιστή μπριζόλα και σοτάρω μέχρι να χρυσίσει.

Βουτυρώνω ελαφρά μια ταρτιέρα και στρώνω το φύλλο κουρού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ. Σκορπάω επάνω στη ζύμη τους κύβους πατάτας, την μπριζόλα και την παρμεζάνα.
Σουρώνω την κρέμα γάλακτος με ένα σουρωτήρι, πατώντας τα φύλλα του βασιλικού για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο άρωμα.

Σε ένα μπολ χτυπάω καλά τα αυγά, προσθέτω την αρωματισμένη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνω το μίγμα στην τάρτα και το στρώνω να πάει παντού.

Ψήνω την τάρτα για 50 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Λίγο πριν σερβίρω, πασπαλίζω με λίγες φλοίδες παρμεζάνας και λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Καλή Επιτυχία!

Δείτε και άλλες χρήσιμες πληροφορίες καθώς και συνταγές στην ιστοσελίδα www.evoiki-zimi.gr.
Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος