Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προβεβλημένη καταχώριση
Δεν απέχουμε αρκετά από τη μέρα που θα επιλέγουμε μια ασφάλεια αυτοκινήτου και θα επιλέγουμε ως επιπλέον κάλυψη προστασία λογισμικού ή κάλυψη από ψηφιακούς κινδύνους.
Θα υπάρχουν διαφορετικές ασφάλειες αυτοκινήτου για τα αυτοκινούμενα οχήματα;
Θα υπάρχουν διαφορετικές ασφάλειες αυτοκινήτου για τα αυτοκινούμενα οχήματα;
Τα νέα αυτοκινούμενα οχήματα, δηλαδή αυτοκίνητα που θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη και θα οδηγούν μόνα τους, θα δημιουργήσουν νέες ανάγκες στον ασφαλιστικό κλάδο. Το επίκεντρο στις μελλοντικές ασφάλειες αυτοκινήτου θα είναι τα σύνθετα λογισμικά συστήματα των αυτοκινούμενων οχημάτων, καθώς ο ρόλος του οδηγού θα μειώνεται αλλά θα ανακύπτουν νέα προβλήματα.

Οι λύσεις θα έρθουν μέσα από την κάλυψη των οχημάτων και των οδηγών πάνω στα ζητήματα σχετικά με το ίδιο το αυτοκίνητο και όχι το ανθρώπινο σφάλμα. Έτσι η εντελώς αυτή νέα οπτική θα δημιουργήσει νέα πακέτα που θα έρθουν ως απάντηση στις ανάγκες.

Για παράδειγμα, πως θα λύνεται ένα ατύχημα ανάμεσα σε μια φαινομενικά «τέλεια μηχανή» και έναν οδηγό που δεν έχει αυτοκινούμενο όχημα; Ακόμη, ποιος θα έχει την ευθύνη και πως θα γίνεται η αποζημίωση; 

Αυτό και άλλα πολλά, όπως το ενδεχόμενο να χακάρει κάποιος ένα αυτοκινούμενο όχημα θα καλύπτουν οι ασφάλειες αυτοκινήτου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Έτσι δεν είναι απίθανο να δούμε και νέες ασφάλειες αυτοκινήτων αποκλειστικά για τα λογισμικά συστήματα που θα προστατεύουν με διαφορετικό εντελώς τρόπο οδηγούς και προγραμματιστές, καθώς ο λόγος για κάθε σφάλμα θα μεταβιβάζεται στους τελευταίους που θα είναι οι δημιουργοί αυτών των συστημάτων.

Ακόμη είναι αρκετά νωρίς, καθώς τα αυτοκινούμενα οχήματα είναι ήδη σε πειραματικό στάδιο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η θεωρία πίσω από την ασφάλεια αυτοκινήτου παραμένει αμέτοχη στις εξελίξεις. Ήδη, υπάρχουν σχέδια για το πως μπορεί να επανασχεδιαστεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου σε έναν εντελώς νέο κόσμο, όμως για να είναι λειτουργική θα πρέπει να εφαρμοστεί και να συμπληρωθεί μέσα από την εμπειρία. 

Σίγουρα όμως οι νέες αυτές ασφάλειες αυτοκινήτων δεν θα αυξήσουν το κόστος, καθώς οι εταιρείες βλέπουν λύσεις που πρέπει να είναι εφικτές και βιώσιμες για να μπορεί ο κόσμος της οδήγησης να ενταχτεί φυσιολογικά στις επερχόμενες αλλαγές χωρίς να δημιουργηθεί έλλειμα ή κενό που θα αφήνει ακάλυπτους τους οδηγούς που επιλέγουν να παραμείνουν ενεργητικοί.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι εξελίξεις γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου θα είναι αρκετά συναρπαστικές και θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις.
Προβεβλημένη καταχώριση
Σχολιάστε

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος