Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε αναθεώρηση του Περιφερειακού Προγράμματος προχώρησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση πολλά έργα της Εύβοιας. Το γεγονός έχει αναστατώσει τη Νομαρχία και ο Νομάρχης Θανάσης Μπουράντάς έστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Έξαρχο, ζητώντας του εξηγήσεις για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Τη στιγμή που αρκετά έργα στην Εύβοια ήταν έτοιμα να δημοπρατηθούν, η Περιφέρεια προχώρησε σε αναθεώρηση του Προγράμματος, με αποτέλεσμα να διαθέσει αλλού τις πιστώσεις. Πρόκειται για νέα πρόκληση, με μικροπολιτικές προεκτάσεις σε βάρος του νομού, για την οποία υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Κώστας Έξαρχος.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναθεώρηση του προγράμματος είναι πολλά και σημαντικά για το νομό της Εύβοιας, κάτι που επισημαίνει και ο Νομάρχης Θανάσης Μποραντάς στην επιστολή που έστειλε στον Περιφερειάρχη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την άρση της απομόνωσης των ορεινών περιοχών, μειώνεται κατά 13.600 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι, το έργο Στρόπωνες - Μετόχι, προϋπολογισμού 4 εκ ευρώ, δεν μπορεί να δημοπρατηθεί, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει έτοιμη μελέτη.
Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα έργα, κυρίως οδικά στην περιοχή της Καρύστου, τα οποία δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν για να εκτελεστούν.
Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στο  πρόγραμμα ενίσχυσης μεταφορών, το οποίο μειώνεται κατά 65 εκ ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν τα έργα Χαλκίδα - Λέπουρα - Κύμη και Χαλκίδα - Ιστιαία - Αιδηψός.
Εκτός μένουν ακόμη, η παράκαμψη του Βασιλικού, η παράκαμψη Αλιβερίου, τα λιμάνια της Κύμης και του Μαντουδίου και πολλά άλλα έργα..
Μείωση κατά 15 εκ ευρώ έχει υποστεί και το πρόγραμμα για την εκπαίδευση καθώς και το πρόγραμμα για το περιβάλλον και τα στερεά απόβλητα.
Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες ακόμη έργα δεν θα εκτελεστούν.
Ο Νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς, έστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Έξαρχο και διαμαρτύρεται έντονα. Ο Θανάσης Μπουραντάς ζητάει να μάθει πως αποφασίστηκε η τροποποίηση του προγράμματος, χωρίς να ερωτηθούν οι Νομαρχίες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα, ο Νομάρχης καταγγέλλει ότι, η Περιφέρεια έστειλε τις τροποποιήσεις στους Δήμους και τις Νομαρχίες, ζητώντας ν'''''''' απαντήσουν εντός ολίγων ημερών, κάτι που δεν προλαβαίνουν να κάνουν. Οπότε, η Περιφέρεια, μη έχοντας απαντήσεις, θα λάβει ως θετική την άποψη των φορέων, κάτι που ο Νομάρχης αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν προσχεδιασμένο.
Το πρόβλημα είναι πράγματι πολύ σοβαρό και δείχνει πως λειτουργεί η Περιφέρεια και πως αντιμετωπίζει την Εύβοια ο Περιφερειάρχης.
Από την άλλη πλευρά, το πρόβλημα με το σαμποτάζ (έστω χωρίς να υπάρχει πρόθεση) του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για το νομό, που αποκάλυψε η Πρώτη, δείχνει ανάγλυφα ότι κάποιοι προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στα έργα που πρόκειται να εκτελεστούν στην Εύβοια, προφανώς για λόγους μικροπολιτικής και μάλιστα εν όψει των επικείμενων Νομαρχιακών Εκλογών.Δημοφιλή σήμερα

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

15/10/2017
Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017....
Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

15/10/2017
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ευβοιώτισα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τη...
Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Σέτα Εύβοιας

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Σέτα Εύβοιας

16/10/2017
Η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 και συνέχισε να καίει ελατοδάσος στην Σέτα Εύβοιας και τις βραδυνές ώρες, ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας