Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως Αναφορά προς πέντε Υπουργούς το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες στην Εύβοια την περίοδο 2007-2009 και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, για να αποκατασταθούν επιτέλους και οι κάτοικοι και το περιβάλλον.

Στο εν λόγω ψήφισμα περιγράφονται οι συνέπειες των καταστροφών αυτών, που στοίχισαν τη ζωή σε συνανθρώπους μας στο νομό μας και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε περιουσίες και στο περιβάλλον.
Εκφράζεται ακόμα η δυσαρέσκεια του Περ. Συμβουλίου, για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι τώρα για την εκτέλεση έργων αποκατάστασης, ενώ εκκρεμούν και αποζημιώσεις προς πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφές.
Το ιδιαίτερα δυσάρεστο στοιχείο είναι ότι, από το Ειδικό Ταμείο για τους νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, δεν διατέθηκε σχεδόν τίποτα για τη Στερεά Ελλάδα (Εύβοια), αλλά και από άλλα χρηματοδοτούμενα προγράμματα η Εύβοια αγνοήθηκε.
Με το ψήφισμά του, το περιφερειακό Συμβούλιο ζητά:
« - Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίες πιστώσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών στις δημόσιες υποδομές της Εύβοιας, που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των ετών 2007 και 2009.
- Να αποδοθούν στους πληγέντες τα ποσά που δικαιούνται από τις καταστροφές στις κατοικίες, στις καλλιέργειες, στο ζωϊκό κεφάλαιο και στις οικοσκευές.
- Να δοθούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη διάκριση σε βάρος της Εύβοιας, τη στιγμή που γνώρισε και νέες μεγαλύτερες καταστροφές με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές του έτους 2009».
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

20/10/2018
Η κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής και την Εύβοια, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας