Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως Αναφορά προς πέντε Υπουργούς το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες στην Εύβοια την περίοδο 2007-2009 και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, για να αποκατασταθούν επιτέλους και οι κάτοικοι και το περιβάλλον.

Στο εν λόγω ψήφισμα περιγράφονται οι συνέπειες των καταστροφών αυτών, που στοίχισαν τη ζωή σε συνανθρώπους μας στο νομό μας και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε περιουσίες και στο περιβάλλον.
Εκφράζεται ακόμα η δυσαρέσκεια του Περ. Συμβουλίου, για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι τώρα για την εκτέλεση έργων αποκατάστασης, ενώ εκκρεμούν και αποζημιώσεις προς πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφές.
Το ιδιαίτερα δυσάρεστο στοιχείο είναι ότι, από το Ειδικό Ταμείο για τους νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, δεν διατέθηκε σχεδόν τίποτα για τη Στερεά Ελλάδα (Εύβοια), αλλά και από άλλα χρηματοδοτούμενα προγράμματα η Εύβοια αγνοήθηκε.
Με το ψήφισμά του, το περιφερειακό Συμβούλιο ζητά:
« - Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίες πιστώσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών στις δημόσιες υποδομές της Εύβοιας, που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των ετών 2007 και 2009.
- Να αποδοθούν στους πληγέντες τα ποσά που δικαιούνται από τις καταστροφές στις κατοικίες, στις καλλιέργειες, στο ζωϊκό κεφάλαιο και στις οικοσκευές.
- Να δοθούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη διάκριση σε βάρος της Εύβοιας, τη στιγμή που γνώρισε και νέες μεγαλύτερες καταστροφές με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές του έτους 2009».




Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
50 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας στην Κάνηθο

50 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας στην Κάνηθο

21/6/2018
Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας