Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Άρθρο του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη στο περιοδικό FORUM:

Tο Μνημόνιο αποτελεί το φυσικό επακόλουθο ενός νεοσύστατου, δανειοδοτικού μηχανισμού, του λεγόμενου Μηχανισμού Στήριξης μέσω του οποίου δανειζόμαστε 110 δις ευρώ.
Του δημιουργήματος αυτού που μας έσωσε από τα χειρότερα, δηλαδή, από την απόλυτη φτώχεια και την χρεοκοπία.
Ο Μηχανισμός Στήριξης, δημιουργήθηκε ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, για να κάμψει μέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, τις τεράστιες ενστάσεις και αντιρρήσεις των εταίρων μας και να άρει τις όποιες αμφιβολίες και επιφυλάξεις, είχαν προκαλέσει στους δανειστές της Ελλάδας, οι προκάτοχοί μας της Ν.Δ.
Ακούω από μερικούς κύκλους και από κάποια πολιτικά χείλη, ότι το Μνημόνιο απέτυχε.
Και αυτό είναι απλοϊκό, ανεύθυνο και τελικά επικίνδυνο.
Για τον απλούστατο λόγο, ότι το διακύβευμα της εφαρμογής του Μνημονίου δεν ήταν αν θα πετύχει ή θα αποτύχει.
Ο σκοπός της δημιουργίας του Μηχανισμού Στήριξης ήταν να σωθεί πρωτίστως η χώρα από τη χρεοκοπία, την πτώχευση και την απόλυτη καταστροφή.
Να αποφύγει την στάση πληρωμών που θα σήμαινε και στάση πληρωμών, μισθωτών και συνταξιούχων. Και σ’ αυτό δε μπορεί να διαφωνεί κανείς.
Και για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και στέκονται ως ιεροεξεταστές απέναντι στην εφαρμογή της Συμφωνίας αυτής που μας γλύτωσε από την απόλυτη φτώχεια και την βίαιη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, έχω να πω ότι το Μνημόνιο, πέτυχε, ήδη, απόλυτα τον πρώτο στόχο του, εν τη γενέσει του. Πριν ένα χρόνο. Την σωτηρία της χώρας.
Σίγουρα, η Σύμβαση αυτή δεν μπορεί από μόνη της να ανορθώσει την οικονομία και να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει υποστεί η ανάπτυξη.
Η Συμφωνία αυτή στοχεύει στην γρηγορότερη δυνατή βελτίωση των σημαντικών δημοσιονομικών μεγεθών της οικονομίας μας, αλλά και στο νοικοκύρεμα ενός σπάταλου και άτακτου δημόσιου τομέα. Η επίτευξη των στόχων αυτών, είναι που θα άρει τις τεράστιες επιφυλάξεις Ελλήνων και ξένων επενδυτών. Επενδυτών, που θα διαθέσουν και θα διακινήσουν χρήμα στην χώρα μας, ώστε να φυσήξει και πάλι ούριος άνεμος στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν έτσι, θέσεις εργασίας.
Από κει και πέρα και από μόνη της, η κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοβουλίες μέσω του νέου επενδυτικού νόμου που ψήφισε και άλλων σοβαρών μέτρων στήριξης της απασχόλησης, με σκοπό να λαδώσει και πάλι τη μηχανή που λέγεται ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, ανέλαβε τα ινία της χώρας με πρωταρχικό, αλλά όχι μοναδικό στόχο τη σωτηρία της χώρας.
Πίσω, απ’ αυτή τη σκληρή οικονομική μάχη που δίνει εδώ και 19 μήνες, υπάρχει ένα ολόκληρο φόντο αλλαγών.
Ένας ολόκληρος κύκλος από μεταρρυθμιστικές τομές, που συνιστούν την αλλαγή νοοτροπιών, παγιωμένων πρακτικών και αρρωστημένων αντιλήψεων.
Μεταρρυθμιστικές τομές, βλέπουμε να επιχειρούνται, πλέον, νομοθετικά στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και στόχο έχουν να μην περισσεύει κανείς. Να μην μένει κανείς αναξιοποίητος, να μην ευημερεί κανείς εις βάρος του άλλου, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να έχει μπάρμπα στην Κορώνη.
Για πρώτη φορά, η διαδικασία του ΑΣΕΠ λειτουργεί τόσο αξιοκρατικά και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς του Δημοσίου. Πέρασε άπαξ δια παντός η εποχή που έμπαινε κανείς στο Δημόσιο απ’ το παράθυρο.
Η Επαναστατική Τομή του Καλλικράτη, δίνει πνοή, αυτονομία και ανάπτυξη στην περιφέρεια. Ο πολίτης, πολύ σύντομα, δεν θα χρειάζεται να νιώθει εξαρτημένος από τις υπηρεσίες της Αθήνας, αφού θα μπορεί να εξυπηρετείται πλήρως στον τόπο του.
Η διαφάνεια δεν είναι, πια, ένα θέμα φιλοσοφικής συζήτησης για τους Έλληνες, αφού μπορούν εδώ και μήνες μέσω του «διαύγεια» να ελέγχουν τα οικονομικά των Υπουργείων, των Περιφερειών, των ΔΕΚΟ, των ΝΠΔΔ.
Οι τεράστιες οφειλές στον τομέα της Υγείας που μας κληροδοτήθηκαν, ρυθμίζονται και η εξοικονόμηση χρηματικών ποσών από την ηλεκτρονική συνταγογράφιση, όπου αυτή εφαρμόζεται, είναι πολύ μεγάλη.
Η χώρα αλλάζει. Το αύριο που οραματιζόμαστε γι’ αυτήν, δεν περιορίζεται στο να γλυτώσουμε μόνο τη χρεοκοπία και να εξέλθουμε από την κρίση.
Είμαστε η κυβέρνηση που αλλάζουμε την Ελλάδα.
Ο δρόμος που χαράσσει η εφαρμογή του Μνημονίου είναι δύσκολος, αλλά αναγκαίος. Ανεπιθύμητος σε μεγάλο βαθμό, αλλά απαραίτητος.
Είναι μία αγωγή με σοβαρές παρενέργειες, όπως η συμπίεση του προϋπολογισμού των νοικοκυριών, οι αρνητικές της συνέπειες στην αγορά και τέλος η μείωση της απασχόλησης ως απόρροια του προηγούμενου (συμπίεσης της αγοράς).
Ωστόσο, η θεραπεία θα προέλθει μόνο μέσα απ’ αυτή την αγωγή.
Αποτελεί το μοναδικό δρόμο για να ανακτήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία μας ως χώρα. Να φέρουμε τα οικονομικά μας σε ένα επίπεδο που θα μας επιτρέπει να διαπραγματευόμαστε τη χρηματοδότηση της χώρας από τις κύριες πηγές δανεισμού με λογικούς και συμφέροντες όρους.
Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Μηχανισμού Στήριξης ο οποίος κατατείνει στην συντομότερη δημιουργία συνθηκών για επαναφορά της Ελλάδας στις αγορές.
Στην πρόσβαση, δηλαδή, σε λογικές και συμφέρουσες δανειακές συμφωνίες. Αυτό, αποτελεί και τον αδιαπραγμάτευτο στόχο και προσανατολισμό της κυβέρνησης.
Για την κατάκτησή του, έχουμε στα χέρια μας, το ισχυρότερο όπλο.
Τον Μηχανισμό Στήριξης.
 

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας