Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην επικείμενη κατάργηση ολοήμερων σχολείων. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Η κυβερνητική αναλγησία συνεχίζεται…
Τώρα έβαλαν στόχο το Ολοήμερο Σχολείο

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας η υπ’ αριθ. Φ. 12/520/61575/Γ1 – 30/5/2011 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου σύμφωνα με την οποία «To Ολοήμερο Πρόγραμμα θα εφαρμόζεται μόνο στα 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία» και «θα εγγράφονται και θα φοιτούν στο πρόγραμμα του ολοήμερου, οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας, σχετική Βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή σχετική δήλωση ανεργίας».
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταδικάζει την απόφαση αυτή που δείχνει για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης που δε διστάζει, στο βωμό της «εξοικονόμησης» προσωπικού και οικονομικών πόρων, να «θυσιάσει» οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών αλλά πάνω απ’ όλα να προσθέσει ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική οικογένεια που στενάζει κάτω από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Η δημόσια και δωρεάν παιδεία γίνεται «όνειρο απατηλό» για αρκετούς από τους μαθητές μας. Το παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου στην ελληνική οικογένεια, παρά τις όποιες αδυναμίες του, βρίσκεται στο στόχαστρο των πολιτικών και των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της αυτή.
Οι Έλληνες μαθητές και η ελληνική κοινωνία απαιτούν ίση και δίκαιη μεταχείριση. Το ολοήμερο σχολείο εξυπηρετεί τις ίδιες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες είτε εφαρμόζεται σε 6/θέσια και άνω είτε σε μικρότερης λειτουργικότητας σχολεία. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών στήριξε και στηρίζει τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων που έχουν σημαντική προσφορά στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία.
Η κυβέρνηση ας καταλάβει – όσο ακόμα βρίσκεται στην εξουσία – ότι οφείλει να προασπίζει τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημόσιας εκπαίδευσης. Όμως οι μέχρι τώρα ενέργειες της δείχνουν ότι τα παραπάνω είναι άγνωστες έννοιες γι’ αυτήν.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας