Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σίμος Κεδίκογλου: «Να απομακρυνθούν τα τουριστικά πλοία από το Αλιευτικό Καταφύγιο Ψαροπουλίου Βασιλικών».

Την απελευθέρωση του Αλιευτικού Καταφυγίου Ψαροπουλίου Βασιλικών από την ιδιόμορφη κατάληψή του από την εταιρεία «ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ», ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας κ. Διαμαντίδη.
Συγκεκριμένα, τον τελευταίο χρόνο βρίσκονται στο λιμάνι αγκυροβολημένα, χωρίς να πραγματοποιούν δρομολόγια δύο μεγάλα τουριστικά πλοία, καταλαμβάνοντας μεγάλο χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ιδιοκτήτες των μικρών σκαφών.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων και φορέων της περιοχής, καθώς, όπως καταγγέλλουν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα.
Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:
«Κύριε Υπουργέ τον τελευταίο χρόνο έχουν δέσει στο μικρό αλιευτικό Καταφύγιο Ψαροπουλίου Βασιλικών Ευβοίας δύο Τουριστικά Πλοία «ΑΡΤΕΜΙΣ – ΙΚ » και « ΈΛΛΗ Ι». Τα αναφερόμενα πλοία είναι συμφερόντων της Εταιρείας «ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ» με έδρα τους Ωρεούς Ευβοίας και δεν εκτελούν δρομολόγια. Το αλιευτικό καταφύγιο κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μικρά αλιευτικά σκάφη στην περιοχή και όχι τουριστικά μεγάλα πλοία. Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους έδεσαν στο συγκεκριμένο λιμάνι δύο μεγάλα πλοία και κατέλαβαν το μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού εμποδίζοντας ιδιοκτήτες μικρών σκαφών στην περιοχή να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι και όπως με πληροφορούν κάτοικοι της περιοχής υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συμβεί ατύχημα.  Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων στην περιοχή οι οποίοι ζητούν να απομακρυνθούν τα πλοία. Ενόψει καλοκαιρινής περιόδου στη περιοχή συρρέει για διακοπές μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και αν δεν ελευθερωθεί ο χώρος του λιμανιού δημιουργείται πρόβλημα και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου ο ιδιοκτήτης να αποσύρει τα πλοία από το χώρο του αλιευτικού καταφύγιου σε άλλο μεγαλύτερο λιμάνι στο οποίο έχουν δικαίωμα να δένουν τουριστικά πλοία»;
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
κωστης μαυραντης (4/7/2011 11:44:25 πμ)
ένα από αυτά τα πλοία εκτελούσαν όλο το χειμώνα!!! δρομολόγια καθημερινά ψαροπούλι-Σκιάθος και επιστροφή γεγονός που μας εξυπηρετούσε παρά πολύ και περιμέναμε το καλοκαίρι και σκόπελο, γιατί το κόψατε? δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος αλλά μονό το συμφέρων κάποιων,
κωστης μαυραντης (4/7/2011 11:55:54 πμ)
Κύριε Κεδίκογλου. προκειμένου να κάνετε επερωτήσεις στη βουλή ,καλό θα είναι να εξετάζετε τα θέματα σας με περισσότερη προσοχή για να δείτε ποιους εξυπηρετούν οι (διαμαρτυρίες) ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας