Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων Χαλκίδας απο τους "Αγανακτισμένους Πολίτες" που συγκεντρώνονται καθημερινά στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Πάμε πλατεία κάθε μέρα.
Πάμε πλατεία κάθε μέρα.

Αποφασίστηκε να γίνεται καθημερινά Συνέλευση που να αρχίζει στις 21,00.

Αποφασίστηκαν τα εξής
1) Να συσταθούν οι κάτωθι επιτροπές
Α) Οικονομική ,που θα έχει την υποεπιτροπή για την διαχείριση του καφενείου και την υποεπιτροπή για διαχείριση εσόδων-εξόδων.
Β) Επιτροπή ανεργίας
Γ) Επιτροπή διαχείρισης Μ.Μ.Ε.
Δ) Επιτροπή πολιτισμού
Ε) Επιτροπή περιβάλλοντος ,που θα είναι υπεύθυνη και για την καθαριότητα του χώρου.
Σε αυτές τις επιτροπές θα συμμετάσχει όποιος θέλει να δηλώσει και θα είναι ανακλητός από τις Συνελεύσεις.
2) ΜΟΝΟ οι Συνελεύσεις θα παίρνουν αποφάσεις και ΜΟΝΟ αν είναι από 50 άτομα και άνω παρόντα ,(σε αρχική φάση, όσο μεγαλώνει το κίνημα θα αυξηθεί ο αριθμός των απαραιτήτων παρόντων) και με την υπερψήφιση από τα 2/3.
3) Το σημείο συνεύρεσης της κίνησης θα παραμείνει η πλατεία του Αγ.Νικολάου.

Αποφασίστηκαν τα εξής

1) Η Συνέλευση υιοθέτησε το ψήφισμα της Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος στις 2 Ιούνη και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει σαν κάλεσμα για την Πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό της 5 Ιούνη και της συγκέντρωση στην Χαλκίδα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 18,00. Τό ψήφισμα που υιοθετήθηκε είναι το κάτωθι
Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 2 Ιουνίου 2011
 Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου
 
Από τις 25 Μαΐου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:
 
-γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.
Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου”
 
Άμεση δημοκρατία τώρα!
 
Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-2 Ιούνη 2011
ΥΠΕΡ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
 ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

2) Αποφασίστηκε ως προς την στάση μας προς τα Μ.Μ.Ε. να τους παρουσιάζουμε ΜΟΝΟ τα ψηφίσματα των Συνελεύσεων. Για το θέμα των συνεντεύξεων μπορεί βέβαια ο καθένας ελεύθερα να δίνει , βέβαια θα εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και σχετικά με την κίνηση να αναφέρει μόνο τα ψηφίσματα από τις Συνελεύσεις.
3) Σχετικά με τις προβολές ταινιών, ντοκυματέρ κλπ αποφασίστηκε να μπορεί να προβάλλεται οτιδήποτε που δεν εμπεριέχει μέσα οτιδήποτε φασιστικό, ρατσιστικό και σεξιστικό.
Πριν την προβολή αυτός που προτείνει το έργο θα κάνει ενημέρωση για το περιεχόμενο του στην επιτροπή Πολιτισμού.
4) Αποφασίστηκε στα πλαίσια της καλύτερης δράσης για την επιτυχία της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης στις 5 Ιούνη να μπουν αφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης, να μοιραστεί υλικό στην Λαϊκή του Σαββάτου και στην παραλία της Χαλκίδας.
5) Διευκρινίστηκε ότι οι επιτροπές που δημιουργήθηκαν έχουν ρόλο οργανωτικό, συντονιστικό και προγραμματικό που προτείνουν στις Συνελεύσεις και ΜΟΝΟ αυτές παίρνουν τις τελικές αποφάσεις.
6) Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ταμείο συνεισφοράς .με ένα κουτί που θα υπάρχει στον χώρο ώστε να μαζεύονται χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τον αγώνα της κίνησης.
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας