Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε/Π Ε στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, Λούκας Παναγιώτης & Μπλέτσας Χρήστος εκφράζουν τη διαφωνία τους για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τη δεύτερη ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία:

Η Δεύτερη Ξένη Γλώσσα στον καιρό του Μνημονίου...

Στο πλαίσιο της «αναβάθμισης» της Εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας με καινούρια απόφαση γυρίζει χρόνια πίσω το Δημοτικό σχολείο και διαλύει τις ευκαιρίες παιδιών για εκμάθηση ξένων γλωσσών της επιλογής τους.
Μέχρι πρότινος τα παιδιά στο σχολείο μάθαιναν μια ξένη γλώσσα και στις τάξεις Ε΄ και ΣΤ ,επέλεγαν μεταξύ δύο γλωσσών (Γαλλικά και Γερμανικά) άλλη μία ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα, λοιπόν με την απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αριθμ. πρωτ.: Φ.12/ 518 / 61284/Γ1/ 27-5-2011 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Διδασκαλία ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία», η οποία εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και σύμφωνα με την οποία, από το σχολικό έτος 2011-2012 η 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα διδάσκεται στις Ε΄& Στ΄ τάξεις των 6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ, θα είναι μόνο μία σε κάθε σχολική μονάδα, Γαλλική ή Γερμανική.

Η κυβέρνηση βλέποντας πως δεν τα βγάζει πέρα με το οικονομικό της πρόγραμμα και με τον γνωστό τρόπο του αιφνιδιασμού και του κατεπείγοντος αποφασίζει να ΄΄κουρέψει΄΄ τις ειδικότητες με συνοπτικές διαδικασίες!
Αποφασίζει «εν θερμώ» και χωρίς κάποιο παιδαγωγικό στόχο να αλλάξει ζώες εκπαιδευτικών όπως αυτές των συναδέλφων της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας - που σχεδόν πάντα δουλεύουν ως ωρομίσθιοι σε δυο, τρία και τέσσερα Δημοτικά σχολεία, με χαμηλότατες αποδοχές - θεωρώντας τους «περιττούς» και αχρείαστους σε μια εποχή που όλα είναι θυσιασμένα στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων.
Επίσης πολλοί γονείς κατηγορούν τους κυβερνώντες πως με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά τους θα αναγκαστούν να στραφούν στα φροντιστήρια και έτσι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο ήδη ρημαγμένος οικογενειακός προϋπολογισμός.

Με τις αποφάσεις για συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβαθμίσεις των σχολείων της χώρας,
Με την νέα απόφαση για τα Ολοήμερα και τέλος με τον περιορισμό στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών η κυβερνητική αυτή πολιτική με εμφανή και επιθετικό τρόπο στοχοποιεί την παιδεία, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της εύρυθμης κρατικής λειτουργίας.

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι στη χώρα αυτή η έλλειψη δεν σημειώνεται στα χρήματα αλλά στην δημοκρατική αντίληψη του τι είναι κράτος και πως αυτο λειτουργεί.

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας