Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων "Ταναϊς" σχετικά με την υδροδότηση της περιοχής απο την Υλίκη, που αποτελεί υπόσχεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Μολυσμένο το νερό του Δήμου Μεσσαπίων και με τη σφραγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μολυσμένο το νερό του Δήμου Μεσσαπίων και με τη σφραγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαβάσαμε με μεγάλο σκεπτικισμό και ανησυχία την ανακοίνωση του υπουργείου περιβάλλοντος για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαπίας από την Υλίκη.
Είναι θετικό που έστω και στα λόγια οι τυχοδιώκτες του ΥΠΕΚΑ υποσχέθηκαν καθαρό νερό στους κατοίκους, αναγνωρίζοντας έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο την καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας.
Κατά την επίσκεψη της κας Μπιρμπίλη στα Ψαχνά ο σύλλογος «ΤΑΝΑΪΣ» είχε εκφράσει ανοιχτά την άποψη στην ίδια, ότι μόνο προσωρινή θα μπορούσε να ήταν μια τέτοια λύση, διότι έτσι θα έπρεπε να αποδεχτούμε μια μόνιμη καταστροφή δίχως επιστροφή.
Μια μόνιμη λύση θα ήταν να εκμεταλλευτούμε τα υδατικά αποθέματα του ορεινού όγκου της Δίρφυς που για την ώρα είναι καθαρά.
 Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της απορρύπανσης και να υποστούν βαριές κυρώσεις αυτοί που μόλυναν και κατέστρεψαν τον τόπο μας
 Να πληρώσουν το κόστος, οι ρυπαντές σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.
 Η ανεξάρτητη…! δικαιοσύνη να προχωρήσει σε διώξεις ενάντια στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, διότι δεν τήρησαν τους νόμους όπως είχαν υποχρέωση.
 Να ξεκινήσει άμεσα η επιδημιολογική μελέτη και να ελεγχθεί η υγεία των κατοίκων .
Το οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί η περιοχή μας είναι βαρύ και τα επόμενα χρόνια θα είναι καταστροφικά σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει συζήτηση για το μέλλον και τη δυνατότητα να ζήσουμε στον τόπο μας.
Πρέπει άμεσα να προστατέψουμε τις περιοχές που παραμένουν αμόλυντες και καθαρές.
Πως όμως ;
Αποχαρακτηρίζοντας από μεταλλευτική ζώνη σε περιοχή αειφορείας και ανάπτυξης της γεωργίας ,του τουρισμού τις κτηνοτροφίας, την περιοχή από Ταναϊδα ως το Μετόχι.
Πρέπει να προστατέψουμε σαν κόρη οφθαλμού τον ορεινό όγκο της Δίρφυς για να εξασφαλίσουμε ζωή στα παιδιά μας για τα επόμενα χρόνια στην κεντρική Εύβοια .
Η λύση που προτείνεται είναι καταστροφική για τον τόπο μας διότι δίνει το πράσινο φως για την πώληση όλης της κεντρικής Εύβοιας και την καταλήστευση της περιοχής, δίνοντας φθηνό μετάλλευμα στις ευρωπαϊκές εταιρείες, ενώ εμείς θα πληρώνουμε το λογαριασμο.
Κάνουμε έκλυση στους συμπολίτες μας να αντιδράσουν.
 Η νέα δημοτική αρχή Διρφύων-Μεσσαπίων ακολουθεί κατά γράμμα αυτά που έκανε η προηγούμενη.
Το πολιτικό κατεστημένο της περιοχής μας συμφώνησε με τη λύση που δόθηκε, διότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τόσα χρόνια ακολουθούν πολιτικές που ευθύνονται για την υπάρχουσα κατάσταση. Η νέα διοίκηση στην ένωση αγροτικών συνεταιρισμών αποτελείται και πάλι από δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους( ΟΤΕ, ΔΕΗ), ανθρώπους του κυρίου Μπουραντά.
Αυτός είναι και ο λόγος της σιωπής που έχει επιβληθεί για τα θέματα των αγροτών. Καλούμε τους πολίτες των δήμων Διρφύων –Μεσσαπίων και Χαλκιδαιων να αντιδράσουν. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε! Τους αναγκάσαμε να δεχθουν το πρόβλημα.Τώρα πρέπει να επιβάλλουμε και τις σωστες λύσεις .Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

18/3/2019
Η νυν και υποψήφια Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού με τον συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε κάποιους από τους υποψηφίους συμβούλ...
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Στην Β

Στην Β' Εθνική η ομάδα βόλευ ΟΠΕ Χαλκίδας

19/3/2019
Η ανδρική ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας μετά από μια 6μηνη σκληρή μάχη, κόντρα σε ομάδες με λίγο πολύ επαγγελματικούς προσανατολισμούς και λειτουργία, αλλά και δύο ανεπανάληπτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας