Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ.Ελλάδας προς τον Περιφερειάρχη, Κλέαρχος Περγαντά σχετικά με την κατάσταση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Στερεά Ελλάδα και την προοπτική τους και ζητά να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ..

Το ΙΚΑ οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασφαλισμένους του, έγκαιρα και ολοκληρωμένα, χωρίς ουρές, πολυήμερες αναμονές και ταλαιπωρίες.
Παρ΄ όλα αυτά. τα πολυιατρεία και οι διοικητικές υπηρεσίες του, που λειτουργούν στις μεγάλες πόλεις της περιοχής μας, αδυνατούν να εκπληρώσουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Λείπει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Λείπουν μηχανήματα και υποδομές, που θα ουσιαστικοποιούσαν και θα αναβάθμιζαν τις χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες περίθαλψης που προσφέρει.
Λείπει διοικητικό προσωπικό και η μηχανοργάνωση της αντίστοιχης υπηρεσίας, που είναι ελλιπής και ανολοκλήρωτη χρόνια τώρα.

Σε αυτές τις συνθήκες και ενώ υπάρχουν σε αρκετές περιοχές μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων του χωρίς κάλυψη (Χαρακτηριστικά αναφέρονται : Βόρειος Εύβοια, Καρυστία, Κύμη, Δομοκός, Σπερχειάδα, Μακρακώμη, Λοκρίδα, Ιτιά., Γαλαξίδι κ.λ.π), θα περίμενε κανείς να συζητούνται μέτρα για την συμπλήρωση των κενών και των ελλείψεων.
Δυστυχώς, όμως, δεν συζητιέται μια τέτοια εξέλιξη.
Αντίθετα γίνονται μελέτες και σχέδια για συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών του ΙΚΑ, που έτσι - τάχα - θα εξυγιανθεί και θα κάνει οικονομίες.

Παραβλέπουν πόσα φαγώθηκαν στον βωμό της διαχείρισης του ταμείου με κριτήρια που συνέφεραν τους εργοδότες, στα πλαίσια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Την τεράστια εισφοροδιαφυγή και τις εισφοροαπαλλαγές τους, που προωθούσαν σαν κίνητρα για την ανάπτυξη των κερδών της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. Την μαύρη εργασία που αξιοποίησαν. Τα χρηματιστηριακά τους παιγνίδια.
Παραβλέπουν και υποτιμούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και σε αυτόν τον τομέα, σχεδιάζοντας μέτρα που πλήττουν άμεσα και συγκεκριμένα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σε αυτή την βάση, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση με αυτά τα σχέδια και σημειώνει την απόφαση της να τα αντιπαλέψει έντονα και αποφασιστικά..
Ζητά να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα απευθύνεται στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους νέους. Σε κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια καλώντας τους να αντιδράσουν έγκαιρα ,και αποφασιστικά.
 
Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας