Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Ένωση Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη στάση της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους και κάνει λόγο για αυταρχισμό και εκδικητικότητα απο την πλευρά της:

Εδώ κι ένα μήνα περίπου γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας απίστευτης ιστορίας η οποία ξεκίνησε ως «κόντρα» μεταξύ εργολάβου μεταφοράς προσωπικού και Διεύθυνσης του Εργοστασίου Τσιμέντων της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στη Χαλκίδα και εξελίχθηκε σε κόντρα, εκ μέρους της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, κατά μερίδας εργαζομένων της, με έντονα στοιχεία αυταρχισμού κι εκδικητικότητας.

Από την έρευνα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε το σωματείο μας για το όλο θέμα, έχουν προκύψει μέχρις στιγμής τα παρακάτω:

1. Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ , με πρόσχημα το κόστος της μεταφοράς, αποδέχεται μετά από πιέσεις, όπως ισχυρίζεται, του εργολάβου που εκτελεί τις μεταφορές προσωπικού, να αντικαταστήσει ο τελευταίος, ένα από τα τρία λεωφορεία που χρησιμοποιεί, για το οποίο όμως οι εργαζόμενοι αντιδρούν δικαιολογημένα, εκφράζοντας το φόβο τους για την περίπτωση ατυχήματος, επειδή το λεωφορείο διαθέτει μόνο μία πόρτα. Να επισημάνουμε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι διανύουν καθημερινά 80 χιλιόμετρα, από και προς την εργασία τους είναι δε θύματα ατυχήματος κατά την μεταφορά τους και γλίτωσαν γιατί μπόρεσαν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα του λεωφορείου.
2. Ο εργολάβος, μετά την παρέμβαση του σωματείου μας και προκειμένου να μη δημιουργεί προβλήματα στους εργαζόμενους αποδέχεται να επαναφέρει, χωρίς να ζητά αύξηση του κομίστρου, το προηγούμενο λεωφορείο. Επειδή όμως το λεωφορείο εκτελούσε προγραμματισμένη εκδρομή, μεταφέρει προσωρινά τους εργαζόμενους με ΤΑΞΙ.
3. Μερικές μέρες αργότερα και σύμφωνα με δηλώσεις του, ο εργολάβος απειλήθηκε από στελέχη της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ πως αν δεν χρησιμοποιήσει το επίμαχο λεωφορείο (αυτό με τη μία πόρτα) θα χάσει τη δουλειά και μας ενημέρωσε ότι ήδη έχουν ζητήσει προσφορές από άλλα γραφεία, μιας και το δικό του συμβόλαιο έχει λήξει.
4. Το τμήμα προμηθειών της ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ έχει όντως ζητήσει από τις 6-6-2011 προσφορές μόνο από δύο ταξιδιωτικά γραφεία της Πόλης μας, τα οποία σημειωτέον, δεν διαθέτουν δικά τους λεωφορεία και δεν θα δώσουν προσφορές, σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων τους. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών ορίστηκε η 16-6-2011.
5. Διευθυντικό στέλεχος της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ όμως, χωρίς να γνωρίζει ότι ήμασταν γνώστες των ημερομηνιών που όριζε το τμήμα προμηθειών για κατάθεση των προσφορών, μας δήλωσε στις 8-6-2011 ότι όλες οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν ακριβότερες… γι αυτό προτιμήθηκε ο υφιστάμενος εργολάβος. Μ’ άλλα λόγια, αποφάσισαν να αναθέσουν τη δουλειά πριν τη λήξη του υποτιθέμενου διαγωνισμού. Αναρωτιόμαστε, άραγε, έτσι διενεργεί η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς;

Επειδή δεν πειστήκαμε ότι η όλη ιστορία έχει να κάνει με σημαντικό οικονομικό όφελος της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, αλλά με μία από τις συνηθισμένες πλέον κόντρες κατά των εργαζομένων, όπου φιλόδοξα Διευθυντικά στελέχη της προσπαθούν να αναδειχτούν μέσα απ’ αυτές, συζητήσαμε εκ νέου το θέμα στις 9-6-2011 όπου τους θέσαμε υπ’ όψη όλα τα πιο πάνω.
Αρνήθηκαν, όπως ήταν φυσικό, ότι πρόκειται για κόντρα και φανερά εκνευρισμένοι, για την τροπή που πήρε η υπόθεση, μας προκάλεσαν ότι θα καλέσουν εδώ και τώρα τον εργολάβο για να μας αποδείξουν ότι λέμε ψέματα.
Αποδεχτήκαμε με ευχαρίστηση την πρόκληση και παραμείναμε.
Όταν όμως ήρθε ο εργολάβος, αντί να γίνει τετ-α-τετ συζήτηση, προκειμένου να μας αποδείξουν ότι λέμε ψέματα, προτίμησαν να τα πουν για αρκετή ώρα… ιδιαιτέρως μαζί του στο γραφείο τους.
Προφανώς δεν κατάφεραν να τον πείσουν να μας διαψεύσει γιατί κατά την έξοδο του, ερωτηθείς σχετικά, μας απάντησε, φανερά ταραγμένος επί λέξει: «Ρωτήστε καλύτερα τους μέσα , αφήστε με σας παρακαλώ γιατί τρέμω τώρα» κι έφυγε βιαστικά…

…«οι μέσα», μας ενημέρωσαν ότι ο εργολάβος τους είπε ότι δεν απειλήθηκε… έτσι απλά …όπως μιλάνε όσοι πιστεύουν ότι οι συνομιλητές τους τρώνε κουτόχορτο.
…Κι εμείς απλά γελάσαμε με το αστείο κι αποχωρήσαμε…

Αξιότιμοι κύριοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Διευθυντές και Προϊστάμενοι της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, να χαίρεστε τα εδώ διευθυντικά σας στελέχη… βοηθούν αφάνταστα, με τέτοιες ενέργειες, την προσπάθειά σας να προβάλλετε στην «τοπική κοινωνία» τα σχέδιά σας…
Άλλωστε εμείς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε αφού, σύμφωνα με τη γνωμάτευσή τους… χρειαζόμαστε ψυχίατρο".

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας