Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει ΔΟΕ - ΑΔΕΔΥ για οργάνωση απεργοσπασίας σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας.

Σε μια περίοδο που προωθούνται τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) προχώρησε σε ανοιχτή απεργοσπασία! Ακριβώς την ώρα που πρέπει να δοθεί η πιο αποφασιστική απάντηση από τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η πλειοψηφία της ΔΟΕ βάζει πλάτη, ώστε τα μέτρα να περάσουν, οργανώνουν την απεργοσπασία!
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση στις 8/6/2011, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν στις 15 Ιούνη, μέρα γενικής πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μόνο στα συλλαλητήρια και κήρυξαν τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (!!!), στο όνομα της ιδιαιτερότητας του κλάδου (επειδή εκείνη την ημέρα δίνονται τίτλοι σπουδών στα παιδιά).
Οι δυνάμεις εκείνες:
που έδωσαν χρόνο σε κυβέρνηση και πλουτοκρατία, που με επιμονή αρνούνταν τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για κήρυξη απεργίας στις 2 Ιούνη αμέσως μετά την εξαγγελία των μέτρων ή έστω στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη
που πρότειναν απεργία στις 21 Ιούνη (!), αλλά αναγκάστηκαν να τη μεταφέρουν στις 15 Ιούνη, κάτω από την κατακραυγή των εργαζομένων,
κινούν τώρα απεργοσπαστικό μηχανισμό βγάζοντας απ’ έξω από την απεργία μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΟΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ψευδώς ότι πάρθηκε σχετική απόφαση στην Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της ΑΔΕΔΥ να χειριστούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, όπως εκείνες κρίνουν την απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Ιούνη, λόγω της λήξης του σχολικού έτους την ημέρα εκείνη. Τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ (τα πρακτικά υπάρχουν). Ωστόσο, η γραπτή απάντηση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομη Παρέμβαση), μετά τη συνεδρίαση της Ε.Ε. («οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στο πλαίσιο της αυτοτέλειας τους … καθορίζουν και εξειδικεύουν τις αντίστοιχες μορφές συμμετοχής») φανερώνει πως ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και από κοινού οργάνωσαν την απεργοσπασία σε ένα μεγάλο κλάδο. Οι εκπαιδευτικοί ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους!!!
Οι δυνάμεις αυτές απέδειξαν για άλλη μια φορά τι θα πει κυβερνητικός συνδικαλισμός και τι θα πει συναίνεση σε μια πολιτική που σαρώνει τη ζωή των εργαζομένων. Απέδειξαν γιατί οι ξεπουλημένες αυτές συνδικαλιστικές ηγεσίες αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Στις 15 Ιούνη υπάρχει γενική απεργία, την οποία ούτως ή άλλως, την έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους συλλόγους να μπουν μπροστά και να οργανώσουν τη μάχη της απεργίας. Να πάρουν μέρος όλοι στην απεργία, να καταδικάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, την πλειοψηφία της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να καλέσουν τους δασκάλους να δώσουν τα απολυτήρια μία ημέρα πριν ή μία ημέρα μετά την απεργία.
Η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.

 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας