Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δεν είναι η πρώτη φορά που το eviaportal.gr δέχεται καταγγελίες για τη λειτουργία του ΙΚΑ Χαλκίδας. Αυτή τη φορά, αποστολέας των σκληρών καταγγελιών είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας, Γιώργος Φραντζής, ο οποίος κάνει λόγο για χάος στο υποκατάστημα του ασφαλιστικού ιδρύματος της πόλης μας. Το eviaportal θα επανέλθει με ρεπορτάζ. Στείλτε μας και δικές σας τυχόν καταγγελίες και προσωπικές εμπειρίες ...
ΙΚΑ Χαλκίδας
ΙΚΑ Χαλκίδας

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Γιώργος Φραντζής η γνώμη των ασφαλισμένων σήμερα για το ΙΚΑ ίσως και να είναι η καλύτερη … όταν δεν το χρησιμοποιούν!

Το χάος έρχεται ως απάντηση σε κάθε δίκαιο αίτημα των ασφαλισμένων:
• Αν πάτε με παραπεμπτικό γιατρού για αξονική ή μαγνητική τομογραφία, θα την πραγματοποιήσετε μετά από ένα δίμηνο γιατί έχει καλυφθεί το πλαφόν.
• Αν πάτε στις παροχές για να πληρωθείτε μια άδεια γιατρού ή κάποια φάρμακα, θα πρέπει να λάβετε θέση από τις 4 το πρωί για να πάρετε σειρά και να εξυπηρετηθείτε.
• Από τους 100- 150 ασφαλισμένους που προσέρχονται για παροχές, είναι ζήτημα αν εξυπηρετούνται 35-40.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον απόλυτο εξευτελισμό και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που έχουν την ατυχία να πέσουν στην ανάγκη του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Είναι πασιφανές ότι σε αυτή τη διάλυση, συνέβαλε αφ’ ενός η απραξία του εργατικού κέντρου όσον αφορά στην προστασία των εργαζομένων και αφ’ ετέρου η αδιαφορία της Διοίκησης του ΙΚΑ Χαλκίδας, μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ίδρυμα.

Αντί λοιπόν η επικείμενη καταστροφή να παρακινήσει τους αρμοδίους σε δράση, υπό αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες έχει στηθεί ένας πελατειακός μηχανισμός για την εξυπηρέτηση των «κολλητών»: μαζί με τους 40 περίπου ασφαλισμένους που γίνονται δεκτοί με τη νόμιμη σειρά, εξυπηρετούνται και άλλοι 10 με 15, η γνωστή και μη εξαιρετέα «πολιτική πελατεία» και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Κι όμως, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων παίρνει σταδιακά τεράστιες διαστάσεις, ανάλογες του προβλήματος, και τα «κατηγορώ» ενάντια στην αδιαφορία και την περιφρόνηση των υπευθύνων πληθαίνουν ολοένα.

Αυτή η σταδιακή αποσύνθεση και διάλυση πρέπει κάποτε να σταματήσει, όπως και η υποτίμηση της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Είναι καιρός η Δημοτική Αρχή, ο Συνήγορος του Πολίτη αλλά και η τοπική εισαγγελία να ερευνήσει το θέμα, γιατί πιθανόν να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τους διοικούντες το τοπικό ίδρυμα.
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΠΑΝΟΣ (20/6/2011 3:17:03 μμ)
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ 3 ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ.ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝΝ ΤΟΣΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Αρχή της σελίδας