Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

"Ο χώρος της Πολιτικής είναι η κοινωνία. Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά". Σχετική ανακοίνωση:

Διψάμε για δημοκρατία και αίσθημα
Ζ. Σαρίκας

Η αρχή έγινε! Τώρα μιλάμε εμείς!
Ο κόσμος στους δρόμους και τις πλατείες είναι απόδειξη της αποτυχίας του πολιτικού- οικονομικού συστήματος, αλλά κυρίως της θέλησης των ανθρώπων να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους μετέχοντας πραγματικά στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους.

Οι κατεστημένες εξουσίες είναι απογυμνωμένες. Τώρα πια το φωνάζουν και οι πέτρες: μια ολιγαρχία αποφασίζει στο όνομά μας εναντίον μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Ζούμε σε ένα πολιτικό καθεστώς το οποίο υποκριτικά ονομάζεται δημοκρατία ενώ στην ουσία είναι μια στυγνή κομματική και οικονομική ολιγαρχία που λεηλατεί τις ζωές μας χωρίς ενδοιασμούς.

Για μια παρατεταμένη ιστορική περίοδο αφήσαμε να μας σέρνουν από τη μύτη κοροϊδεύοντάς μας επιτήδειοι ή διεφθαρμένοι πολιτικοί και να μας χειραγωγούν τα μέσα μαζικής προπαγάνδας. Η αληθινή δημοκρατία όμως, συνεπάγεται ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν πραγματικά στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους. Αυτό που ζούμε είναι ένα ψέμα αφού το καθεστώς αποκλείει τους πολίτες από τη συμμετοχή.
Έφθασε ο καιρός να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Η άμεση δημοκρατία είναι εφικτή.

Η χώρα μας το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στη θλιβερή θέση, με την πρόθυμη συνδρομή του ντόπιου πολιτικού, οικονομικού, επικοινωνιακού κατεστημένου, να αποτελεί το πειραματόζωο της διεθνούς δικτατορίας των αγορών, του τραπεζικού και χρηματιστικού κεφαλαίου. Με όπλο το χρέος και εργαλεία τα απανωτά μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, θέλουν να μετατρέψουν την κοινωνία σε νεκροταφείο.

 Η κρίση που βιώνουμε όμως δεν είναι μόνο οικονομική - πολιτική, αλλά βαθιά επίσης περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση. Το παλαιό πεθαίνει και δεν πρέπει να το αφήσουμε να μεταμφιεστεί. Το στοίχημα για όλους μας είναι η έξοδος από την απάθεια, την κυνική ιδιώτευση και τον ωχαδερφισμό, μέσα από την επανεμφάνιση του αυτόνομου πολίτη που νοιάζεται, συμμετέχει και αποφασίζει. Πρέπει να εργαστούμε για την ανάδυση μας νέας κοινωνικής δημιουργίας, όπου ο πολίτης θα συναποφασίζει μαζί με τους άλλους για την κοινωνική ζωή. Πρέπει πρωτίστως να καλλιεργήσουμε το πάθος για τα κοινά, το οποίο είναι η μόνη εγγύηση για μια πραγματική δημοκρατία.

Αρνούμαστε το φαύλο κύκλο του χρέους, αρνούμαστε να υποθηκεύσουμε την κοινωνία και τις παραγωγικές υποδομές και δυνατότητες της χώρας στη νέα ντόπια και ξένη κατοχή. Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει και μαζί του θα καταρρεύσουν όλοι οι σχεδιασμοί που επιδιώκουν την δήθεν εθνική συναίνεση της ολιγαρχίας.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας