Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

 Το Ετήσιο Απολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Κ Α Τ Α Δ Ι Κ Α Ζ Ε Ι

την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ, που οδηγεί την εργατική τάξη στην φτώχια, τον μαρασμό και την ανεργία.
Καταδικάζει επίσης, την πολιτική, που αποσαθρώννει τις εργασιακές σχέσεις και παραδίδει τις δυνάμεις της εργασίας, έρμαιο στην ασυδοσία και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας.
 Με πρόσχημα την οικονομικοπολιτική κρίση, οι δυνάμεις του κεφαλαίου, επιχειρούν μια βίαιη ανακατανομή, με μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών τους και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η δραματική αποβιομηχάνιση και η καλπάζουσα ανεργία . Εκατοντάδες θέσεις εργασίας χάνονται καθημερινά, είτε με την τακτική των οικιοθελών αποχωρήσεων (ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κ.λ.π.) είτε με μαζικές απολύσεις (ΣΕΛΜΑΝ κ.λ.π.) ή μεμονωμένες απολύσεις (ΙΝΤΕRAMERICAN κ.λ.π.)
 Ακόμα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, βιώνουν το άγχος της καθημερινότητας και την ανασφάλεια του μέλλοντος, παραμένοντας επί μήνες απλήρωτοι ( S/M ΑΤΛΑΝΤΙΚ κ.λ.π.)
• Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, αυξάνεται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, στερώντας έσοδα από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.
• Η εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οδηγεί σε μόνιμη ομηρία τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα την νέα γενιά.
• Το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΛΑΡΚΟ-ΔΕΠ-ΔΕΠΑ) στερούν την δυνατότητα από την χώρα μας να δημιουργήσει υπεραξίες και να απεγκλωβιστεί από τον βραχνά του εξωτερικού χρέους και των ελλειμμάτων, παραδίδοντας τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους στο πολυεθνικό κεφάλαιο.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
 Την άμεση εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας, την ενεργοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας και των ασφαλιστικών ελεγκτικών μηχανισμών, για να μπει φραγμός στην εργοδοτική ασυδοσία και να προστατευθεί το δικαίωμα στην εργασία.
Ζ Η Τ Α Μ Ε
• Την ανάκληση αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τους εργαζόμενους στο κοινωνικό περιθώριο, διαρρηγνύοντας βίαια τον κοινωνικό ιστό.
• Την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και του συνόλου των πολιτών.

 Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, θα βρίσκονται σε μόνιμη αγωνιστική κινητοποίηση, μπαίνοντας φραγμός στις αντεργατικές και αδιέξοδες πολιτικές, που εφαρμόζονται από Κυβέρνηση – Ε.Κ.Τ –Δ.Ν.Τ., απαιτώντας την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, που θα έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο.
 Βρισκόμαστε σε μόνιμη επαγρύπνηση και στην πρώτη γραμμή του αγώνα, την σημαία του οποίου δεν πρόκειται να υποστείλουμε, παρά τις επιθέσεις και τις διαβολές που επιχειρεί το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, ενάντια στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
 Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Ο Υ Μ Ε
Το Προεδρείο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ να στείλει το ΨΗΦΙΣΜΑ αυτό σε κάθε αρμόδιο.

 
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/02/2018
Ο Κινηματογράφος ΜΑΓΙΑ movietone ανακοινώνει την έκτακτη προβολή της ταινίας «1968», μόνο τηνς Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας