Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Κλιμάκιο της Κ.Ο Χαλκίδας , Θήβας , Οινοφύτων , με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτή Ευβοίας περιόδευσε σε εργασιακούς χώρους στη Χαλκίδα και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα , το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τους απεργούς της ΔΕΗ και εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος και του ταξικού κινήματος στον απεργιακό αγώνα , θέτοντας τις θέσεις του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι
«το ΚΚΕ στηρίζει τον απεργιακό αγώνα και αντιπαλεύει τη συκοφαντική εκστρατεία που οργανώνει η κυβέρνηση, με τη συμμετοχή της Ν.Δ, του ΛΑΟΣ και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σκοπός τους είναι να υποτάξουν και να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να περάσουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», να επιβάλλουν την συνολική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των άλλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Ολοκληρώνουν το έγκλημα που κάνουν, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, από τη δεκαετία του ΄90 αξιοποιώντας σήμερα την κρίση του συστήματος, τα ελλείμματα και το χρέος που προκάλεσε η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.»
Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν τα ψαχνά , το δημαρχείο του δήμου Μεσσαπίων που κάνουν κατάληψη εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι 22 μήνες και απειλούνται με απόλυση από τη δημοτική αρχή.
«Είμαστε και πάλι κοντά σας , ανέφερε ο Γιώργος Μαρίνος και θα είμαστε κοντά σας με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα. Το δίκιο είναι με το μέρος σας και αυτό το δίκιο κρατάει ζωντανό τον αγώνα σας τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Προειδοποιούμε τη δημοτική αρχή και τους μηχανισμούς της καταστολής να μην επιχειρήσουν να αγγίξουν εργαζόμενο ,να αφήσουν κάθε σκέψη για παρέμβαση εισαγγελέα. Η απάντηση μας θα είναι άμεση, μαζική, δυναμική, κανένας μηχανισμός καταστολής δεν μπορεί να πνίξει το εργατικό δίκιο .
Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν καλά τις εξελίξεις και να ξεκαθαρίσουν ότι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν όλα τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπηρετούν ένα και μοναδικό στόχο, την Κερδοφορία, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας μέσα από την εκμετάλλευση, την υποβάθμιση των εργαζομένων, την κατάργηση των δικαιωμάτων που κατέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια με τους ταξικούς αγώνες.
Τρίτος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν το εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας «INTERCHEM» στο οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα κατά των απολύσεων και της προσπάθειας επιβολής εκ περιτροπής εργασίας, 4ημέρου.
«Η οργανωμένη, μαζική ταξική πάλη, ανέφερε στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, είναι το όπλο του εργάτη και η συμμετοχή σ’ αυτή του δίνει δύναμη να αναμετρηθεί με τους καπιταλιστές που πλουτίζουν όλα τα χρόνια από τη δουλειά της εργατικής τάξης.
Με την πείρα που έχει η εργατική τάξη μπορεί σήμερα να δει καλύτερα ότι τα μεγάλα συμφέροντα , οι οικονομικοί όμιλοι είναι κρέας –νύχι με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, συνολικά με τα αστικά όπως λέμε κόμματα. Πρόκειται για ενιαίο μηχανισμό που εχθρεύεται τους εργάτες και τις εργάτριες, τον εργαζόμενο λαό και κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί, να διαχειριστεί και να διασώσει αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα σας και έχει μεγάλη σημασία να συναντηθεί αυτός με τον αγώνα των άλλων εργαζομένων, να είναι μέρος της μεγάλης 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που θα γίνει τις μέρες που θα συζητηθεί στη βουλή το αντεργατικό, αντιλαϊκό έκτρωμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ακούει στο όνομα «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας