Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Αλιβερίου για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά στην κατάργηση του δικαιώματος επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας, φέρνει στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ.

Η εν λόγω απόφαση έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των συλλόγων γονέων και του εκπαιδευτικού κόσμου , καθώς η επιβολή δεύτερης ξένης γλώσσας δεν αποτελεί κίνητρο μάθησης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα υποχρεώσει σε αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο, όπου διδάσκεται η γλώσσα επιλογής τους, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις οικογένειες των παιδιών.
Στην περίπτωση του Γυμνασίου Αλιβερίου, όπως αναφέρεται, υπάρχουν δύο οργανικές θέσεις ξένης γλώσσας και ο αριθμός των μαθητών σε όλες τις τάξεις δεν ξεπερνά τους 310 μαθητές. Οι μαθητές που παρακολουθούν τις ξένες γλώσσες είναι σχεδόν μισοί-μισοί, άρα τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με τους υπόλοιπους, όταν θα χαθεί η μία οργανική θέση.
Επιπλέον, είναι το μοναδικό Γυμνάσιο στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου και η μετακίνηση των μαθητών της δεύτερης ξένης γλώσσας θεωρείται αδύνατη. Επίσης, υπογραμμίζεται, ότι η κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας οδηγεί σε απομόνωση των μισών μαθητών από την τάξη, στερώντας τους το δικαίωμα να αποκτήσουν ένα δίπλωμα- πιστοποίηση δεύτερης ξένης γλώσσας.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

08/02/2018
Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» έρχεται στον Κινηματογρ...
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/02/2018
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 15 εώς την Τετάρτη 21 Φεβρο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας