Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου, Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά σχετικά με το πρόβλημα των 33 εργαζομένων του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, που παραμένουν με αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Κ. Περιφερειάρχη,

Επανερχόμαστε για το πρόβλημα που αφορά το δήμο Μεσσαπίων όπου με ευθύνη της δημοτικής αρχής εργαζόμενοι απειλούνται με απολύσεις και παραμένουν απλήρωτοι.
Επαναλαμβάνουμε ότι στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με 33 εργαζόμενους που δουλεύουν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΜ) και στη Δημοτική Κοινοφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΜΕ) και απειλούνται με απόλυση, ενώ 12 εξ αυτών παραμένουν απλήρωτοι για 21 μήνες.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επιβάλλει την εξεύρεση άμεσης λύσης. Στην κατεύθυνση της εξασφάλισης του δικαιώματος δουλειάς των εργαζομένων και της καταβολής των δεδουλευμένων.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίηση και την κατάληψη του δημαρχείου και , όπως αναφέρουν, στοχεύουν στην κλιμάκωση του αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Είναι γεγονός ότι οι ευθύνες δεν περιορίζονται στη δημοτική αρχή του δήμου Μεσσαπίων. Ευθύνες έχει και η περιφέρεια. Για το λόγο αυτό θέτουμε και πάλι το πρόβλημα και ζητάμε την εξασφάλιση των δικαιώματος στη δουλειά και την καταβολή των δεδουλευμένων.

 


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας