Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Επερώτηση Νίκου Στουπή προς τον Περιφερειάρχη κ. Περγαντά
με θέμα την ανάληψη από 1-7-2011 της υλοποίησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2007-2013.

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη κ. Περγαντά με θέμα την υλοποίηση του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας που από την 1-7-2011 περιέρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσε ο επικεφαλής της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο», Νίκος Στουπής.
Εκκινώντας από τα σοβαρά αναπτυξιακά ελλείμματα και την ανεπάρκεια υποδομών που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας, αλλά και από την τρέχουσα συγκυρία, κατά την οποία, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «με δεδομένη τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ αναδεικνύεται ως ένα από τα βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της περιοχής και άρα δεν έχουμε ως αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση την πολυτέλεια αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο», ο κ. Στουπής στην επερώτησή του εστιάζει στο κατά πόσο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προπαρασκευαστικά μέτρα ώστε να γίνει ομαλά, χωρίς απώλεια χρόνου και χρημάτων, η μετάβαση της διαχείρισης του ΠΕΠ στη δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από 1/7/2011.
Στην επερώτηση επισημαίνει εάν ο σχεδιασμός των προτεραιοτήτων θα παραμείνει ο ίδιος ή θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην υλοποίηση έργων που εγγυώνται την ανάπτυξη της περιοχής, κατόπιν διαβούλευσης με τους βασικούς φορείς της Περιφέρειας (Δήμους, Εργ.Κέντρα, Επιμελητήρια κ.ά.).
Παράλληλα, ο κ. Στουπής επαναφέρει τη δριμύτατη κριτική της παράταξής του στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε τον «Καλλικράτη», αφού σημαντικότατα για τις τοπικές κοινωνίες θέματα, όπως ο σχεδιασμός και η διαχείριση του ΕΣΠΑ, παραμένουν ακόμη στην εποπτεία της κυβέρνησης και των διορισμένων Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με την εφαρμογή ενός προ «μνημονίου» σχεδιασμού που απέχει παρασάγγας από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Τέλος, όπως επισημαίνεται στο κείμενο της επερώτησης, «ιδιαίτερα σήμερα, λόγω της Κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθεί τις επιταγές της τρόικα, λόγω της αγανάκτησης των πολιτών από την πολύχρονη λειτουργία του δικομματικού πολιτικού συστήματος που δεν σχεδίασε την ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών, επιβάλλεται εγρήγορση από τον νέο θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, ώστε να ανταποκριθούμε άμεσα και επιτυχώς, τουλάχιστον αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ, στις αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου μας και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του».
Δημοφιλή σήμερα

Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

15/11/2018
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η ΚΤΕΛ ΑΕ, ανακοινώνει μετατροπές στο δρομολόγιο για Κύμη....
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

15/11/2018
Ο επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα στο Αλιβέρι, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος....
Υποψήφια δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου η Βασιλική Παππά

Υποψήφια δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου η Βασιλική Παππά

15/11/2018
Η κ. Βασιλική Παππά ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατέβει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας την δημαρχία Δήμου Κύμης-Αλιβερίου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας