Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο φοιτητής Νομικής, Σπύρος Παπαδάς καταθέτει τις απόψεις του στο άρθρο του για το Μεσοπρόθεσμο και το δίλημμα της χρεοκωπίας της χώρας μας:

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει φτάσει"στον πάτο, εκεί που δεν υπάρχει πιο κάτω" όπως λέει κι ο Ζάκ Στεφάνου.... Με ένα μή βιώσιμο χρέος, που φτάνει περίπου τα 400 δις, με μια κοινωνία χωρίς άλλες αντοχές, και με μια οικονομία απ'την οποία απουσιάζει η ανάπτυξη. Η κατάσταση αυτή όπως είναι γνωστό, είναι απότοκο διεφθαρμένων εξουσιών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που οδήγησαν τη χώρα μας στο να γίνει ένας διεθνής ζητιάνος στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Αφού φτάσαμε εδώ που φτάσαμε λοιπόν, στην αυλόπορτα της πτώχευσης, έχουμε δύο επιλογές. Ή να την κάνουμε τώρα, ή με μεσοπρόθεσμα και άλλες ραδιουργίες του Πασοκοδουνουτού να την επιβραδύνουμε. Όπως πιθανόν να παρατηρήσατε, όσοι διαβάσετε το κείμενο της ντροπής, τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου, οι "παρατάσεις" χρεωκοπίας που παίρνουμε κάθε άλλο παρά ανώδυνες και κυρίως κάθε άλλο παρα συμφέρουσες είναι για τον τόπο μας. Μιλώ βέβαια για την άνευ όρων εκχώρηση του δημοσίου στις ορέξεις των φριντμανιστών του ΔΝΤ, με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων σε σημείο χλαπατσοποίησης, που καθιστούν την Ελλάδα μια Ευρωμπανανία. Τι εννοώ με το "Ευρωμπανανία"; Μια χώρα παράδεισο για τις πολυεθνικές, στην οποία η εθνική οικονομία δέν θα μπορεί να προβάλει αντιστάσεις,με τον παρεμβατισμό του Δημοσίου, να θέσει όρια και περιορισμούς, γιατί απλούστατα, δέ θα υπάρχει. Γιατί ο ΟΤΕ της θα είναι Deutsche Telekom, η ΔΕΗ της θα είναι British Gas (ή όποια άλλη), και ο ΟΣΕ της θα είναι TGV. Δυστυχώς, η Ελλάδα γυρίζει το χρόνο πίσω. Πίσω στις εποχές της πρώιμης ανεξαρτησίας της που οι Μεγάλες Δυνάμεις ήταν οι τσιφλικάδες μας.

Και για να επανέλθουμε λοιπόν στο αρχικό θέμα, έχουμε το χρονικό-ηθικό δίλημμα της χρεοκωπίας. Γιατί χρονικό και γιατί ηθικό; Χρονικό γιατί το χρέος μας είναι μή βιώσιμο και η χώρα μας δεν έχει ανάπτυξη. Ηθικό γιατί πρέπει να επιλέξουμε άν τις αρνητικές επιπτώσεις της πτώχευσης θα τις υποστούμε εμείς ή τα παιδιά μας.

Κι εδώ καλείται για άλλη μια φορά η περίφημη μικροαστική γενιά του Πολυτεχνείου, να δείξει το ποιόν της, ώς πολιτική ηγεσία αυτή τη φορά, και η γενιά μου, να δείξει το δικό της, ώς νεολαία.
Η μέν πρώτη να δείξει άν θα ξεπουληθεί για άλλη μια φορά ή αν θα έχει το θάρρος και τα κότσια να σηκώσει αυτή το βάρος της πτώχευσης, και να αφήσει, έστω και την ύστατη στιγμή κάτι θετικό για τις επόμενες γενέες.
Η δέ δεύτερη, η νεολαία, καλείται να δείξει άν θα μπορέσει να απαλλαχτεί απ'την νοοτροπία του Αυστραλοπίθηκου και του υπνωτισμού του κουτσομπολιού, του Facebook, της μπάλας και του Cosmopolitan, και με την πολιτική της στάση, να εμπνεύσει ή ακόμη και να αναγκάσει την εξουσία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Έχουμε λοιπόν ένα ηθικό δίλημμα, σημαντικό και καίριο για την ίδια την υπόσταση της χώρας μας. Θα δώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα δική τους, ή μια χώρα ξεπουλημένη; Είναι υποχρέωσή μας να σηκώσουμε τώρα το βάρος, τώρα που ακόμα σηκώνεται. Είναι υποχρέωση μας να μην δώσουμε στις επόμενες γενιές μια ωρολογιακή βόμβα χρέους-πτώχευσης.
Θεωρώ τη γενιά μου άτυχη, γιατί είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα απ'την προηγούμενη. Αυτή η κατάσταση, αυτή η ντροπή, πρέπει να σταματήσει σε εμάς.

Όσοι δεν το καταλάβατε, η απάντηση της γενιάς του Πολυτεχνείου στο δίλημμα έχει δοθεί. Και λέγεται μεσοπρόθεσμο.
Η δικιά μας απάντηση σα νεολαία ποιά θα είναι; Επανάσταση, Εξέγερση, Πορεία, Αγανάκτιση; Ή Like;
Σπύρος Παπαδάς
Γ'Έτος Νομικής ΔΠΘ




Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Λάμπρου

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Λάμπρου

22/02/2018
Λόγω ξαφνικού προβλήματος που προέκυψε στη συγγραφέα, αναβάλλεται η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Άννας Λάμπρου....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας