Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους - συμβασιούχους του Δήμου Μεσσαπίων - Διρφύων και τονίζει πως και η Περιφέρεια θα έπρεπε να σταθεί στο πλευρό τους.

Ο Δήμος Μεσσαπίων χρειάζεται τις υπηρεσίες, που πρόσφεραν και προσφέρουν οι 21 εργαζόμενοι στους τομείς ύδρευσης - αποχέτευσης και πολιτισμού. Συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο να τους απολύσει.
Έτσι και τις ανάγκες του λαού θα συνεχίσει να καλύπτει και το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, θα σεβαστεί.
Σε αυτή την κατεύθυνση, οφείλει ο Δήμος να αρνηθεί την εφαρμογή των νόμων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που έχουν αντιλαϊκή λογική και οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων. Οφείλει να θεωρήσει τους εργαζόμενους μόνιμους και να εξοφλήσει όλα τα δεδουλευμένα. Οφείλει να απαιτήσει τις αναγκαίες πιστώσεις από την κεντρική διοίκηση γι’ αυτούς τους λόγους.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συντονίσουν τα βήματα τους οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και παραπέρα όλοι οι Δήμοι που λειτουργούν με λειψό προσωπικό και καλύπτουν τις ανάγκες τους με τον απαράδεκτο θεσμό των εκτάκτων υπαλλήλων, βάζοντας, ταυτόχρονα, πλάτη στο να αποδιοργανωθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όφειλε να λειτουργήσει σ΄ αυτή την λογική. Δεν το έκαμε και απόδειξε για μια ακόμη φορά πως αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης που έχει ταξικό προσανατολισμό και αντιλαϊκό χαρακτήρα. Απόδειξε πόσο δίκιο έχει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όταν λέει πως ο σημερινός συσχετισμός δυνάμεων στην πολιτική ζωή του τόπου βάζει φρένο στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Όταν υποστηρίζει πως, πρέπει οι εργαζόμενοι γρήγορα να απεγκλωβιστούν από την προπαγάνδα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Αποφασιστικά να συνταιριάξουν τα βήματά τους με τις ταξικές δυνάμεις, που γνήσια αντιστέκονται, αγωνίζονται και διεκδικούν. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τις δυνάμεις της ΟΓΕ.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και ενώνει τις προσπάθειές της με αυτές των εργαζομένων που αντιδρούν στις απολύσεις.

Απευθύνεται στον λαό της περιοχής και καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Τους καλεί να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε αγωνιζόμενο αλλά και να εντείνουν την πάλη τους για όσα δικαιούνται και τους ανήκουν.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας