Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους - συμβασιούχους του Δήμου Μεσσαπίων - Διρφύων και τονίζει πως και η Περιφέρεια θα έπρεπε να σταθεί στο πλευρό τους.

Ο Δήμος Μεσσαπίων χρειάζεται τις υπηρεσίες, που πρόσφεραν και προσφέρουν οι 21 εργαζόμενοι στους τομείς ύδρευσης - αποχέτευσης και πολιτισμού. Συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο να τους απολύσει.
Έτσι και τις ανάγκες του λαού θα συνεχίσει να καλύπτει και το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, θα σεβαστεί.
Σε αυτή την κατεύθυνση, οφείλει ο Δήμος να αρνηθεί την εφαρμογή των νόμων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που έχουν αντιλαϊκή λογική και οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων. Οφείλει να θεωρήσει τους εργαζόμενους μόνιμους και να εξοφλήσει όλα τα δεδουλευμένα. Οφείλει να απαιτήσει τις αναγκαίες πιστώσεις από την κεντρική διοίκηση γι’ αυτούς τους λόγους.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συντονίσουν τα βήματα τους οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και παραπέρα όλοι οι Δήμοι που λειτουργούν με λειψό προσωπικό και καλύπτουν τις ανάγκες τους με τον απαράδεκτο θεσμό των εκτάκτων υπαλλήλων, βάζοντας, ταυτόχρονα, πλάτη στο να αποδιοργανωθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όφειλε να λειτουργήσει σ΄ αυτή την λογική. Δεν το έκαμε και απόδειξε για μια ακόμη φορά πως αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης που έχει ταξικό προσανατολισμό και αντιλαϊκό χαρακτήρα. Απόδειξε πόσο δίκιο έχει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όταν λέει πως ο σημερινός συσχετισμός δυνάμεων στην πολιτική ζωή του τόπου βάζει φρένο στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Όταν υποστηρίζει πως, πρέπει οι εργαζόμενοι γρήγορα να απεγκλωβιστούν από την προπαγάνδα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Αποφασιστικά να συνταιριάξουν τα βήματά τους με τις ταξικές δυνάμεις, που γνήσια αντιστέκονται, αγωνίζονται και διεκδικούν. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τις δυνάμεις της ΟΓΕ.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και ενώνει τις προσπάθειές της με αυτές των εργαζομένων που αντιδρούν στις απολύσεις.

Απευθύνεται στον λαό της περιοχής και καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Τους καλεί να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε αγωνιζόμενο αλλά και να εντείνουν την πάλη τους για όσα δικαιούνται και τους ανήκουν.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας