Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς καταγγέλλει την κίνηση πολιτών να εισβάλλουν στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζε το Π.Σ. σήμερα ως καθοδηγούμενη απο πρόσωπα που ήταν εκεί για να "ελέγξουν" την κατάσταση.... Συγκεκριμένα επισημαίνει:
Θανάσης Μπουραντάς.
Θανάσης Μπουραντάς.

Όπως είναι γνωστό, από 1η Ιανουαρίου 2011 λειτουργεί σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας, ο οποίος αντικατέστησε τις πέντε πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Εύβοιας.

 Μετά από έξι (6)μήνες λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία, αποφασίστηκε να γίνονται συνεδριάσεις και στις έδρες των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με πρώτη συνεδρίαση στη Χαλκίδα

 Σκοπός των συνεδριάσεων εκτός των άλλων θεμάτων ήταν και η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιφερειακή ενότητα.

 Όμως μια μικρή ομάδα πολιτών είχε διαφορετική άποψη.
Στο όνομα της «άμεσης δημοκρατίας» των 25 ατόμων, θέλησαν να καθορίσουν τα θέματα που θα συζητηθούν, γνωρίζοντας προφανώς ότι το όργανο που εκπροσωπεί τις 600.000 κατοίκους, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις ίδιες αντιδημοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η μειοψηφία των 25 ατόμων.

 Όπως αποδεικνύεται, χωρίς αμφιβολία, όλα ήταν προγραμματισμένα, από τους καθοδηγητές που βρίσκονταν στο χώρο για να ελέγχουν την κατάσταση.

 Η απουσία των δυο περιφερειακών συμβούλων που προέρχονται από τη λεγόμενη «ανανεωτική αριστερά» δεν ήταν τυχαία.
 
Είχαν γνώση για τους σχεδιασμούς και προτίμησαν να απουσιάσουν, προφανώς για να μην υποχρεωθούν να πάρουν θέση.

 Πρόκειται για τον πολιτικό χώρο, στελέχη του οποίου καθυστέρησαν χωρίς λόγο, δυο ολόκληρα χρόνια την κατασκευή του κτηρίου που σήμερα ανήκει στην περιφέρεια και η καθυστέρηση στοίχισε επί πλέον 1,5 εκ. ευρώ στους Ευβοείς πολίτες.

 Είναι οι ίδιοι που συνηθίζουν να λειτουργούν μόνιμα αρνητικά σε κάθε θετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται στον τόπο.

 Δεν τους είδαμε σε καμιά κινητοποίηση που έκαναν οι φορείς του τόπου και οι πολίτες, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Εύβοιας.

 Αυτοί είναι οι «σωτήρες» της άμεσης δημοκρατίας των 25.

 Αποφασίζουν μόνοι τους, πριν απ’όλους, για όλους και όλοι οι άλλοι έχουν μόνο μια επιλογή.

Να συμφωνήσουν με την άποψή τους.

 Αν δεν συμφωνήσουν είναι προδότες και άλλα πολλά.

 Τέτοιες ενέργειες, δυστυχώς θυμίζουν άλλες εποχές, που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
zoi (28/6/2011 3:28:40 πμ)
na mas pei onomata giati ayta moy fernoyn sto myalo ton pagkalo!!! a kai sta poly sobara problhmata toy topoy otan kapoioi empainan mprosta kapoioi alloi kanane tis... pa papiew
Αγις (28/6/2011 2:35:40 μμ)
Ανήκω στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλκίδας. Ο αντιπεριφερειάρχης ψεύδεται. Η συνέλευση όχι μόνο δεν έχει σχέση με κανένα κόμμα ή κομματίδιο αλλά είναι και εχθρική απέναντι στον κομματισμό. Το κίνημα γενικά των πλατειών (παρόλες τις προσπάθειες ορισμένων να το χειραγωγήσουν)είναι εχθρικό απέναντι στα κόμματα και την κομματοκρατία. Είναι η πιο ελπιδοφόρα προσπάθεια για τη δημιουργία μιας αληθινής δημοκρατίας από τα κάτω που θα βασίζεται στις συνελεύσεις των ελεύθερων και αυτόνομων πολιτών.
Άγις Θεοδωρίδης (28/6/2011 8:10:03 μμ)
Είμαι μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλκίδας. Ο Μπουραντάς ψεύδεται! Δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα κόμμα ούτε κομματίδιο. Γενικότερα το κίνημα των πλατειών είναι ακομμάτιστο και θα έλεγα μεγάλα του τμήματα είναι εχθρικά απέναντι στα κόμματα και την κομματοκρατία..
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας