Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή την έναρξη στις 1/7/2011 της τυπικής λειτουργίας του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στα πλαίσια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου επισημαίνει:
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

«Λήγει τη Πέμπτη 30/6/2011 η μεταβατική περίοδος των 6 μηνών για την ολοκλήρωση της υλοποίησης της θεσμικής λειτουργίας των νέων Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ερωτήματα που μπαίνουν πολλά:

- έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες που προβλέπει ο σχετικός νόμος; Απολύτως καμία, αφού όχι μόνον δεν έχουν εκδοθεί όλα οι απαραίτητες θεσμικές πράξεις αλλά και αρκετοί ΟΤΑ αγνοούν ακόμη και ποιες είναι αυτές οι αρμοδιότητες.
- έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για να λειτουργήσουν στα καθήκοντά τους οι νέοι ΟΤΑ; Ούτε ένα ευρώ! Δεν έφτανε η παρακράτηση των 600 εκατομμυρίων ευρώ της ΣΑΤΑ (από τον Οκτώβριο του 2010 δεν καταβάλλεται), πράγμα που έχει οδηγήσει τους Δήμους σε στάση πληρωμών, έρχεται και το μεσοπρόθεσμο που με τις προβλέψεις του εξοικονομεί από τους ΟΤΑ κονδύλια ύψους 430 εκ. ευρώ.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (μέχρι σημείου ευτελισμού του θεσμικού της ρόλου), που πορεύεται πλέον με βάρκα την ελπίδα και καπετάνιο τη διορισμένη Γενική Διοίκηση.

Όσον αφορά τα δικά μας τα μόνα που υλοποιήθηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Χαλκιδέων είναι ο θεσμός του Συμπαραστάτη του πολίτη. Όμως δεν τους είδαμε να λειτουργούν κι ούτε πρόκειται να λειτουργήσουν, αφού μετά την αδυναμία εκλογής Συμπαραστατών σ΄ όλη την επικράτεια (μόλις στο 14% των Δήμων και στο 30% των Περιφερειών έχουν εκλεγεί) ο θεσμός μάλλον αδρανοποιείται, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές, δηλαδή τον Ιούνιο του 2014. Γι΄αυτό και είναι άνευ σημασίας η ακύρωση της εκλογής για τυπικούς λόγους του Συμπαραστάτη της Περιφέρειας μας.

Ακόμη και οι φανατικότεροι πολέμιοι του θεσμού δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη!!!
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/11/2018
Η ταινία «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ...
Η ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/11/2018
Η ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας