Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή την έναρξη στις 1/7/2011 της τυπικής λειτουργίας του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στα πλαίσια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου επισημαίνει:
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

«Λήγει τη Πέμπτη 30/6/2011 η μεταβατική περίοδος των 6 μηνών για την ολοκλήρωση της υλοποίησης της θεσμικής λειτουργίας των νέων Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ερωτήματα που μπαίνουν πολλά:

- έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες που προβλέπει ο σχετικός νόμος; Απολύτως καμία, αφού όχι μόνον δεν έχουν εκδοθεί όλα οι απαραίτητες θεσμικές πράξεις αλλά και αρκετοί ΟΤΑ αγνοούν ακόμη και ποιες είναι αυτές οι αρμοδιότητες.
- έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για να λειτουργήσουν στα καθήκοντά τους οι νέοι ΟΤΑ; Ούτε ένα ευρώ! Δεν έφτανε η παρακράτηση των 600 εκατομμυρίων ευρώ της ΣΑΤΑ (από τον Οκτώβριο του 2010 δεν καταβάλλεται), πράγμα που έχει οδηγήσει τους Δήμους σε στάση πληρωμών, έρχεται και το μεσοπρόθεσμο που με τις προβλέψεις του εξοικονομεί από τους ΟΤΑ κονδύλια ύψους 430 εκ. ευρώ.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (μέχρι σημείου ευτελισμού του θεσμικού της ρόλου), που πορεύεται πλέον με βάρκα την ελπίδα και καπετάνιο τη διορισμένη Γενική Διοίκηση.

Όσον αφορά τα δικά μας τα μόνα που υλοποιήθηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Χαλκιδέων είναι ο θεσμός του Συμπαραστάτη του πολίτη. Όμως δεν τους είδαμε να λειτουργούν κι ούτε πρόκειται να λειτουργήσουν, αφού μετά την αδυναμία εκλογής Συμπαραστατών σ΄ όλη την επικράτεια (μόλις στο 14% των Δήμων και στο 30% των Περιφερειών έχουν εκλεγεί) ο θεσμός μάλλον αδρανοποιείται, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές, δηλαδή τον Ιούνιο του 2014. Γι΄αυτό και είναι άνευ σημασίας η ακύρωση της εκλογής για τυπικούς λόγους του Συμπαραστάτη της Περιφέρειας μας.

Ακόμη και οι φανατικότεροι πολέμιοι του θεσμού δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη!!!
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας