Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Επίσπευση της ένταξης της συνοικίας Η στο σχέδιο πόλης ζητά και με ερώτηση ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου.

Παρακολουθώντας στενά, από την αρχή της θητείας του, την πορεία της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Χαλκίδας προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξη της συνοικίας Η, ο Συμεών Κεδίκολγου κατέθεσε ερώτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς ο φάκελος παραμένει κλειστός από την αρμόδια υπηρεσία από τον Μάρτιο που έχει κατατεθεί από τον δήμο Χαλκίδας.

Το χρονικό των παρεμβάσεων του βουλευτή:
- Η πρώτη κίνηση του Συμεών Κεδίκογλου ήταν να συντονίσει μία συνάντηση με την αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον Μάρτιο του 2010, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ζεμπίλης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων της συνοικίας Έξω Παναγίτσα κ. Ν. Τσιτσίγκος και της Χαραυγής κ. Χ. Ντούρμας, και ο μελετητής που ασχολούταν τότε με την υπόθεση. Σε εκείνη τη συνάντηση, εξασφάλισαν την δέσμευση του Υφυπουργού κ. Μωραϊτη ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να φτάσει το ζήτημα σε θετική έκβαση χωρίς καθυστερήσεις από την πλευρά του Υπουργείου.
- Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του φακέλου από τον δήμο Χαλκίδας και τη νομαρχία Εύβοιας, ο βουλευτής είχε συναντήσεις και με τον κ. Μπουραντά και με τον κ. Ζεμπίλη παρακολουθώντας την πορεία της επικαιροποίησης των μελετών και την συνεργασία των αρχών, μετά και τις ανησυχίες των κατοίκων, που εκφράστηκαν στις γενικές συνελεύσεις, στις οποίες ήταν παρών.
- Αμέσως μόλις παραδόθηκε ο αναθεωρημένος φάκελος στο Υπουργείο, βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ωστόσο, καθώς από τον Μάρτιο του 2011 που κατατέθηκε, δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη, ο βουλευτής προχωρά στην κατάθεση της ακόλουθης ερώτησης:
Θέμα: Αναθεώρηση σχεδίου πόλεως / ολοκλήρωση ένταξης συνοικίας «Η»
Kύριε Υπουργέ,
Η ολοκλήρωση της ένταξης της συνοικίας «Η» στο σχέδιο της πόλης της Χαλκίδας εκκρεμεί επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να ταλαιπωρούνται με καταβολή προστίμων ή και απαγόρευση να χτίσουν σε οικόπεδο της ιδιοκτησίας τους.

Μετά από χρόνια πλήρους αδράνειας κατά τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που είχε σαν αποτέλεσμα την ανάγκη νέας αποτύπωσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση επικαιροποίησε τα απαραίτητα έγγραφα, που είχε ζητήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, και παρέδωσε εκ νέου, από τον Μάρτιο του 2011, τον αναθεωρημένο φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τακτική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με την υπόθεση, ενώ δεν είναι σε θέση να δώσει εκτίμηση χρόνου για το πότε θα ανοίξει το φάκελο.

Έχοντας ασχοληθεί στενά με το θέμα από την αρχή της θητείας μου, καταθέτω ότι η υπόθεση προχώρησε κάποια βήματα τόσο από την κεντρική όσο και από την αποκεντρωμένη διοίκηση, και σήμερα η ολοκλήρωσή της εναπόκειται στις πολεοδομικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Αγαπητέ Υπουργέ,

θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της αργής δημόσιας διοίκησης που ταλαιπωρεί αντί να εξυπηρετεί τους πολίτες. Η κατά προτεραιότητα εξέταση του θέματος δεν αποτελεί παρέκκλιση εις βάρος ενδεχομένως άλλων, αλλά δίκαιο αίτημα που επιβάλλει η εικοσαετής αναμονή των πολιτών.
Με την παράκληση και προσδοκία αυτή η κυβέρνηση να μπορέσει επιτέλους να δώσει την σωστή έκβαση στο ζήτημα, ερωτάσθε:

- Πότε εκτιμάτε να μελετήσει τον φάκελο η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου;
- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέχρι την αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως;

 


 
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας