Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας: Κατερίνα Περλεπέ και Συμεών Κεδίκογλου, (Επίσης υπόψιν βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ και των άλλων κομμάτων ανά την Ελλάδα) δημοσιεύουμε σήμερα, που έχει αποστολέα τους "awake citizens". Στην επιστολή τους θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα στους βουλευτές αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο, τα επεισόδια στην Αθήνα και αναμένουν απαντήσεις...
 
Κατερίνα Περλεπέ
Κατερίνα Περλεπέ

Με αφορμή την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ του Ευβοιώτικου λαού στη Βουλή των Ελλήνων αλλά και τα δραματικά γεγονότα στο Σύνταγμα στις 29.01.2001 και τις δημοσιεύσεις στον τύπο της Εύβοιας αναφορικά με την "τοιχοκόλληση απειλητικών φειγ-βολάν" στα πολιτικά γραφεία της Κυρίας Κατερίνας Περλεπέ και του Κυρίου Συμεών Κεδίκογλου, θα θέλαμε να απευθύνουμε κάποια ερωτήματα στους συγκεκριμένους βουλευτές και να διατυπώσουμε παράλληλα κάποιες παρατηρήσεις. 
 
1. Για ποιο λόγο οι εν λόγω βουλευτές ψηφίσατε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα;
 
Με συγκεκριμένες αναφορές εκπροσώπων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και ανθρώπων του δικηγορικού κόσμου, οικονομολόγων και σημαντικών διεθνώς προσώπων, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χαρακτηρίζεται σκληρό και άδικο και παρατηρείται ότι θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην επιβίωση του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, κοινωνικές αναταραχές και διχασμό. Ενδεικτικά:
 
Ευάγγελος Βενιζέλος (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης): "Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα."
 
Εύα Καϊλή (Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη): "Άθλιο και Άδικο το Μεσοπρόθεσμο!"
 
Γιάννης Νικολάου (πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης των κυβερνήσεων Σημίτη) - υπέβαλε την παραίτηση του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στις 26.06.2011 γιατί θεώρησε το μεσοπρόθεσμο "οικονομικά αδιέξοδο και κοινωνικά άδικο".
 
Αντώνης Κοτσακάς (επί 37 χρόνια μέλους του ΠΑΣΟΚ) - υπέβαλλε την παραίτηση του αναφερόμενος με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής.
 
Γιώργος Λιάνης (πρώην βουλευτής Φλώρινας) - ανεξαρτητοποιήθηκε στις 14.06.2011 δηλώνοντας: "Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό συνεχώς."
 
Σύμφωνα με την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή χαρακτηρίζεται ως: "Πρωτόγνωρο μόρφωμα, εν είδει νόμου", τονίζοντας ότι: "οι δημοκρατικές εκλεγμένες κυβερνήσεις και οι πολιτικές νομιμοποιούνται μόνον μέσω της λαϊκής βούλησης". Αναφερόμενοι στην ψηφοφορία,
καταγγέλλουν τους βουλευτές ότι παραβίασαν το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, στην οποία, όπως αναφέρουν, εισήχθησαν “εν είδει «πλαισίου προϋπολογισμού» μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ. (www.ethnonews.gr)
 
O Γιάτσεκ Ροστόφσκι, ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών, του οποίου η χώρα ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον 6μηνο τόνισε ότι η ευρωζώνη βρίσκεται "πίσω από τα γεγονότα στην Ελλάδα" και επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει λάθη από όλες τις πλευρές σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, άσκησε κριτική στην έμφαση που δίνεται στα μέτρα λιτότητας
κι όχι στην ανάπτυξη. (www.ethnos.gr)
 
Ο Γερμανός οικονομολόγος και πρόεδρος του Βαυαρικού Χρηματοπιστωτικού Κέντρου, Βόλφγκανγκ Γκέρκε, υποστηρίζει ότι δόθηκαν υπερβολικά δραματικοί τόνοι στο σενάριο κατάρρευσης του ευρώ με αφορμή το μεσοπρόθεσμο, θεωρώντας, παράλληλα αναγκαίο ένα σχέδιο Μάρσαλ για τη στήριξη των μικρομεσαίων, σε συνέντευξή του στο Deutsche Welle. (www.newpost.gr)
 
Το Γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει: "Εξαιρετικά δύσκολη θα ήταν η υιοθέτηση στη Γερμανία των περικοπών που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού, όπου μιλούν οικονομολόγοι.Οπως τονίζει το Spiegel, αν η γερμανική κυβέρνηση αναγκαζόταν να εφαρμόσει ακριβώς τα ίδια με τα ελληνικά μέτρα, τότε θα ήταν υποχρεωμένη να εξοικονομήσει 425 δισ. ευρώ. Αυτό -σύμφωνα με το περιοδικό- θα είχε συνέπεια την κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας, όπως υποστηρίζει ο Γκούσταβ Χορν, επικεφαλής του ινστιτούτου μακροοικονομίας ΙΜΚ. (www.politis-gr.com)
 
Ευθεία επίθεση στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στο δεύτερο πακέτο λιτότητας κάνει η Ύπατη Αρμοστεία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα!Σύμφωνα με την παρέμβαση-έκπληξη των ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας για την επίλυση του χρέους της χώρας πιθανόν να έχει σοβαρές επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων: "Η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο συμπεριλαμβάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων, είναι πιθανό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου και στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι και τα άτομα με αναπηρίες", τονίζει χαρακτηριστικά ο ΟΗΕ. (www.star.gr)
 
Ξένα ΜΜΕ:
 
Financial Times. "Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε σαρωτικές αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών".
 
Wall Street Journal: "Oι αγορές πήραν μιαν ανάσα ανακούφισης μετά την έγκριση του προγράμματος λιτότητας από το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά οι επενδυτές ανησυχούν μήπως η συνταγή αποτύχει να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα - και η Ευρώπη - σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα".
 
Sueddeutsche Zeitung: "Το μέλλον δεν είναι καθόλου ρόδινο για την Ελλάδα, η οποία διατηρεί τη χρηματοδότησή της από το εξωτερικό με δραστικές περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που θα επιφέρουν στους Έλληνες δραματικές απώλειες εισοδήματος.Οι πολίτες της Αθήνας κατέβηκαν στους δρόμους. Οι Ελληνες είναι θυμωμένοι, επειδή δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους και φοβούνται ότι η θυσία τους δεν αξίζει τον κόπο."
 
The Australian Financial Review: "Η περιουσία του ελληνικού δημοσίου είναι προς πώληση και αυτό συμπεριλαμβάνει αεροδρόμια, λιμάνια, τον εθνικό σιδηρόδρομο, τις εθνικές οδούς, τα αποχετευτικά έργα, τις εταιρείες ενέργειας, τράπεζες, δημόσιες εκτάσεις προς αξιοποίηση, καζίνο, τον ΟΠΑΠ."
 
Στην εκπομπή Lateline Business του ABC τονίζεται ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στο γεγονός ότι "οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους και ότι είναι στην κουλτούρα του Έλληνα να αποφεύγει με κάθε τρόπο να πληρώσει φόρους". Ωστόσο, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η "αύξηση των φόρων αντιστοιχεί στο μηνιαίο εισόδημα μιας μέσης οικογένειας, οπότε τέτοια μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και σίγουρα δε θα είναι αποτελεσματικά. Είναι απλώς προσωρινές λύσεις μέχρι να προετοιμαστούν κατάλληλα οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να επηρεαστούν στον μικρότερο δυνατό βαθμό, όταν αργά ή γρήγορα η Ελλάδα χρεοκοπήσει."
 
Η εφημερίδα The Age φιλοξενεί ανάλυση του καθηγητή Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ Μπίσον, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο «ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα δε βασίζεται σε σταθερά θεμέλια και συνίσταται σε μια συλλογική επιχείρηση, η οποία όμως αφορούσε ανέκαθεν την ελίτ των κρατών της Ευρώπης.
 
Θεωρείται λοιπόν απαραίτητο να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι της Κυρίας Κατερίνας Περλεπέ και του Κυρίου Συμεών Κεδίκογλου, αλλά και όλος ο λαός, για ποιο λόγο οι συγκεκριμένοι βουλευτές, αλλά και οι υπόλοιποι, ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και υποστήριξαν το μνημόνιο (το οποίο σημειωτέον περιλαμβάνει, εκτός άλλων επαχθών όρων, την παραίτηση από την ασυλία προστασίας της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος). Εσείς που δηλώνετε ότι βρίσκεστε στο πλάι του κόσμου καθημερινά και τον εκπροσωπείτε, να μας εξηγήσετε υπεύθυνα για ποιο λόγο τεθήκατε ενάντια στη βούληση αυτών που σας εξέλεξαν και ψηφίσατε ένα πρόγραμμα που κατά κοινή ομολογία αποτελεί κοινωνική αδικία και αγριότητα ενάντια στον Ελληνικό λαό. Καλείστε να αποδείξετε με συγκεκριμένα επιχειρήματα ότι δεν το ψηφίσατε για χάρη της προσωπικής σας ευμάρειας και της πολιτικής σας καριέρας και να αναλάβετε της ευθύνες σας απέναντι στο λαό που σας εμπιστεύτηκε και σας εξέλεξε ως νόμιμους αντιπροσώπους του.
 
Όλα τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου: http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/ola_ta_metra_toy_mesoprothesmoy.1167387.html
Αίτηση ακύρωσης μνημονίου από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών: http://www.dsanet.gr/1024x768.htm
Ανοιχτή επιστολή της WWF για το μεσοπρόθεσμο. Συγκεκριμένα, το WWF Ελλάς διαπιστώνει σοβαρές ασάφειες σε σχέση με την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και το δικαίωμα του Δημοσίου να υπερασπίζεται την περιουσία του:
http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=785:2011-06-28-16-21-15&catid=73:2008-09-16-12-11-40&Itemid=97
 
2. Κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων των Ελλήνων, συγκεκριμένα την ημέρα της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή στις 21.06.2011, επίσης στις 28.06.2011, μέρες κατά τις οποίες έγινε εκτεταμένη ρίψη χημικών, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στις 29.06.2011, όταν τα ΜΑΤ στράφηκαν με ωμή αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή, όπου παρατηρήθηκαν πρωτοφανή βίαια επεισόδια όπως και βροχή από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ενάντια σε αθώους πολίτες, εσείς, καθώς και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αντιπροσώπων του λαού που διαδήλωνε ειρηνικά, αδιαφορήσατε εγκληματικά, αν και γνωρίζατε τι συνέβαινε. Δεν παρενέβητε ούτε καν για να επιτραπεί η διέλευση των ασθενοφόρων για τη μεταφορά των τραυματιών, οι οποίοι διακομίζονταν σε νοσοκομεία με τους συρμούς του μετρό.
 
Ανά όλο τον κόσμο γίνεται αναφορά για το "κουρέλιασμα" της συνθήκης της Γενεύης (η οποία ως διεθνής σύμβαση υπερέχει του εσωτερικού δικαίου της χώρας), την καταπάτηση του Ελληνικού Συντάγματος και συγκεκριμένα το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά. Δεν φροντίσατε για την αποφυγή ή την καταστολή της ωμής βίας ενάντια στα πλήθη χιλιάδων ατόμων ανάμεσα στα οποία υπήρχαν παιδιά, παππούδες και μαθητές που συνωστίζονταν με εργαζομένους της μεσαίας τάξης, ακόμη και άνθρωποι της εκκλησίας, ούτε την καταδικάσατε. Αδιαφορήσατε για την κακοποίηση των πολιτών, δεν διαφοροποιήσατε τη θέση σας από την κυβέρνηση την οποία εκπροσωπείτε, η οποία χαρακτήρισε ως "ψεύτες" τους γιατρούς και φαρμακοποιούς καθώς και τους εθελοντές που έδιναν μάχη σε αντίξοες συνθήκες, έκαναν εκκλήσεις για φάρμακα και παύση της ρίψης χημικών ακόμα και μέσα στο μετρό. Αδιαφορήσατε επίσης για τις εκκλήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι καταγράφηκαν απαράδεκτες μέθοδοι καταστολής εις βάρος των (σε μεγάλο βαθμό) ειρηνικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και υπογράμμισε πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν υπερβολική βία, όταν διαχειρίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών ("Μαρτυρίες αλλά και σχετικά βίντεο δείχνουν ότι υπήρξε επανειλημμένη χρήση βίας από την αστυνομία στις πρόσφατες διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σε υπερβολικό βαθμό χρήσης δακρυγόνων και άλλων χημικών εναντίον των διαδηλωτών που στην πλειοψηφία τους διαμαρτύρονταν ειρηνικά. Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας που ήταν παρόντες στην Πλατεία Συντάγματος έγιναν μάρτυρες περιστατικών ξυλοδαρμού ειρηνικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις της αστυνομίας". http://www.amnesty.org.gr/dropping-tear-gas-during-the-collision-of-the-greek-police-with-protesters-in-athens)
 
Αγνοήσατε τις δηλώσεις της Κομισιόν ότι είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών να διαχειρίζονται τα ζητήματα δημόσιας τάξης, τονίζοντας ότι αναμένει από κάθε κράτος - μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά. Ανεχθήκατε τις αισχρά ψευδείς δηλώσεις του Κυρίου Κοκκαλάκη της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος αδιακρίτως δήλωνε πως δεν έγινε ρίψη χημικών στο μετρό και δεν υπήρχε κανένας τραυματίας ή πολίτης σε αυτό, αντικρούοντας τις μαρτυρίες γιατρών, εθελοντών, πολιτών και υπαλλήλων του μετρό που έδειξαν υπέρμετρο ζήλο και αυτοθυσία στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τον εγλωβισμένο κόσμο και τους τραυματίες. Αδιαφορήσατε για τους ανυποψίαστους πολίτες που έπιναν καφέ στο Θησείο, έκαναν βόλτα με τα παιδιά τους στην οδό Μητροπόλεως και έτρωγαν στο Μοναστηράκι, οι οποίοι έζησαν την τρομοκρατία της ομάδας ΔΕΛΤΑ της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για τους τουρίστες που περικυκλώθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ.
 
Αυξάνεται η πίεση προς την ΕΛΑΣ αλλά κυρίως προς την πολιτική της ηγεσία. Πρόκειται για τις συνέπειες από τα όσα απίστευτα συνέβησαν την Τετάρτη. Εισαγγελείς και δικηγόροι προβαίνουν σε σοβαρές καταγγελίες. (http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/ta_xhmika_sto_stoxastro_eisaggelikhs_ereynas.1168020.html)
Κορυφαίοι νομικοί καταδίκασαν τη βία της ΕΛ.ΑΣ. ενώ παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για την αυτοσυγκράτηση με την οποία προστάτευσε τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. (http://www.tromaktiko.info)
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Γιώργος Αρβανίτης πρότεινε την κατάργηση της χρήσης χημικών ως μέσου καταστολής. Δήλωσε ότι τα δακρυγόνα περιέχουν την ουσία CS που κατατάσσεται στα χημικά όπλα και μάλιστα είναι δέκα φορές δραστικότερη από τις ουσίες που περιέχονταν στα παλαιότερα δακρυγόνα. Η ουσία αυτή μπορεί να αποβεί τοξική εάν ριχθεί από πολύ μικρή απόσταση, δηλαδή μικρότερη από πέντε μέτρα, ή και μέσα σε κλειστό χώρο. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. έδινε εντολή για αγορά νέας παρτίδας δακρυγόνων.
(http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/kindynos_gia_thn_ygeia_h_alogisth_xrhsh_xhmikwn.1131105.html
http://news247.gr/ellada/eidiseis/ta_epeisodia_ths_tetarths_eferan_elleipseis_sthn_elas.1167588.html)
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τη χρήση χημικών ουσιών από την ΕΛ.ΑΣ., με τον αντιπρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, να ζητά να μην χρησιμοποιούνται χημικά και μάλιστα, όπως ανέφερε, ληγμένα από το 1979.
(http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/eisaggelikh_paremvash_gia_ta_xhmika.1130912.html)
 
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία καταγγέλλει χρήση δακρυγόνων σε κτίριο του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. (http://news247.gr/ellada/eidiseis/kataggelia_gia_paraviash_asyloy.1130487.html)
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) απαντά με μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων ή άγνωστων οργάνων της Αστυνομίας για την κακοποίηση πολιτών και τη μετατροπή της Αθήνας και άλλων πόλεων σε «ανοιχτά Νταχάου» με ανεξέλεγκτο χημικό πόλεμο. (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=289634)
 
Σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων του Μετρό για τα ΜΑΤ στην οποία τονίζουν χαρακτηριστικά σε μία οργισμένη αντίδραση για τον εγκλωβισμό εκατοντάδων διαδηλωτών μέσα στο σταθμό, πολλοί εκ των οποίων -όπως τονίζουν και οι ίδιοι- ήταν ήδη τραυματισμένοι: "Τα ΜΑΤ και η Αστυνομία σαν σύγχρονα Ες-Ες μετέτρεψαν το σταθμό του Συντάγματος σε θάλαμο αερίων, τη στιγμή που στο ιατρείο περιθάλπονταν εκατοντάδες τραυματίες." (http://www.madata.gr/epikairotita/social/115727.html)
 
Μέρος στον πετροπόλεμο πήραν οι άνδρες των ΜΑΤ στα επεισόδια της Τρίτης και της Τετάρτης. Βίντεο απεικονίζει αστυνομικούς να μαζεύουν πέτρες και να τις "επιστρέφουν" στην πλατεία.
(http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/petres_se_diadhlwtes.1167084.html)
 
Οχετός ύβρεων, απειλών κατά ζωής και ρατσιστικών εκφράσεων κοσμεί την ανεπίσημη σελίδα της Ομάδας Δέλτα στο Facebook.
(http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=342360&cid=4)
 
Μια σοβαρή καταγγελία «ταπείνωσης και βιασμού» από δεκαμελή ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας Μάνος Λαμπράκης. (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=289633)
 
Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τα επεισόδια. Ο δήμος Αθηναίων θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
(http://news247.gr/ellada/eidiseis/anypologistes_oi_zhmies_apo_ta_epeisodia_sto_syntagma.1131098.html)
 
Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τα επεισόδια. Ο δήμος Αθηναίων θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
(http://news247.gr/ellada/eidiseis/anypologistes_oi_zhmies_apo_ta_epeisodia_sto_syntagma.1131098.html)
 
Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ, τη χρήση του τραγουδιού "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες".
(http://www.tovima.gr/society/article/?aid=408952)
Η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, κυρία Μυρσίνη Λοΐζου, στέλνει ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και την κυβέρνηση, με την οποία δήλωνε ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι-ύμνος για το ΠΑΣΟΚ "Καλημέρα Ήλιε". (http://pitsirikos.net/2011/06/ανοιχτή-επιστολή-στον-πρωθυπουργό-κα/)
 
Θα έπρεπε να ντρέπεστε τουλάχιστον Κύριοι που εκπροσωπείτε μια τέτοια κυβέρνηση. Νομίζετε πως υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών Κυρία Περλεπέ, οι οποίοι σας ψήφισαν και στάθηκαν 25 χρόνια δίπλα σε σας και σίγουρα δεν περίμεναν τέτοια συμπεριφορά από εσάς, όταν χρησιμοποιείτε τη λέξη "φασισμός", αγνοώντας προφανώς την ετυμολογία της. Ενημερωθείτε λοιπόν ότι φασισμό δεν αποτελεί το να "βρίζει κάποιος, να απειλεί και να κράζει", επειδή προφανώς νιώθει αδικημένος από τη στάση και την αδιαφορία των εκπροσώπων που εξέλεξε ο ίδιος και μην έχοντας άλλο τρόπο να εισακουστεί όταν αυτοί τον αγνοούν επιδεικτικά. (Φασισμός: πολιτικό κίνημα που επιδιώκει την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού, των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την επιβολή ολοκληρωτικού πολιτικού συστήματος. - Θυσαυρός της Ελληνικής Γλώσσας Χρ. Γιοβάνη). Αυτό Κύριοι ονομάζεται μορφή αντίδρασης που πηγάζει από την αδικία και την καταπάτηση αναφαίρετων δικαιωμάτων του ανθρώπου, την αδιαφορία και την κοροΐδία.
 
Καταδικάζετε οποιαδήποτε μορφή βίας, Κύριε Κεδίκογλου. Όπως αναφέρετε: "Στη Δημοκρατία έχει θέση η κριτική, η διαφορετική άποψη, η διαμαρτυρία. Όχι όμως οποιαδήποτε μορφή βίας. Αυτή πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους μας. Οι βουλευτές κρίνουν και ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν τρομοκρατούνται. Ας γνωρίζουμε όμως ότι οι ενέργειες κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού βάλλουν ευθέως κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, για την οποία τόσοι αγώνες έχουν γίνει στο παρελθόν". Στερήσατε όμως, ως εκπρόσωπος του κόμματος σας, στον κόσμο το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, αφού ανεχτήκατε να διακινδυνεύσετε, ως κυβερνών κόμμα, τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική υγεία των ανθρώπων, με μόνο στόχο την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος, με οποιοδήποτε κόστος. Και να μας πείτε τελικά, το μεσοπρόθεσμο το ψηφίστε "κατά συνείδηση";
 
Φασισμό λοιπόν επιτελείτε εσείς με τις άκαιρες δηλώσεις σας με θαυμαστική διατύπωση και παραπειστικές μεθόδους καθώς και με την παντελή αδιαφορία σας για την αξιοπρέπεια και τη ζωή των ανθρώπων.
 
Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί γνωρίζει πολύ καλά πως οι αστυνομικοί χτύπησαν αθώους πολίτες, περικύκλωσαν και έριξαν δακρυγόνα σε ειρηνικούς διαδηλωτές χωρίς κανένα λόγο. Κυνήγησαν και κλότσησαν κοπέλες, παππούδες και παιδιά. Αλλά και ο κόσμος που ενημερώθηκε από το διαδύκτιο και την τηλεόραση, όσο και αν αυτή υπηρετεί την παρανοΐκή κυβέρνηση του ψεύδους από το οποίο κατακλυζόμαστε, κατάλαβε πολύ καλά πως τα ΜΑΤ, με διαταγές της κυβέρνησης αυτής, σε καμία περίπτωση δεν βοήθησε τον πολίτη που τρομοκρατήθηκε, έτρεξε, φώναξε βοήθεια, εκλιπαρούσε να μη χτυπούν τον ίδιο και τον διπλανό του. Αντιθέτως.
 
Να μας απαντήσετε:
Γιατί τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στα ασθενοφόρα; (μαρτυρίες των γιατρών και φαρμακοποιών)
Γιατί χτυπούσαν με μένος όποιον έβρισκαν μπροστά τους χωρίς διάκριση;
Γιατί απέκλεισαν τις εξόδους στο μετρό του Συντάγματος, του Πανεπιστημίου, της Ακρόπολης ρίχνοντας δακρυγόνα, κρότους λάμψης και πέτρες στα σκαλιά;
Γιατί έριχναν συνεχώς χημικά στην πλατεία και στους γύρω δρόμους, οι οποίοι κατακλύζονταν από κόσμο, ακόμα και όταν οι "ταραξίες" εξαφανίστηκαν;
Γιατί έριχναν συνεχώς χημικά στην είσοδο του μετρό του Συντάγματος μπροστά ακριβώς στο αυτοσχέδιο ιατρείο;
Γιατί πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές;
Γιατί έκαναν χειρονομίες;
Γιατί έριξαν δακρυγόνα στις 28.06.2011 και στις 9:00 π.μ. την 29.06.2011 στην πλατεία Συντάγματος;
Γιατί έριξαν δακρυγόνα το βράδυ της 30.06.2011 στους πολίτες που ξαναπήγαν στην πλατεία Συντάγματος;
 
Να γνωρίζετε λοιπόν ότι για όλους τους λόγους που προαναφέρθησαν, είστε ανεπιθύμητοι από την πλειονότητα του λαού που πλέον θεωρητικά ελπίζετε πως εκπροσωπείτε, διότι με την ψήφο σας υπερ του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου και την περαιτέρω στάση σας (η μάλλον την έλλειψη οποιασδήποτε δράσης από εσάς, άρα υπέρ της τρομοκρατίας ενάντια στον απλό πολίτη) δεν εκφράσατε τη βούληση του. Σας καλούμε λοιπόν (βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ και των άλλων κομμάτων) να σεβαστείτε τη βούληση αυτή, την οποία πολύ καλά γνωρίζετε πλέον με τους χιλιάδες πολίτες να μη σταματούν να τη διατυμπανίζουν στην πλάτεια Συντάγματος και στις πλατείες της χώρας, αλλά και του εξωτερικού από τους Έλληνες που ζουν εκεί. Απαιτούμε να διαχωρίσετε τη στάση σας από την πολιτική κοροϊδίας της κυβέρνησης, να αιτιολογήσετε την ψήφο σας υπέρ του μεσοπρόθεσμου και την αδυναμία αντίδρασης σας την 29.06.2011, ή την αδιαφορία σας, να μας δώσετε εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση των ΜΑΤ, να δεσμευτείτε πως οι Ευβοιώτες πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαδηλώνουν ειρηνικά στη πλατεία Συντάγματος μαζί με τους συμπολίτες τους και σε οποιαδήποτε πλατεία. Να μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη μας χρησιμοποιώντας φράσεις με τόσο βαθειά ιδεολογική υπόσταση, όπως: "είμαι δίπλα στον κόσμο" και "οι ενέργειες κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού βάλλουν ευθέως κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας", διότι την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία εσείς την καταργείτε, το λαό εσείς τον φέρνετε σε αδιέξοδο και η προπαγάνδα τελικά (λεκτική ή μη) πηγάζει από εσάς τους ίδιους. Να καταλάβετε τελικά πως είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι με άποψη, ελεύθερη βούληση και κρίση, με κινητά, φωτογραφικές μηχανές, με πρόσβαση στο διαδύκτιο. Και να μην υποτιμάτε τη δική σας νοημοσύνη θεωρώντας πως δεν κατανοούμε ότι με τη στάση σας μας προδώσατε και μας προδίδετε. Και αν αδυνατείτε να κάνετε όλα αυτά, τότε να παραιτηθείτε από τα αξιώματα που σας παρέχει ο Ελληνικός λαός, από την αναγνωρισιμότητα και την πολυτέλεια, για να αποδείξετε τουλάχιστον ότι δεν είστε αρωγοί σε τέτοιου είδους φονικές πρακτικές και συνένοχοι.
 
Ευχαριστούμε και αναμένουμε τη δημόσια απάντηση σας.
 
Τα άρθρα της Συνθήκης της Γενευής που καταπατήθηκαν:
Κεφάλαιον ΙΙ
Άρθρον 12
Απαγορεύεται αυστηρώς πάσα προσβολή εις τη ζωήν ή το πρόσωπόν των, και πλην άλλων η εξόντωσης των βαρέως πασχόντων, ο φόνος, η βάσανος, η εσκεμμένη εγκατάλειψίς των άνευ ιατρικής περιθάλψεως ή άνευ περιποιήσεως, επί σκοπώ έκθεσίς των εις κίνδυνον μεταδόσεως ασθενείας ή μολύνσεως επί τούτω δημιουργηθείσης.
Άρθρον 15
Ανά πάντα χρόνον και δη μετά συμπλοκήν, τα εν συρράξει Μέρη θα λαμβάνουν άνευ χρονοτριβής όλα τα δυνατά μέτρα προς αναζήτησιν και περισυλλογήν των τραυματιών και ασθενών προς προστασίαν των κατά της λεηλασίας και κακομεταχειρίσεως και προς εξασφάλισιν της αναγκαίας περιθάλψεως.
Άρθρον 18
Η στρατιωτική αρχή οφείλει να επιτρέψη εις τους κατοίκους και τας οργανώσεις περιθάλψεως, ακόμα και εις περιοχάς όπου γίνεται εισβολή ή αίτινες ευρίσκονται υπό κατοχήν, να συλλέγουν και να νοσηλεύουν εθελουσίως τους τραυματίας και ασθενείς οποιασδήποτε εθνικότητος.
Κεφάλαιον ΙΙΙ
Άρθρον 19
Αι μόνιμαι υγειονομικαί εγκαταστάσεις και οι κινητοί σχηματισμοί της Υγειονομικής Υπηρεσίας εν ουδεμίας περιπτώσει δύνανται να αποτελέσουνς αντικείμενον επιθέσεως αλλά είναι εν παντί καιρώ σεβασταί και προστατευόμεναι υπό των εν συρράξει Μερών. Αι αρμόδιαι αρχαί θα μεριμνήσουν ώστε οι προαναφερόμεναι υγειονομικαί εγκαταστάσεις και σχηματισμοί ώσιν κατά το δυνατόν ούτω τοποθετημένοι ώστε ενδεχόμεναι επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων να μη θέσουν αυτούς εις κίνδυνον.
Άρθρον 21
Η προστασία η οφειλομένη εις τας νομίμους εγκαταστάσεις και εις τους κινητούς σχηματισμούς της Υγειονομικής Υπηρεσίας δε δύνανται να τερματισθή ει μη μόνο εάν ταύτα χρησιμοποιηθούν εκτός της ανθρωπιστικής των αποστολής, εις πράξεις επιζημίους διά τον εχθρόν.
Άρθρον 23
Εν καιρώ ειρήνης τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη και μετά την έναρξιν των εχθροπραξιών τα εν συρράξει μέρη θα δύνανται να δημιουργήσουν επί του ιδίου των εδάφους, ζώνας ή τόπους υγειονομικούς ωργανομένους εις τρόπον ώστε να προστατεύουν από τας συνεπείας του πολέμου τους τραυματίας και τους ασθενείς ως και το προσωπικόν το επιφορτισμένον την οργάνωση και διοίκηση των ζωνών και τόπων τούτων και την περίθαλψιν των εκεί συγκεντρωθησομένων προσώπων.
Άρθρον 24
Το υγειονομικόν προσωπικόν το αποκλειστικώς απασχολούμενον εις την αναζήτησην, παραλαβήν, μεταφοράν ή θεραπείαν των τραυματιών και των ασθενών ή εις την πρόληψιν των ασθενειών, το προσωπικόν το αποκλειστικώς χρησιμοποιούμενον εις την διοίκησιν των υγειονομικών σχηματισμών και εγκαταστάσεων, θα τυγχάνουν σεβασμού και προστασίας ανά πάσαν περίστασιν.
Άρθρον 25
Οι ειδικώς εκπαιδευθέντες ίνα χρησιμοποιηθούν ως νοσοκόμοι ή βοηθητικοί τραυματιοφορείς προς αναζήτησιν, παραλαβήν, μεταφοράν ή θεραπείαν των τραυματιών και ασθενών, θα τύχουν επίσης σεβασμού και προστασίας εάν ευρίσκονται εν τη εκτελέσει των ως άνω καθηκόντων των κατά την στιγμήν της επαφής αυτών μετά του εχθρού ή της περιελεύεσεώς των εις την εξουσίαν του.
Κεφάλαιον VI
Άρθρον 35
Τα μεταφορικά μέσα τα χρησιμοποιούμενα διά τους ασθενείς και τραυματίας ή το υγειονομικόν υλικόν θα είναι σεβαστά και θα έχουν το αυτό δικαίωμα προστασίας ως και οι κινητοί υγειονομικοί σχηματισμοί.
Κεφάλαιον VIII
Άρθρον 46
Απαγορεύονται τα αντίποινα κατά των τραυματιών, ασθενών, του προσωπικού ή του υλικού του προστατευόμενου υπό της Συμβάσεως.
Άρθρον 49
Τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη υποχρεούνται να λάβουν άπαντα τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα διά τον καθορισμόν των κυρώσεων των επιβλητέων εις τα πρόσωπα, άτινα προέβησαν ή έδωσαν εις άλλους διαταγήν να προβούν εις οιανδήποτε σοβαράν παράβασιν της παρούσης Συμβάσεως ως αι παραβάσεις καθορίζονται στο επόμενον άρθρον.
Έκαστον Συμβαλλόμενον Μέρος θα έχη την υποχρέωσιν να αναζητήσει τα πρόσωπα τα κατηγορούμενα ότι προέβησαν ή έδωσαν εις άλλους διαταγήν να προβούν εις οιανδήποτε των σοβαρών τούτων παραβάσεων και οφείλει να παραπέμψει τα πρόσωπα ταύτα ενώπιον των Δικαστηρίων του, οιαδήποτε και αν είναι η εθνικότης των. Δύνανται επίσης, εάν το προτιμά, και υπό τους προβλεπόμενους υπό της ιδίας αυτού νομοθεσίαςόρους, να παραδώση τα ειρημένα πρόσωπα προς εκδίκασιν εις έτερον Συμβαλλόμενον Μέρος, το οποίον ενδιαφέρεται διά την δίωξίν των.Έκαστον Συμβαλλόμενον Μέρος θα λάβη τα αναγκαία μέτρα διά την κατάπαυσιν ενεργειών αντικειμένων εις τας διατάξεις της παρούσης Συμβάσεως, και πέραν των σοβαρών παραβάσεων, αίτινες καθορίζονται εις το επόμενον άρθρον.
Άρθρον 50
Σοβαραί παραβάσεις είναι εκείναι, αίτινες περιλαμβάνουν οιανδήποτε των κάτωθι πράξεων, εάν αύται διεπράχθησαν εναντίον προσώπων ή αντικειμένων τα οποία η Σύμβασις προστατεύει: ο εκ προθέσεως φόνος, βάσανος ή άλλη απάνθρωπος μεταχείρισις, η εκ προθέσεως πρόκλησις μεγάλης οδύνης ή σοβαρά προσβολή κατά της σωματικής ακεραιότητος ή της υγείας, η καταστροφή και ιδιοποίησις κατά τρόπον παράνομον και εις ευρείαν κλίμακα, η μη δικαιολογουμένη υπό στρατιωτικής ανάγκης.
 
 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Δημήτρης Γεωργακόπουλος (4/7/2011 2:39:51 πμ)
συγχαρητήρια, πάρα πολύ ωραίο κείμενο. Απαντήστε λοιπόν. Πείτε μας γιατί ξεπουλάτε την χώρα στους τοκογλύφους γιατί καταδικάζετε τον λαό μας στην εξαθλίωση.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας