Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε σήμερα 4 Ιουλίου 2011, η Βουλευτής Φωκίδας κ. Αφροδίτη Παπαθανάση προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, σχετικά με την ολοκλήρωση των μελετών και την επαναλειτουργία του Μουσείου Λιδωρικίου.

Υπογραμμίζοντας πως έχει μεγάλη πολιτιστική και πολιτική αξία τόσο για ολόκληρο το Νομό Φωκίδας όσο και για το Λιδωρίκι, την έδρα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδας, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία του Νομού Φωκίδας, το Μουσείο Λιδωρικίου να ανοίξει ξανά τις πόρτες του προς το κοινό, η Βουλευτής παρουσίασε στην ερώτηση της ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου.

Το Μουσείο Λιδωρικίου διέκοψε τη λειτουργία του το 2008 προκειμένου να γίνουν εργασίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσίαζε το κτήριο όπου στεγάζονταν.
Μετά την αντικατάσταση της στέγης του Μουσείου, ο Δήμος Λιδωρικίου (νυν Δήμος Δωρίδας) συνέταξε τη μελέτη «Επισκευή κτηρίου Μουσείου Λιδωρικίου» γιατί το κτήριο παρουσίαζε σημαντικές φθορές και υπήρχε επιτακτική ανάγκη επισκευής ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε κεντρική θέρμανση.
Η Ι΄ ΕΠΚΑ με το Φ.30/32/4508/17-10-2008 έγγραφό της, διαβίβασε την υποβληθείσα μελέτη στο ΥΠΠΟ, Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Δ/νση Μελετών Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων.
Η Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων & Τεχνικών Έργων, Δ/νση Μελετών και Πολιτιστικών Κτηρίων έκρινε τη μελέτη ελλιπή και ζήτησε επιπλέον στοιχεία από το Δήμο Λιδωρικίου.
Ο Δήμος Λιδωρικίου δεν μπορούσε να δώσει τα επιπλέον στοιχεία και έτσι αποφασίστηκε η μελέτη να πραγματοποιηθεί από την ίδια τη Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων.
Η Ι΄ΕΠΚΑ με πρόσφατο έγγραφό της ζήτησε από τη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγκεκριμένα από την υπαγόμενη σε αυτήν Δ/νση Μουσείων, Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων να συνδράμει ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη.
Η μελέτη όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η βουλευτής κλείνοντας την ερώτηση της έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Έχει δρομολογηθεί εσωτερικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού η ολοκλήρωση των μελετών του Μουσείου Λιδωρικίου και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση τους;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου όσον αφορά στο άνοιγμα και την επαναλειτουργία του Μουσείου;

 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

20/10/2018
Η κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής και την Εύβοια, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας