Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε σήμερα 4 Ιουλίου 2011, η Βουλευτής Φωκίδας κ. Αφροδίτη Παπαθανάση προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, σχετικά με την ολοκλήρωση των μελετών και την επαναλειτουργία του Μουσείου Λιδωρικίου.

Υπογραμμίζοντας πως έχει μεγάλη πολιτιστική και πολιτική αξία τόσο για ολόκληρο το Νομό Φωκίδας όσο και για το Λιδωρίκι, την έδρα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδας, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία του Νομού Φωκίδας, το Μουσείο Λιδωρικίου να ανοίξει ξανά τις πόρτες του προς το κοινό, η Βουλευτής παρουσίασε στην ερώτηση της ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου.

Το Μουσείο Λιδωρικίου διέκοψε τη λειτουργία του το 2008 προκειμένου να γίνουν εργασίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσίαζε το κτήριο όπου στεγάζονταν.
Μετά την αντικατάσταση της στέγης του Μουσείου, ο Δήμος Λιδωρικίου (νυν Δήμος Δωρίδας) συνέταξε τη μελέτη «Επισκευή κτηρίου Μουσείου Λιδωρικίου» γιατί το κτήριο παρουσίαζε σημαντικές φθορές και υπήρχε επιτακτική ανάγκη επισκευής ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε κεντρική θέρμανση.
Η Ι΄ ΕΠΚΑ με το Φ.30/32/4508/17-10-2008 έγγραφό της, διαβίβασε την υποβληθείσα μελέτη στο ΥΠΠΟ, Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Δ/νση Μελετών Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων.
Η Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων & Τεχνικών Έργων, Δ/νση Μελετών και Πολιτιστικών Κτηρίων έκρινε τη μελέτη ελλιπή και ζήτησε επιπλέον στοιχεία από το Δήμο Λιδωρικίου.
Ο Δήμος Λιδωρικίου δεν μπορούσε να δώσει τα επιπλέον στοιχεία και έτσι αποφασίστηκε η μελέτη να πραγματοποιηθεί από την ίδια τη Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων.
Η Ι΄ΕΠΚΑ με πρόσφατο έγγραφό της ζήτησε από τη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγκεκριμένα από την υπαγόμενη σε αυτήν Δ/νση Μουσείων, Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων να συνδράμει ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη.
Η μελέτη όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η βουλευτής κλείνοντας την ερώτηση της έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Έχει δρομολογηθεί εσωτερικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού η ολοκλήρωση των μελετών του Μουσείου Λιδωρικίου και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση τους;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου όσον αφορά στο άνοιγμα και την επαναλειτουργία του Μουσείου;

 
Δημοφιλή σήμερα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα εκδήλωση της ΚΟ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, ο κλάδος των εκπ...
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

15/2/2019
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία για την σύγχρονη υγιεινή και ασφάλεια της εργασί...
Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

15/2/2019
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρος 19:00 δεν θα εκτελεστεί λόγω απαγορευτικού απόπλου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας