Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε σήμερα 4 Ιουλίου 2011, η Βουλευτής Φωκίδας κ. Αφροδίτη Παπαθανάση προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, σχετικά με την ολοκλήρωση των μελετών και την επαναλειτουργία του Μουσείου Λιδωρικίου.

Υπογραμμίζοντας πως έχει μεγάλη πολιτιστική και πολιτική αξία τόσο για ολόκληρο το Νομό Φωκίδας όσο και για το Λιδωρίκι, την έδρα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδας, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία του Νομού Φωκίδας, το Μουσείο Λιδωρικίου να ανοίξει ξανά τις πόρτες του προς το κοινό, η Βουλευτής παρουσίασε στην ερώτηση της ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου.

Το Μουσείο Λιδωρικίου διέκοψε τη λειτουργία του το 2008 προκειμένου να γίνουν εργασίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσίαζε το κτήριο όπου στεγάζονταν.
Μετά την αντικατάσταση της στέγης του Μουσείου, ο Δήμος Λιδωρικίου (νυν Δήμος Δωρίδας) συνέταξε τη μελέτη «Επισκευή κτηρίου Μουσείου Λιδωρικίου» γιατί το κτήριο παρουσίαζε σημαντικές φθορές και υπήρχε επιτακτική ανάγκη επισκευής ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε κεντρική θέρμανση.
Η Ι΄ ΕΠΚΑ με το Φ.30/32/4508/17-10-2008 έγγραφό της, διαβίβασε την υποβληθείσα μελέτη στο ΥΠΠΟ, Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Δ/νση Μελετών Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων.
Η Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων & Τεχνικών Έργων, Δ/νση Μελετών και Πολιτιστικών Κτηρίων έκρινε τη μελέτη ελλιπή και ζήτησε επιπλέον στοιχεία από το Δήμο Λιδωρικίου.
Ο Δήμος Λιδωρικίου δεν μπορούσε να δώσει τα επιπλέον στοιχεία και έτσι αποφασίστηκε η μελέτη να πραγματοποιηθεί από την ίδια τη Γενική Δ/νση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων.
Η Ι΄ΕΠΚΑ με πρόσφατο έγγραφό της ζήτησε από τη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγκεκριμένα από την υπαγόμενη σε αυτήν Δ/νση Μουσείων, Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων να συνδράμει ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη.
Η μελέτη όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η βουλευτής κλείνοντας την ερώτηση της έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Έχει δρομολογηθεί εσωτερικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού η ολοκλήρωση των μελετών του Μουσείου Λιδωρικίου και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση τους;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου όσον αφορά στο άνοιγμα και την επαναλειτουργία του Μουσείου;

 
Δημοφιλή σήμερα

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας