Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας την ολόπλευρη στήριξη της ΝΔ και των κομμάτων που κινούνται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση μιας σειράς επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και της ΛΑΡΚΟ. Έχει γίνει ξεκάθαρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως οι ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται δεν γίνεται για την «σωτηρία της χώρας» όπως λένε αλλά για τη σωτηρία και διεύρυνση των κερδών του κεφαλαίου, τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων.
Στο εύλογο ερώτημα των εργαζομένων και του λαού γιατί πουλιέται η ΛΑΡΚΟ αφού είναι κερδοφόρα επιχείρηση, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι ακριβώς επειδή έχει κέρδη η ΛΑΡΚΟ αποτελεί πεδίο άντλησης υπερκερδών για το κεφάλαιο.
Η ΛΑΡΚΟ είναι μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρηση. Έχει τη δυνατότητα να παράγει σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων, να αξιοποιεί όλα τα υποπροϊόντα και παράλληλα να προστατεύει το περιβάλλον, αυτό όμως προϋποθέτει να υπάρχει άλλη εξουσία, λαϊκή εξουσία και οικονομία.
ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιημένη σημαίνει περαιτέρω ξεζούμισμα των εργαζομένων με τη γενίκευση του καθεστώτος «γαλέρας» των εργολαβιών, δραστική μείωση μισθών και δικαιωμάτων, παραπέρα επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την εξάντληση των φυσικών πόρων για τη μέγιστη κερδοφορία του κεφαλαίου.
ΛΑΡΚΟ λαϊκή περιουσία στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας σημαίνει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και ικανοποίηση των αναγκών του.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παλέψει για το δεύτερο.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
• Με ποιο σκεπτικό ιδιωτικοποιείται μια επιχείρηση τεράστιας στρατηγικής σημασίας για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας;
• Αν θα σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

 

Tags:
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας