Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος συνοδεύοντας τον Υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και παρόντων του προέδρου του Ε.Ο.Τ. κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, επισκέπτεται από την Κυριακή το Λονδίνο, όπου πραγματοποιείται η World Travel Market, μία από  τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις  στον κόσμο.
ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Η ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης παρέστη στα εγκαίνια της Έκθεσης, στην οποία η Ελλάδα κάνει αισθητή την παρουσία της με έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο έκτασης 900 τ.μ. και με τη συμμετοχή  60 συνεκθετών από όλη την Ελλάδα.
Ήδη σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Royal Opera House και διοργάνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης ο Διεθνής Οργανισμός   World Travel Awards, απενεμήθη  στην Ελλάδα και στον  Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού το 1ο βραβείο καλύτερου "Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού" της Ευρώπης.
Σήμερα Τρίτη σε Forum που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ε.Ο.Τ., σε συνεργασία με τις εφημερίδες Herald Tribune και New York Times, τόσο ο κ. Αβραμόπουλος ως κεντρικός ομιλητής όσο και ο κ. Λιάσκος ανέπτυξαν τις δυνατότητες και τη νέα πολιτική για τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τέλος, η ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε διεθνή ειδησεογραφικά  δίκτυα και θα έχει σημαντικές επαφές με tour operators και επενδυτές του τομέα του τουρισμού. 

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Η ανάπτυξη δράσεων για την τόνωση του τουρισμού πόλεων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής.

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος μιλώντας σήμερα σε ειδική εκδήλωση για τον τουρισμό πόλεων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), σε συνεργασία με το Δήμο Τριανδρίας, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης του τουρισμού πόλεων σε συνδυασμό με τις διαδικασίες ανάπτυξης της επαγγελματικής κατάρτισης των απασχολουμένων στον τουρισμό.         

"Η νέα τουριστική πολιτική επιχειρεί να αναδείξει μία νέα τουριστική ταυτότητα που κατοχυρώνει τη μοναδικότητα των ελληνικών προορισμών και εξασφαλίζει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα τους. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να σέβονται τον επισκέπτη τους και οι επιχειρηματίες του κλάδου να αναβαθμίζουν ποιοτικά τις υπηρεσίες του και να επανασυνθέτουν την προσφορά τους" όπως τόνισε ο κ. Λιάσκος. 

Η στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας και των πόλεων, στηρίζεται στην αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών της πόρων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η πολιτική του Υπουργείου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με την οποία επιδιώκεται:
- Ο εμπλουτισμός της σύνθεσης του τουριστικού "προϊόντος", με την ανάπτυξη ειδικών υποδομών που μπορούν να διαφοροποιήσουν την ανάπτυξη νέων τουριστικών "προϊόντων" όπως του θαλάσσιου και των τουριστικών λιμένων, συνεδριακού τουρισμού -πολύ σημαντικού για τις πόλεις-, ιαματικού-θεραπευτικού, τουρισμού golfing, προσκυνηματικού-θρησκευτικού τουρισμού κ.α.       
- Η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση του τουριστικού "προϊόντος" μέσω της αξιοποίησης και της ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος, της οργάνωσης παρερχομένων υπηρεσιών στους επισκέπτες, της διαχείρισης επισκεπτών, της οργάνωσης παράλληλων δραστηριοτήτων και δράσεων προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των περιφερειών της χώρας, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις προσέλκυσης τουριστών υψηλών απαιτήσεων καθώς και την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
 - Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς που συνθέτουν το τουριστικό "προϊόν" και τη διατήρηση του επιπέδου της ποιότητας αυτής μέσω του ολοκληρωμένου εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και των επιχειρήσεων.      
- Η μείωση της εποχικότητας, με την επέκταση της τουριστικής περιόδου σε περιοχές όπου είναι δυνατόν να προσφερθούν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα.  

Συνάντηση με τον Πατριάρχη
Με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών θα συναντηθεί ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος στο πλαίσιο επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει από 25 έως 28 Νοεμβρίου στη Ρώσικη Πρωτεύουσα με την ευκαιρία του 2ου Συνεδρίου για την Ορθοδοξία όπου θα είναι επίσημος ομιλητής.
Ο κ. Λιάσκος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλή τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο θα έχει σειρά επαφών για την διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης του θρησκευτικού προσκυνηματικού τουρισμού Ρωσίας - Ελλάδας.
Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μια από τις θεματικές ενότητες στον τουρισμό για τις οποίες το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δίνει ιδιαίτερη έμφαση. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή.
Στην επιτροπή αυτή, η οποία συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετέχουν εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, υπηρεσιακοί παράγοντες, και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.
Έργο της, είναι η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης του συνόλου των διαθέσιμων στοιχείων που αφορούν στο θρησκευτικό προσκυνηματικό τουρισμό. Η επιτροπή, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 1291/Β/14.9.2005), θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 31.3.2006

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος από τη Μόσχα θα μεταβεί στο Ντακάρ, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της 16ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και θα μιλήσει ενώπιον των μελών της, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.
Στις εργασίες παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από 145 χώρες που αποτελούν πλήρη μέλη του ΠΟΤ, καθώς και 500 περίπου εκπρόσωποι διεθνών διακυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών.
Στη συνέλευση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του Παγκόσμιου Κώδικα Ηθικών Αρχών για τον Τουρισμό, στην εκλογή Γενικού Γραμματέα, μελών του εκτελεστικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων του ΠΟΤ καθώς και την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού του Οργανισμού και στην  εκλογή της χώρας που θα φιλοξενήσει την επόμενη Γενική Συνέλευση.
Η Ελλάδα κατέχει την αντιπροεδρία της Επιτροπής του ΠΟΤ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέχρι το 2007
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας