Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αναρμόδια και πάλι και στο θέμα των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης δηλώνει η κυβέρνηση, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση του τομεάρχη ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου, που για δεύτερη φορά μετά την περίπτωση της ΕΡΤ διαπιστώνει απροθυμία άσκησης των κυβερνητικών καθηκόντων.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κλάδου κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου.
Στην τοποθέτησή του ο Σίμος Κεδίκογλου τάχθηκε υπέρ της στήριξης των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης τα οποία, όπως ανέφερε, «παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της δημοκρατίας μας και έχουν αμεσότερη σχέση με τον πολίτη» και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να προστατευθούν, καθώς ο χώρος των ΜΜΕ έχει πληγεί από την κρίση χειρότερα από κάθε άλλο τομέα του οικονομικού γίγνεσθαι.
Αυτό, όπως τόνισε, οφείλεται εκτός από τη δραματική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, που είναι το κύριο έσοδό τους και στη στρεβλή ανάπτυξή τους, εξαιτίας του αδιαφανούς τρόπου κατανομής της κρατικής διαφήμισης και της διαπλοκής ορισμένων μέσων που επέτρεψε τη λειτουργία τους χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις κα νόθευσε τον ανταγωνισμό εις βάρος των υγιών επιχειρήσεων Τύπου.

Στο θέμα της κατανομής της κρατικής διαφήμισης συμφώνησε με την άποψη ότι τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης δικαιούνται κρατικής ενίσχυσης, περισσότερο απ’ ότι τα αθηνοκεντρικά, τα οποία απευθύνονται σε μία μεγαλύτερη αγορά, ενώ πολλά τοπικά και περιφερειακά είναι δύσκολο να συντηρηθούν μόνο από τις τοπικές αγορές. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα επιμείνουν στην εφαρμογή της ρύθμισης για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης κατά 30% στα Μέσα της Περιφέρειας, όπως προέβλεπε ο νόμος της Ν.Δ , αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.
Ένα ακόμα ζήτημα που έθεσε ήταν αυτό της διαφάνειας της πολιτικής διαφήμισης. Συγκεκριμένα, είπε, ότι παρατηρείται αναντιστοιχία ανάμεσα στις δαπάνες που παρουσιάζει ένας υποψήφιος για την προεκλογική του προβολή και στις αντίστοιχες καταχωρήσεις που είχε σε περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, σε τοπικές εφημερίδες.
Επανέλαβε ότι προτεραιότητά του, λόγω και του θεσμικού του ρόλου ως τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, είναι η ενίσχυση και επιβίωση των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να καλλιεργηθεί η περιφερειακή συνείδηση και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμα και της συνένωσης τοπικών εφημερίδων σε ένα περιφερειακό σχήμα.

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

19/6/2018
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του αγαπητού Κολομβιανού συγγραφέα Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες με ...
4η Διεθνής Πολιτιστική Συνάντηση «Στις όχθες του Λήλαντος 2018»

4η Διεθνής Πολιτιστική Συνάντηση «Στις όχθες του Λήλαντος 2018»

19/6/2018
Μια δροσερή πρόταση πολιτισμού για τέταρτη χρονιά δίπλα στον Λήλαντα ποταμό....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας