Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αναρμόδια και πάλι και στο θέμα των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης δηλώνει η κυβέρνηση, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση του τομεάρχη ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου, που για δεύτερη φορά μετά την περίπτωση της ΕΡΤ διαπιστώνει απροθυμία άσκησης των κυβερνητικών καθηκόντων.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κλάδου κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου.
Στην τοποθέτησή του ο Σίμος Κεδίκογλου τάχθηκε υπέρ της στήριξης των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης τα οποία, όπως ανέφερε, «παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της δημοκρατίας μας και έχουν αμεσότερη σχέση με τον πολίτη» και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να προστατευθούν, καθώς ο χώρος των ΜΜΕ έχει πληγεί από την κρίση χειρότερα από κάθε άλλο τομέα του οικονομικού γίγνεσθαι.
Αυτό, όπως τόνισε, οφείλεται εκτός από τη δραματική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, που είναι το κύριο έσοδό τους και στη στρεβλή ανάπτυξή τους, εξαιτίας του αδιαφανούς τρόπου κατανομής της κρατικής διαφήμισης και της διαπλοκής ορισμένων μέσων που επέτρεψε τη λειτουργία τους χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις κα νόθευσε τον ανταγωνισμό εις βάρος των υγιών επιχειρήσεων Τύπου.

Στο θέμα της κατανομής της κρατικής διαφήμισης συμφώνησε με την άποψη ότι τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης δικαιούνται κρατικής ενίσχυσης, περισσότερο απ’ ότι τα αθηνοκεντρικά, τα οποία απευθύνονται σε μία μεγαλύτερη αγορά, ενώ πολλά τοπικά και περιφερειακά είναι δύσκολο να συντηρηθούν μόνο από τις τοπικές αγορές. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα επιμείνουν στην εφαρμογή της ρύθμισης για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης κατά 30% στα Μέσα της Περιφέρειας, όπως προέβλεπε ο νόμος της Ν.Δ , αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.
Ένα ακόμα ζήτημα που έθεσε ήταν αυτό της διαφάνειας της πολιτικής διαφήμισης. Συγκεκριμένα, είπε, ότι παρατηρείται αναντιστοιχία ανάμεσα στις δαπάνες που παρουσιάζει ένας υποψήφιος για την προεκλογική του προβολή και στις αντίστοιχες καταχωρήσεις που είχε σε περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, σε τοπικές εφημερίδες.
Επανέλαβε ότι προτεραιότητά του, λόγω και του θεσμικού του ρόλου ως τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, είναι η ενίσχυση και επιβίωση των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να καλλιεργηθεί η περιφερειακή συνείδηση και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμα και της συνένωσης τοπικών εφημερίδων σε ένα περιφερειακό σχήμα.

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας