Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου επισημαίνει την αδικία σε βάρος κατοίκων της Αυλίδας, οι οποίοι δεν έχουν εισπράξει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για την απαλλοτρίωση εκτάσεων για την κατασκευή της Ε.Ο Σχηματαρίου-Χαλκίδας σε αντίθεση με τους δικαιούχους στην περιοχή Σχηματαρίου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε σχετική ερώτηση καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να απαντήσουν, που οφείλεται η καθυστέρηση και δεν έχουν δοθεί ακόμη οι αντίστοιχες αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων περιοχών της Αυλίδας.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μετά την εκδίκαση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων οι αποφάσεις που εκδόθηκαν για τον καθορισμό της οριστικής μονάδας αποζημίωσης, κοινοποιήθηκαν τόσο στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών όσο και στο αρμόδιο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Έκτοτε για την περιοχή του Δήμου Σχηματαρίου συντάχθηκαν οι σχετικοί πίνακες επιμερισμού της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον καθένα δικαιούχο, την οποία και έλαβαν, ενώ αντιθέτως για τα περιεχόμενα στην κτηματική περιφέρεια του πρώην Δήμου Αυλίδας δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί οι απαραίτητοι πίνακες επιμερισμού των αποζημιώσεων ενός εκάστου δικαιούχου, ώστε να είναι αδύνατη η είσπραξη αυτών, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αναγνωρισθεί με αποφάσεις αρμοδίων δικαστηρίων, αντίγραφα των οποίων έχουν κοινοποιηθεί και επιδοθεί αρμοδίως.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Με την υπ΄ αριθμ. 1003072/287/Δ0010/2005 Κ.Υ.Α των Υπουργών ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Οικονομικών απαλλοτριώθηκαν ιδιωτικές εκτάσεις στις κτηματικές περιφέρειες των Δήμων Σχηματαρίου και Αυλίδας για την κατασκευή της Ε.Ο Σχηματαρίου- Χαλκίδας. Περατωθείσης της νόμιμης προδικασίας οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες υπέβαλλαν αίτηση καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης ενώπιων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας το οποίο καθόρισε αυτήν την τιμή σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ.70/06 απόφαση.
 Στη συνέχεια υποβλήθηκαν αιτήσεις καθορισμού οριστικής μονάδας αποζημίωσης ενώπιων του Εφετείου Αθηνών (Κεντρικά) εκ μέρους των ιδιοκτητών του Δήμου Σχηματαρίου καθώς και στο ίδιο δικαστήριο της μεταβατικής έδρας Χαλκίδας, τα οποία καθόρισαν αυτή τη τιμή με τις υπ΄ αριθμούς 3912/07 και 194/08 αντίστοιχα.
 Οι αποφάσεις αυτές κοινοποιήθηκαν τόσο στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου υποδομών όσο και στο αρμόδιο ταμείο Παρακαταθηκών Δανείων. Έκτοτε για την περιοχή του Δήμου Σχηματαρίου συντάχθηκαν οι σχετικοί πίνακες επιμερισμού της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον καθένα δικαιούχο, την οποία και έλαβαν ενώ αντιθέτως για τα περιεχόμενα στην κτηματική περιφέρεια του πρώην Δήμου Αυλίδας δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί οι απαραίτητοι πίνακες επιμερισμού των αποζημιώσεων ενός εκάστου δικαιούχου, ώστε να είναι αδύνατη η είσπραξη αυτών, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αναγνωρισθεί με αποφάσεις αρμοδίων δικαστηρίων, αντίγραφα των οποίων έχουν κοινοποιηθεί και επιδοθεί αρμοδίως.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμη οι αντίστοιχες αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων περιοχών του πρώην Δήμου Αυλίδας; Που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;
2) Ποιος είναι ο προγραμματισμός των Υπουργείων για το συγκεκριμένο ζήτημα;»


 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η Ευνοούμενη» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/2/2019
Η ταινία με τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και με 7 βραβεία BAFTA στην κατοχή της, και με ελληνική υπογραφή από τον Γι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας