Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας για το θέμα της επιλογής - αξιολόγησης των Διευθυντών Σχολείων, ύστερα και απο σχετικά ανακοίνωση της ΔΑΚΕ π.ε. Χαλκίδας:

Με ιδιαίτερη κατανόηση αντιμετωπίζουμε τις όψιμες «ανησυχίες» της ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας για αξιοκρατία στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης!!
Χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων το λεξιλόγιο τους εμπλουτίστηκε με τη νέα για αυτούς λέξη! Για πολλά χρόνια άλλωστε λειτούργησαν με την αντίληψη «εξουσία είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε…», πνίγοντας με την αλαζονεία τους, αξίες και πρόσωπα!
Σε ότι αφορά την υπόδειξή τους, ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στο διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Ν. Εύβοιας, Νηπιαγωγοί και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής γιατί δήθεν «δεν ξέρουν»!! και αντί για αυτούς να συμμετέχουν στελέχη της ΔΑΚΕ, συνεργάτες βουλευτών της ΝΔ, και πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί από τους συλλόγους εκπαιδευτικών Εύβοιας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα προκαλεί και γέλιο.
Προφανώς δεν έχουν ενημέρωση για τα προσόντα των ατόμων που στελεχώνουν το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ και για ακόμη μια φορά αερολογούν χωρίς ντροπή !! Άλλωστε οι ίδιοι, μόνο σε «προσοντούχους» είχαν εμπιστευθεί, με αξιοκρατικές διαδικασίες(!!) τη θέση των στελεχών εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώην Διευθυντής ΠΕ με τα απίστευτα «προσόντα του», βρίσκεται περίπου στη μέση του τωρινού αξιολογικού πίνακα των Διευθυντών σχολείων!!!! ενώ οι Προϊστάμενοι γραφείων δεν είχαν διατελέσει ούτε Διευθυντές σχολείων(!!). Τώρα βέβαια, ενοχλούνται για τη στελέχωση του ΠΥΣΠΕ, στο οποίο δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν όσοι είναι υποψήφιοι Διευθυντές.
Γνώμη μας είναι πως κανείς τους δε θα ήθελε να θυμηθούμε τις προηγούμενες επιλογές διευθυντών και τον «αξιοκρατικό» τρόπο που έγιναν, με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα των υποψηφίων, προκαλώντας τη γενική κατακραυγή αλλά και καταλήψεις σχολείων!
Λοιπόν κύριοι της ΔΑΚΕ, οι εκπαιδευτικοί έχουν μνήμη. Δυστυχώς για εσάς δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!!
Από την ΠΑΣΚ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας