Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Εύβοιας σε συνεργασία με το Π.Κ.Π.Φ. και ΠΕ Μαγνησίας, σας ενημερώνει ότι:

Συνεχίζονται οι εργασίες στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στο Βαμβάκι» για την ΠΕ Εύβοιας, με ταυτόχρονη παρακολούθηση των συλλήψεων του Πράσινου και του Ρόδινου σκουληκιού σε φερομονικές παγίδες καθώς και οι δειγματοληψίες.
Με βάση τις παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα (κάθε τρεις μέρες και επιτόπιες δειγματοληψίες) σας πληροφορούμε ότι:
1. Ο αριθμός ακμαίων του πράσινου σκουληκιού είναι αρκετά υψηλός σε αντίθεση με τα ακμαία του ρόδινου σκουληκιού, σε όλες τις περιοχές και σε διαφορετικά επίπεδα.
2. Σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίσθηκαν μικρές προσβολές από το πράσινο σκουλήκι χωρίς όμως την ύπαρξη ζωντανών προνυμφών.
3. Σε άλλες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν ζωντανά σκουλήκια στα ‘χτένια’ των βαμβακόφυτων
4. Διαπιστώσαμε ύπαρξη ‘Λύγκου’ σχεδόν σε όλες τις φυτείες (2-3 ακμαία/ 100 φυτά).
5. Παρατηρήθηκαν χαμηλές πυκνότητες τετρανύχου, αφίδων, αλευρώδη και θρίπα.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

α. Συνίσταται στους βαμβακοκαλλιεργητές να ελέγχουν τακτικά τις φυτείες των και όταν βρεθούν περισσότερα από 6 σκουλήκια/100 φυτά (για το πράσινο) τότε μόνο να προβαίνουν σε ψεκασμούς με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα (κατά προτίμηση α.bacillus thuregiensis-με προσθήκη ζάχαρης 2%- ή β.ρυθμιστές ανάπτυξης –diflubenzuron- καθώς και γ.spinosad 48% και όχι με πυρεθρίνες) χρησιμοποιώντας τα μέσα ατομικής προστασίας και ειδοποιώντας τους μελισσοκόμους για την απομάκρυνση των κυψελών τους.
β. Οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι για την τελική απόφαση επιλογής κάθε φορά του φυτοπροστατευτικού προϊόντος καθώς και του τρόπου και χρόνου χρησιμοποίησης αυτών.
γ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.
δ. Αδικαιολόγητοι και άστοχοι ψεκασμοί με φυτοπροστατευτικά προϊόντα καταστρέφουν τους ωφέλιμους οργανισμούς με αποτέλεσμα την έξαρση των επιβλαβών εντόμων για τις επόμενες γενεές.

Ο Δ.ΝΤΗΣ

Α. ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Κτηνίατρος με βαθμό Α΄


 
Δημοφιλή σήμερα

Εκδήλωση με θέμα «Η Νόσος των Δημάρχων» στη Χαλκίδα

Εκδήλωση με θέμα «Η Νόσος των Δημάρχων» στη Χαλκίδα

13/12/2018
Το πολιτικό εργαστήριο Negroponte Politico συνεχίζει τον κύκλο διαλόγου για τις προοδευτικές πολιτικές στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση. ...
Γλέντι στις γειτονιές της Χαλκίδας

Γλέντι στις γειτονιές της Χαλκίδας

18/12/2018
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τ΄ Αλωνάκι», με τη συνεργασία του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και την σύμπραξη πολιτιστικών φορέων της πόλης, διοργανώνει γλέντι για το δωδεκαήμερο....
«Λύση Τώρα» το όνομα της παράταξης του Βασίλη Καθαροσπόρη

«Λύση Τώρα» το όνομα της παράταξης του Βασίλη Καθαροσπόρη

18/12/2018
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης, ανακοίνωσε το όνομα της παράταξης του, με το οποίο θα είναι Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Χαλκιδέων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας