Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Προς τις αρχές Σεπτεμβρίου και όχι εντός του Ιουλίου όπως προέβλεπε τουλάχιστον ο αρχικός σχεδιασμός, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, καθώς θα τεθεί σε δηµόσια διαβούλευση πριν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας συναντήθηκε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε γενικά τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν θα αντιμετωπίσουν νέες περικοπές και πως δεν θα υπάρξουν έντονες διαφοροποιήσεις στις αποδοχές της συντριπτικής πλειονότητας των δηµοσίων υπαλλήλων, των οποίων οι απώλειες στις αποδοχές για τα δύο τελευταία χρόνια εκτιµάται ότι αγγίζουν το 40%.

Απόφαση της κυβέρνησης παραµένει το νέο µισθολόγιο να έχει τριετή διάρκεια προσαρµογής, τουλάχιστον ως το 2015. Από αυτό τον κανόνα θα εξαιρεθεί ένας πολύ µικρός αριθµός νεοπροσλαµβανοµένων δηµοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα ενταχθούν άµεσα στο νέο µισθολόγιο, το οποίο στα εισαγωγικά του κλιµάκια θα προβλέπει αµοιβές ανάλογες µε τις αµοιβές που ισχύουν στον ιδιωτικό τοµέα.

Στη µεταβατική περίοδο, για τους εν ενεργεία υπαλλήλους θα υπάρξει σταδιακή ενσωµάτωση στον βασικό µισθό των επιδοµάτων, τα οποία δεν θα καταργηθούν αµέσως.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και το μισθολόγιο των ΔΕΚΟ δεν θα έρθουν στη Βουλή εντός του Ιουλίου, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Αφού προηγηθεί η από κοινού διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι η μείωση των αποδοχών των 120.000 περίπου εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και ΑΕ) θα ανέλθει έως και 40% σε βάθος τριετίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων, καθώς μόνο στις επιχειρήσεις ύδρευσης ο μέσος όρος των αμοιβών μπορεί και να ξεπερνά τα 40.000 ευρώ ετησίως, ενώ υπάρχουν ανώτερα διοικητικά στελέχη που αμείβονται (αμοιβές και αποζημιώσεις) με ποσά ακόμα και άνω των 100.000 ευρώ ετησίως.

πηγή: www.in.gr
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας