Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκα είχε ο Συμεών Κεδίκογλου προ ημερών για να του μεταφέρει τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Εύβοιας.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η καλλιέργεια μαραθόσπορου, ως προς την αλλαγή της κατηγορίας στην οποία υπάγεται και τις κρατήσεις του ΕΛΓΑ, οι επιδοτήσεις και ενισχύσεις που εκκρεμούν για κάποιους αγρότες, η περίπτωση των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στον ΕΛΓΑ μέσω ΑΣΕΠ το 2009 αλλά και η διαδικασία αιτήσεων των αγροτών προς τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών για ΟΣΔΕ.

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ απαντήσεις για τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που εκκρεμούν.
Κατόπιν συνεννόησης του βουλευτή με τον Υφυπουργό, όσοι αγρότες από την Εύβοια δεν έχουν λάβει ενισχύσεις / επιδοτήσεις (όπως για το βαμβάκι, που για μερικούς εκκρεμεί η επιδότηση του 2007), μπορούν να δίνουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να χορηγηθούν οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους. Για όσες επιδοτήσεις ήταν στο λεγόμενο πακέτο Χατζηγάκη που εδόθη προεκλογικά, δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν περαιτέρω ενισχύσεις σε όσους δεν το έλαβαν τότε.

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ στον ΕΛΓΑ
Σχετικά με τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ που έχουν διορισθεί μέσω ΑΣΕΠ το 2009, την απόφαση του οποίου προσέβαλε η προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού, η νυν διοίκηση δεν νομιμοποιείται να εναντιωθεί σε τυχόν αρνητική δικαστική απόφαση. Ωστόσο, η ηγεσία του Υπουργείου εξετάζει περαιτέρω τις επιλογές που έχει, μέσω και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, καθώς τόσο η ίδια όσο και η νέα διοίκηση του οργανισμού δεν τοποθετείται αρνητικά, αφού οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Καλλιέργεια Μαραθόσπορου
Ο βουλευτής ζήτησε, κατόπιν αιτημάτων αγροτών της Βόρειας Εύβοιας, να εξετασθεί η περίπτωση του μαραθόσπορου ως προς την κατηγορία στην οποία εμπίπτει αναφορικά με τις κρατήσεις του ΕΛΓΑ και θα ενημερώσει μόλις οριστικοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και τον ΕΛΓΑ.

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας