Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου σχολιάζει το θέμα της... επιλεκτικής χρεοκοπίας που έχει την "τιμητική" της τις τελευταίες μέρες.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

 Στα τόσα που έχουν ειπωθεί από πλευράς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αξίζει να σταθούμε σε δύο, διαρκώς επαναλαμβανόμενες τις τελευταίες ημέρες, δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη ψήφιση του μεσοπροθέσμου: «ή εφαρμόζουμε τις πολιτικές των μνημονίων ή χρεοκοπούμε…» και για τις υποθήκες που ζητούν οι δανειστές μας: «δεν μπορούμε να δεχτούμε όρους υποτιμητικούς για τη χώρα μας».
 Δυστυχώς όμως πριν ακόμη «στεγνώσει το μελάνι», παρότι όλα τα ψηφίσαμε και όλα τα δεχτήκαμε , ήρθε ο «πληθωρικός» τσάρος της οικονομίας Βαγγέλης Βενιζέλος να μας προσγειώσει σ΄αυτό που πολλοί προβλέψαμε: ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ (οι επιθετικοί προσδιορισμοί, όπως επιλεκτική, είναι δευτερεύουσας σημασίας).
 Είναι να αναρωτιέται κανείς: Υπάρχει έστω κι ένας πολίτης που θα υποθηκεύσει το σπίτι του για να πάρει ένα δάνειο, που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να το αποπληρώσει κι όταν έρθει αυτή η ώρα θα το χάσει; Ασφαλώς όχι, εκτός αν πρόκειται για ανόητο ή για πρόσωπο με τάσεις οικονομικής αυτοχειρίας.
 Κι όμως μια τέτοια κίνηση ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση με ένα νέο δάνειο μαμούθ για να πληρωθούν τα προηγούμενα, με την ιδιαιτερότητα βεβαίως των ενυπόθηκων διασφαλίσεων, που όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής ασφαλώς και θα χρησιμοποιηθούν. Αυτή τελικά είναι η επιλεκτική χρεοκοπία του κ. Βενιζέλου.
 Και βέβαια το τελικό ερώτημα είναι: Αφού γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το πρόγραμμα που κλήθηκε να εφαρμόσει δεν βγαίνει, γιατί οδηγείται στην υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας μας;
 Η προσφυγή στις εκλογές αποτελεί πλέον τη μόνη λύση.
 
 
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Chalkida Bridges Marathon 2018

Chalkida Bridges Marathon 2018

25/02/2018
Η Χαλκίδα για άλλη μια χρονιά θα μπει στους ρυθμούς του «Chalkida Bridges Marathon». Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του «5ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου»....
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Δήμαρχος Σκύρου

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Δήμαρχος Σκύρου

22/02/2018
Ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σκύρου κ.Χατζηγιαννακής Ε.Μιλτιάδης την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, έπειτα από πρόσκληση τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας