Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου σχολιάζει το θέμα της... επιλεκτικής χρεοκοπίας που έχει την "τιμητική" της τις τελευταίες μέρες.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

 Στα τόσα που έχουν ειπωθεί από πλευράς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αξίζει να σταθούμε σε δύο, διαρκώς επαναλαμβανόμενες τις τελευταίες ημέρες, δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη ψήφιση του μεσοπροθέσμου: «ή εφαρμόζουμε τις πολιτικές των μνημονίων ή χρεοκοπούμε…» και για τις υποθήκες που ζητούν οι δανειστές μας: «δεν μπορούμε να δεχτούμε όρους υποτιμητικούς για τη χώρα μας».
 Δυστυχώς όμως πριν ακόμη «στεγνώσει το μελάνι», παρότι όλα τα ψηφίσαμε και όλα τα δεχτήκαμε , ήρθε ο «πληθωρικός» τσάρος της οικονομίας Βαγγέλης Βενιζέλος να μας προσγειώσει σ΄αυτό που πολλοί προβλέψαμε: ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ (οι επιθετικοί προσδιορισμοί, όπως επιλεκτική, είναι δευτερεύουσας σημασίας).
 Είναι να αναρωτιέται κανείς: Υπάρχει έστω κι ένας πολίτης που θα υποθηκεύσει το σπίτι του για να πάρει ένα δάνειο, που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να το αποπληρώσει κι όταν έρθει αυτή η ώρα θα το χάσει; Ασφαλώς όχι, εκτός αν πρόκειται για ανόητο ή για πρόσωπο με τάσεις οικονομικής αυτοχειρίας.
 Κι όμως μια τέτοια κίνηση ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση με ένα νέο δάνειο μαμούθ για να πληρωθούν τα προηγούμενα, με την ιδιαιτερότητα βεβαίως των ενυπόθηκων διασφαλίσεων, που όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής ασφαλώς και θα χρησιμοποιηθούν. Αυτή τελικά είναι η επιλεκτική χρεοκοπία του κ. Βενιζέλου.
 Και βέβαια το τελικό ερώτημα είναι: Αφού γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το πρόγραμμα που κλήθηκε να εφαρμόσει δεν βγαίνει, γιατί οδηγείται στην υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας μας;
 Η προσφυγή στις εκλογές αποτελεί πλέον τη μόνη λύση.
 
 
Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας