Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ανοιχτή ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης απευθύνει ο διαχειριστής, κ.Μιχάλης Κρίθαρης σχετικά με τη σύσκεψη που διοργανώθηκε για το μέλλον της επιχείρησης και την αυτόφωρη σύλληψή του, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποιήθηκαν ψευδή στοιχεία. Ο κ.Κρίθαρης κάνει λόγο για μεθοδευμένη κίνηση εναντίον του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς το προσωπικό της Εταιρείας

Αγαπητοί εργαζόμενοι,

Για χθες Τρίτη 19.7.2011 ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου είχε οργανώσει συγκέντρωση στο εργοστάσιο με δικούς του προσκεκλημένους και θέμα το πρόβλημα της εταιρείας. Σημειώνω ότι η Διοίκηση και η Διεύθυνση δεν είχαν καν προσκληθεί.
Για την ίδια μέρα μεθοδεύθηκε και η αυτόφωρη σύλληψή μου για την υπόθεση Ρούσσου. Μια υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και 17 μήνες στη διάρκεια των οποίων η ενδιαφερόμενη δεν κινήθηκε δικαστικά. Και επιλέχθηκε η χθεσινή μέρα για να υποβληθεί όχι αγωγή κατά της εταιρείας, που θα ήταν μια λογική και δικαιολογημένη ενέργεια, αλλά μήνυση κατά του Διαχειριστή και μάλιστα με χρησιμοποίηση και ψευδών στοιχείων!!
Θεωρώ ότι από τη χρονική συγκυρία, τον τύπο και το περιεχόμενο της μήνυσης δικαιολογείται απόλυτα ο χαρακτηρισμός του μεθοδευμένου και όχι τυχαίου.
Επειδή, λοιπόν μεθοδεύθηκε η απουσία μου από τη συγκέντρωση, είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω όχι μόνο σ’ εσάς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό όσα είχα την πρόθεση να καταθέσω σ’ αυτήν.
1. Η εταιρεία βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση από το 2004, όταν άρχισε η αποψίλωση από τα κερδοφόρα αντικείμενά της και η απαξίωσή της. Η κατάσταση αυτή ήταν γνωστή σε όλους, αλλά κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε να σταματήσει την πορεία προς την καταστροφή. Η ευαισθητοποίηση του Δήμου Κύμης άρχισε μόλις τα Χριστούγεννα του 2010. Λυπούμαι, αλλά ο Δήμος δεν στήριξε την εταιρεία με έργα αφού ούτε καν τον ιματισμό των υπαλλήλων του δεν της ανέθεσε ποτέ. Αντίθετα, προσπάθησε να κερδίσει από αυτήν…. Και εξάντλησε το ενδιαφέρον του σε μεγάλα λόγια και ανακοινώσεις π.χ. για παραγγελίες 20.000 στολών, που εξασφαλίστηκαν «κατόπιν ενεργειών του δημάρχου», αλλά δεν τις είδαμε ποτέ.
2. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω τι σημαίνει για την ευρύτερη περιοχή της Κύμης η Ηλεκτρομηχανική:
α) Είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΙΚΑ
β) Είναι ο καλύτερος πελάτης της Εθνικής Τράπεζας. Όλες οι συναλλαγές της (πάνω από 200.000 ευρώ το μήνα) κινούνται μέσω αυτής.
γ) Είναι ο καλύτερος πελάτης της τοπικής αγοράς. Με εντολή μου όλες οι προμήθειες γίνονται εκ περιτροπής από όλα τα καταστήματα της περιοχής.
δ) Η εταιρεία στήριξε τις υπηρεσίες, τους φορείς και το Δήμο κάθε φορά που της ζητήθηκε και όταν η Διοίκηση έκρινε ότι υπήρχε ανάγκη.
δ) Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κατά 80% είναι κάτοικοι της περιοχής και εδώ αφήνουν το μισθό τους.
3. Σήμερα, που η εταιρεία, αλλά και όλοι μας περνάμε δύσκολες μέρες, αντί να δώσουμε τη μάχη για το αύριο όλοι ενωμένοι, δείχνουμε να ενδιαφερόμαστε για τα προσωπικά μας συμφέροντα και την προβολή μας, παίζοντας με την αγωνία των εργαζόμενων για την επιβίωσή τους.
4. Ως προς το προσωπικό μου θέμα έχω να πω ότι η αξιοπρέπεια και η τιμή, η δική μου και της οικογένειάς μου, που βάζω πάνω απ’ όλα, δεν μου επέτρεπαν να υποκύψω στις μεθοδεύσεις ή να κρυφτώ για να αποφύγω το αυτόφωρο.
5. Στην υπόθεση Ρούσσου απλά εφάρμοσα, όπως ήμουν υποχρεωμένος, την υπάρχουσα νομοθεσία και τις γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας των Ε.Α.Σ. Διαφορετικά, διέτρεχα τον κίνδυνο να κατηγορηθώ για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Γι’ αυτό και δεν υπέκυψα ούτε στον εκβιασμό που μου επιχειρήθηκε ακόμα και μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Αγαπητοί εργαζόμενοι,
Είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα δικαιώσει τις πράξεις μου και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια.
Εκείνο, όμως που πρώτιστα με ενδιαφέρει είναι η δικαίωσή μου στις δικές σας συνειδήσεις. Και από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης στη σημερινή μου περιπέτεια αισθάνομαι ότι και αυτό έχει συμβεί.
Σας καλώ, λοιπόν όλους από αύριο το πρωί να συνεχίσουμε τον αγώνα, μαζί με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ηλεκτρομηχανική, την επιβίωση και την ανάπτυξή της.

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Μιχάλης Κρίθαρης
 

 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας