Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ερώτηση κατέθεσε προς τον Δήμαρχο Χαλκίδας, Θανάση Ζεμπίλη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χρήστος Παγώνης σχετικά με τη χρονική παράταση καταβολής προστίμου για τη διατήρηση των αυθαιρέτων, που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας αλλά και άλλων περιοχών του Δήμου. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Χρήστος Παγώνης.
Χρήστος Παγώνης.

Κύριε Δήμαρχε,
   Όπως γνωρίζετε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για λόγους κοινωνικούς το έτος 1997 ηλεκτροδοτήθηκαν οι αυθαίρετες κατοικίες στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας.
   Έκτοτε και κάθε χρόνο καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες το πρόστιμο διατήρησης αυθαιρέτου, έως την οριστική νομιμοποίηση.
   Η πληρωμή του προστίμου αυτού από το έτος 1997 έως το 2009, εγένετο τον μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ κάθε έτους (σας επισυνάπτω σχετικά δικαιολογητικά) με την υπόμνηση ότι: αν η καταβολή ολόκληρου του ποσού πραγματοποιείτο μέχρι την 30/11 του έτους αναφοράς το πρόστιμο μειωνόταν στο 50% του αρχικού ποσού.
   Το έτος 2010, χρονιά προεκλογική, για την εφ΄ άπαξ καταβολή αυτού του προστίμου με μείωση στο 50%, ορίστηκε η 31/12/2010( Σας επισυνάπτω σχετική ατομική ειδοποίηση).
   Το έτος 2011 για την εφάπαξ αυτή καταβολή ορίστηκε η 31/8/2011.
  
  Κύριε Δήμαρχε,
    Όπως γνωρίζετε ο ΥΠΕΚΑ έχει εξαγγείλει μειώσεις των προστίμων αυτών έως και 80%, εν όψει των νέων ρυθμίσεων για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.
   Αναγνωρίζοντας ως δίκαιο το αίτημα των ιδιοκτητών αυθαιρέτων κτισμάτων όχι μόνο στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, για μετάθεση της ημερομηνίας καταβολής του εν λόγω προστίμου και αφού λάβετε υπόψη τις εξαγγελίες του ΥΠΕΚΑ,
παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν προτίθεστε να ορίσετε ως ημερομηνία καταβολής του προστίμου την 30-11-2011, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια και πάντως η ημερομηνία καταβολής να είναι μεταγενέστερη της ψήφισης και έναρξης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων που ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας υπό μορφή εξαγγελίας.
  Η παρέμβαση μας αυτή γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις των §§8 και 9 του άρθρου 10 του κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαλκίδα, ΙΟΥΛΙΟΣ 2011
 Με εκτίμηση
 Για την Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

18/02/2018
Επί την ευκαιρία της οικογενειακής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Σκύρο και με τεταμένες τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκί...
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας