Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης καλεί Νομαρχιακές και Τομεακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες καταδίκης των φαινομένων βίας και προπηλακισμών των βουλευτών, που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα!!! Η επιστολή έχει ως εξής:
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ

Αγαπητοί Σύντροφοι, 
Οι τελευταίες εξελίξεις και οι συζητήσεις που διεξάγονται στην ΕΕ, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και των κερδοσκοπικών επιθέσεων που δέχεται το ευρώ, επιβεβαιώνουν την θέση που διατύπωσε εξ αρχής ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.
 
Η κρίση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια- με αποκορύφωμα τα τελευταία πέντε χρόνια της καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ- και οδήγησαν στην εκτόξευση των ελλειμμάτων και του χρέους.

Είναι μια κρίση, που, δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, τα όρια και τις αντοχές του κοινού μας νομίσματος. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα αντιμέτωπη με τους κερδοσκόπους. Αντιμέτωπη με τους κερδοσκόπους είναι η ίδια η Ευρώπη. Η απάντηση σε αυτό τον πόλεμο δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή. Έχει έλθει η ώρα της Ευρώπης.

Το γεγονός αυτό, όπως έχει τονίσει ο Γ. Παπανδρέου, δεν μας απαλλάσσει από τις ευθύνες μας. Δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας. Δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που θα εγγυηθούν ότι δεν πρόκειται να φτάσουμε ξανά στο σημείο εκείνο που παραλάβαμε τη χώρα, μετά τις εκλογές του 2009.
 
Τους τελευταίους 20 μήνες δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης πτώχευσης. Προχωρήσαμε στη λήψη
δύσκολων και επώδυνων μέτρων, ακόμη και έξω από την ιδεολογία μας. Αλλά προτάξαμε το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού. Καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια.

Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις γεννούν αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες, κοινωνική αναταραχή, συγκρούσεις και οξείες πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Σε μια τέτοια κατάσταση βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν φαινόμενα όπως οι προπηλακισμοί, η βία, η απειλή χρήσης βίας σε βάρος του πολιτικού συστήματος και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του.

Αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να μας προβληματίσουν πολύ σοβαρά από τη στιγμή μάλιστα που όπως έχει αποδειχθεί, δεν αποτελούν όλα όπως κάποιοι ισχυρίζονται, αυθόρμητες ενέργειες εκδήλωσης της «αγανάκτησης» των πολιτών, αλλά οργανωμένες προσπάθειες με στόχο να απαξιωθεί και να υπονομευθεί το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος.

Μάλιστα, οι συνεχιζόμενοι προπηλακισμοί, παρά την καταδίκη τους από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, φαίνεται ότι καθοδηγούνται και από ακραίες ομάδες και πρόσωπα που δρουν στα όρια του νόμου.

 Όλα αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και τελικά πλήττουν και την ίδια τη χώρα. Υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες, ενισχύουν την ανασφάλεια και ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία. Από τις συμπεριφορές αυτές, κερδίζουν μόνο τα οικονομικά και τα πάσης φύσεως συμφέροντα που επιδιώκουν αδύναμα πολιτικά συστήματα προκειμένου να εξυπηρετούνται.

Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή, την ειρήνη και τη δημοκρατική ομαλότητα.
Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι, όποτε καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός και η αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών, δεν άργησε και η εκτροπή.
 
Το αγαθό της Δημοκρατίας που κατακτήθηκε μετά από αγώνες χρόνων του λαού μας, θα πρέπει όλοι μας να το προασπίζουμε καθημερινά με τη στάση και τη συμπεριφορά μας. Μ’ αυτό τον τρόπο απαντάμε σε όλους εκείνους που οργανώνουν ή υποκινούν τα φαινόμενα προπηλακισμών, τα φαινόμενα ανωμαλίας και διάλυσης της δημοκρατίας. Η κοινωνική και πολιτική απομόνωσή τους είναι η καλύτερη απάντηση.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από κάθε Ν.Ε. και Τ.Ε. ΠΑΣΟΚ, με πρόσκληση συμμετοχής όλων των κομμάτων σε κάθε νομό, με στόχο την καταδίκη τέτοιων φαινομένων, και τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου απέναντι στα φαινόμενα της βίας, που υπονομεύουν και την δημοκρατία, και την οικονομία, και την επιχειρηματικότητα, και την κοινωνία.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς 
Μιχάλης Καρχιμάκης

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας